Търси

Новото възпитание: Благодарете за всичко, което става в живота ви

11.01.2020 г.
5523
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес е световният ден на думата Благодаря. Всеки ден в нашия живот трябва да бъде ден на Благодарност, независимо от условията в които сме поставени. 

Учителят Беинса Дуно - Петър Дънов казва за Благодарността:
  • Благодарете за всичко, което става около вас и с вас. В това се заключава новото възпитание. Благодарете и за злото, и за доброто. Като благодарите за злото, Бог ще го превърне на добро. Като благодарите за доброто, ще вкусите от неговите плодове. За всичко благодарете, но не външно, а вътрешно.
  • Когато човек дойде до положение да благодари за всичко, което преживява, това показва, че той е събуден. Всяка благодарност, отправена към Бога, е свързване с Него.
  • Обичате някой. Благодари на Бога, който се проявява чрез този човек. Любовта не е негова. Благодари за нея! Благодарността се изразява в това: да раздадеш част от това, което си получил, на другите.
  • Всички днес страдат от неблагодарност. Някой е недоволен. А Бог му е дал толкова дарби, които той не е разработил. Недоволството препятства за развитието на човека. Човек, който не е доволен от това, което има, слиза в по-долна форма, проявява животински качества.
  • Имате малка радост. Бъдете доволни и благодарни, че я имате. 
 

Днес може да направите и една практика с която да засилите Благодарността и да започнете да я усещате вътре във вас към всичко случващо: 


Практика на Благодарността. 

Направете списък на хората на които искате да благодарите. Включете и в списъка и тези, които са били свързани с научен урок или станали са са импулс промяна и развитие на вашата същност. Благодарете на всеки човек от списъка за ценния опит, за ситуацията, която е създал и, която ви е научила на нещо важно. 

Представете си човека, на когото благодарите и му се поклонете. Може да му се поклоните, когато сте насаме със себе си, не е задължително да ходите при него. Това много помага на прошката и завършването на отношенията.

Когато изказвате към миналото своята искрена благодарност, то ви освобождава и ви дава възможност да вървите напред. Емоционалните обременености няма да ви теглят повече назад. Целите ви започват да се осъществяват, мечтите ви да се сбъдват, а вие живеете спокойно.
Ето и една чудесна формула за прилагане на благодарността в живота:

"Господи, Изпълни ме с такава Благодарност в живота, че да разтопя всяко зло в себе си и около себе си!"


Повече за благодарността може да прочетете в тази прекрасна книга:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

Благодарността и щастието са личен избор
26.02.2016 г.
2252
4

Благодарността и щастието като избор и техните ползи за здравето

Правейки избора да сме щастливи и благодарни, ние ще сме не само по-здрави, но и по-способни и по-дейни в живота си. 
 
Виж повече
12 молитви за изцеляване
11.09.2023 г.
3982
4

12 молитви за изцеляване и прощаване на взаимоотношения

Махатма Ганди казва: „Никой не е в състояние да ме нарани без моето позволение“, но често във взаимоотношенията си, особено с близките до нас хора, се нараняваме осъзнато или не, страдаме, тежи ни и ни е трудно да намерим правилният път към възстановяване на хармонията във връзките си. В книгата си „Мигновено изцеление“, Сюзън Шумски, доктор по теология, предлага 243 мощни молитви и целебни утвърждения за всеки ден. Представяме ви 12 молитви за изцеляване и прощаване на взаимоотношения, с които може да преобразите връзките си със семейството, приятелите и колегите.
Виж повече
благодарност и психология
07.01.2021 г.
2866

Как да приложим техника за благодарност и справяне с емоционални натрупвания?

Представете си човека, на когото благодарите и му се поклонете. Може да му се поклоните, когато сте насаме със себе си, не е задължително да ходите при него. Това много помага на прошката и завършването на отношенията.
Виж повече
Благодарността създава условия за получаване на духовна светлина
05.11.2018 г.
6371

Благодарността създава условия за получаване на духовна светлина

Благодарността е условие за усилване на вътрешната връзка между Бога и нас. Искрената благодарност и признателност на човека към Бога е плащане на получени блага. Който не е благодарен и доволен, той плаща глоба, т.е. понася известни страдания.
Виж повече
Днес отбелязваме Международният ден на думата Благодаря
11.01.2018 г.
5246

Днес отбелязваме Международният ден на думата Благодаря

Днес, 11 януари, в Международният ден на думата “Благодаря” ви напомняме, че благодарността е една от възможностите, които имаме в нашето ежедневие за обмен на положителна енергия между изразяващия своята благодарност и получаващия внимание и признание.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12