Търси

Някой посети душите ни...благодарение на Мариус Куркински

11.12.2015 г.
1894
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В пълна Зала 1 на НДК на 27 ноември се излъчи премиерата на филма „Някой посети душата ми“, на която присъства и репортер на Портал 12. Филмът е по част от романа „Братя Карамазови“ на Достоевски, в който гениалният актьор Мариус Куркински се превъплъщава в няколко персонажа, разказвайки историята на най-малкия брат Альоша.
 
Мариус е един от малкото актьори, който може да пресъздаде душевните страдания, низките страсти и просветлението в романите на Достоевски. И всичко това с добрите режисьорски решения и операторско майсторство на Стефан Ненков, като например кадър на небе с облаци, преливащо в облюпен таван или сенки в гората, преливащи в образи. Филмът е изпълнен с библейски символи и притчи, разгърнати с блестящата актьорска игра на Мариус Куркински.
 
"Истина, истина ви казвам: ако житното зърно, паднало в земята, не умре, остава си само: ако ли умре, принася много плод"
Йоан 12:24

Някой посети душата ми

 
„Някой посети душата ми“ не може да се сравнява със стандартните филми и определено трябва да се гледа още веднъж. Не всеки приема и разбира творчеството на Мариус Куркински, не всеки може да чете Достоевски, за това пък всички, които усетиха изкуството им си тръгнахме от залата просветлени. Накрая на премиерата екипът на филма излезе и благодари на зрителите, без гръмки думи, скромно и от сърце.
 
И ние като зрители можем да кажем: Успяхте да посетите душите ни, благодарим ви!

Мариус Куркински - НДК - Премиера на филма Някой посети душата ми
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12