Търси

Омраам: Праната е поток от слънцето, който ни храни и лекува

20.03.2020 г.
3113
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Слънцето е бащата на всички планети - те са произлезли от него; следователно всичко съществуващо на Земята под формата на химични елементи, на минерални и растителни вещества, вече съществува във фино, етерно състояние вътре в Слънцето.

Въпросът е да се научим как, съсредоточавайки се в Слънцето, да успяваме да уловим, в тяхната първична чистота, всички елементи, необходими за нашето равновесие и здраве - защото, когато човек търси лекарствата единствено тук, долу, на физически план, без да полага никакви усилия да се извиси, той нищо не придобива на Духовен план.


И при най-малкото неразположение, повечето хора се тъпчат с куп лекарства. Тома е разбираемо: елементите, влизащи в състава на тези лекарства, всъщност идват от Слънцето - но ако положат усилия да придобият тези елементи на етерен план, от Първоизвора, би било много по-полезно за тях. Тези етерни елементи все още не са познати на медицината, защото са твърде фини, ала именно те са по-важни от всички други, открити до сега.

В днешно време официалната медицина счита, че ендокринните жлези играят най-съществена роля. Не, това е погрешно схващане. В действителност, на астрален и ментален план съществуват други фактори, които активират и направляват функционирането на ендокринните жлези. Защото, за да има една жлеза твърде недостатъчна или твърде изобилна секреция, предизвикваща аномалии в организма, трябва непременно да има някаква причина. А къде се корени тази причина?

Е добре: точно на астрален и ментален план. Тези две сфери, в които се формират чувствата и мислите, все още не са нито изследвани, нито овладени: ендокринните жлези, централната нервна система, ганглиите...

Следователно причината за болестите и лекарствата за тях трябва да се търсят много по-нависоко. Науката лека-полека ще ги открие.


Съвсем неотдавна се казваше: “Ако приемате по толкова и толкова белтъчини, мазнини,въглехидрати и минерални соли, ще сте приели еди-колко си калории, които ще ви дадат еди-колко си енергия.” И хората вярваха, че калориите са всичко...до деня, в който откриха, че съществуват по-фини елементи с незначително тегло: витамините. Оттогава вече се говори само за витамини и всички се тъпчат с витамини.

Посветените обаче нямат нужда да вземат витамини: в своята Духовна работа, те успяват да уловят други елементи, много по-фини и ефикасни, които се заемат с въвеждането на пълен ред и порядък в организма им, включително и с усвояването на самите витамини. Наскоро пък откриха хормоните, но това все още не е последната дума на науката.


Последната дума, казвал съм ви това, са мислите и чувствата. Да, защото мислите и чувствата са сили, отключващи и задвижващи определени “апарати”, които на свой ред, въздействат върху организма, върху ендокринните жлези, върху нервната система и т.н.; и в зависимост от своите качества, тези мисли и чувства пораждат хармония или безпорядък.

Как може да си набавяте тези етерни частици, които Слънцето изпраща всяка сутрин. Не е нужно да знаете кои елементи ще възстановят здравето ви - това няма никакво значение.


Положете усилие само да се извисите чрез мисълта до най-фините сфери: настанете се там и чакайте...и тогава вашата Душа и вашият Дух, които са много вещи химици и лекари, които познават много точно естеството на всички етерни субстанции, улавят онова, което ви е необходимо, и оставят настрана останалото. 

А вие чакайте в Любов, послушание, радост и доверие - и след някое време, като се върнете, ще усетите, че нещо вътре във вас вече се е възстановило, уталожило, омиротворило, укрепнало. 

Елементите се намират в праната - жива сила, жизнена енергия, която идва от Слънцето и която човек вдишва заедно с въздуха и усвоява чрез всичките си клетки. Праната може да бъде сравнена с вода, която се спуска от високи планини, с река, която съдържа в себе си множество хранителни елементи за рибите, но също и за животните и хората, живеещи по бреговете ѝ.


Праната е поток, идващ от Слънцето чак до нас - а ние, чрез дишане и медитация, трябва да черпим от него елементите, които са ни потребни.

Не казвам, че не трябва да се вземат лекарства - казвам, само никога да не го правите, без първо да сте уловили онези живи, Духовни елементи, които се съдържат в праната…

Защото усилието, което се изисква от вас за тази цел в психично и Духовно отношение, укрепва волята ви, свързва ви с Висшите сфери, съживява, стимулира и активира определени центрове, които подготвят почвата - и след това, когато взимате лекарството си на физически план, ефектът е много по-мощен и дълготраен.

Хората могат да черпят от Слънцето съвсем други енергии, различни от онези, които служат за производството на електроенергия или за отопление.


Ако умеем да улавяме енергията от Слънцето, тя може да ни донесе жизненост и здраве, но също и Мир, Разумност, Любов…С тази философия обаче изпреварваме човечеството с векове.
“Вярно е: в бъдеще хората в целия свят ще мислят така, както ние мислим днес.”

Виж книгата "Към една слънчева цивилизация" и ако желаеш я вземи от Книжарница Портал 12. Със всяка покупка, ти подкрепяш работата на екипа. Благодарим!


 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

Брат Михаил - Омраам: Моралът е написан навсякъде в Природата
30.06.2018 г.
12485

Брат Михаил - Омраам: Моралът е написан навсякъде в Природата

Земеделците са били първите хора на морала. Когато един градинар нищо не е посял, той не очаква реколта - и ако е посял салати, знае, че няма да вади моркови. Тогава, защо един човек, който е сял омраза и раздор, очаква да жъне любов и мир?
Виж повече
 Омраам Микаел Айванов
19.07.2019 г.
5151
1

Портал 12 стартира месец на учителя Михаил Омраам

В следващите 30 дни ще ви потопим в словото на Омраам Микаел Айванов (Михаил Иванов ), известен още като Брат Михаил, който е продължител и главен разпространител в Западна Европа на духовното учение на Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно. 
Виж повече
Учителя и брат михаил  с ученици
29.07.2019 г.
2322

Брат Михаил - Омраам: Спомени за лятната Духовна школа на Рила

Каква експедиция беше за нас, всяко лято, за да стигнем до къмпинга - до второто езеро! Първо трябваше да прекосим големите ливади, а след седемчасово изкачване през борова гора и по неравен терен стигахме до първото езеро с плаващите водни анемони
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12