Търси

Новолунието в Лъв помита старото и ускорява съдбата (Астро прогноза)

09.08.2020 г.
32257
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Промяната се задвижи интензивно при предшестващите лунации: слънчево затъмнение на 21
юни – деня на лятното слънцестоене и ескалира при пълнолунието във Водолей, при което активизира оста  Лъв – Водолей. Лъв – това е творческатаа енергия в душата на всеки човек и самоосъзнаването като творяща същност. Водолей активизира социалното чувство, така, че можем да наречечм тази ос: "АЗ и моята творческа същност в служба на обществото.” В колективната човешка душа се надига силата на Духа и разчупва старите форми, така както се свалят стари дрешки. Пълнолунието във Водолей засили копнежа на човешката душа за ново общество на справедливост и истински морал. То подготвя почвата за новолунието в Лъв на 19 август, когато Лъвът ще прояви истинската си мощ.

В представите ни новолунието в един знак предшества пълнолунието, но сега процесът е обърнат и в двете седмици, които делят тези две фази стават интересни неща. След фаза пълнолуние, когато Луната започва да намалява, „да се разсипва”, започва чистене,  изхвърляне на старото и ненужното, разрушаване на старите форми. Както остарели модели на поведение на личността, така и социални форми и структури.

Този процес може да протече по деструктивен или по конструктивен начин. Зависи от това доколко се съпротивлява старото.Така,че ще наблюдаваме две линии. Когато нещо трябва да се случи и е в Божествения порядък, нищо не може да го спре, но процесът на освобождаване може да стане по-гладко или по-болезнено, в зависимост от съпротивата, И на лично, и на обществено ниво.

Какви са най-интересните планетни влияния през следващите десет дни до новолунието:

10 август – Луната, светилото, което задвижва всички останали планетни енергии,идва в съвпад с Уран в Телец и активира квадрата на Уран с  Меркурий в Лъв. Уран е планетната сфера, която разчупва старото и носи обрати. Той си стои цели 40 дни в единадесети градус на Телец и на 15 август ще тръгне ретроградно. Вижте къде в хороскопа  ви се излива тази фокусирана плътна енергия, с нея ще работите до средата на следващата година, защото Уран в Телец ще бъде активиран отново и отново от Юпитер и Сатурн във Водолей през следващата година. Нищо няма да остане същото. Това е интензивна енергия, в обществен план е свързана с големи презгранични капитали, валута, банково дело, фирми, занимаващи се със строителство, земи, имоти. 

Квадратът, който сега образува Меркурий в Лъв носи следното: на индивидуално ниво изникват въпроси за материалната сигурност и комфорт, да добавим, че и двата знака Лъв и Телец обичат  лукса. Ще трябва да се откажете от някои желания.  На 11 август  Луната ще прехвърли енергията на този квадрат към Слънцето, което винаги е свързвано със златото. Какъв е вашият златен резрев? Неприкосновеният капитал? Кое е най-ценното нещо в живота ви? Вероятно ще възникнат тези въпроси, които ще се решават може би и в следващите месеци. На обществено ниво правителства и надправителствени структури ще решават въпроси, свъзани с валута, злато, капитали, банки. За случващото се вероятно няма да получим много информация. При всички условия гледайте вътрешното злато в кръвта ви да  се увеличава, което е еквивалент в живота на душата на доброто – в мисли, действия и постъпки.

Слънцето и Марс са главните „действащи лица” през този месец, тази силна огнена енергия носи  промяна и условия да изгори всичко овехтяло и да започне градеж на Новото.

От 10 август започва да действа една много силна конфигурация, Йод, наречена „пръст на съдбата”,  „показалецът на Бога”. Показалецът сочи към Слънцето в  Лъва, а на основата на този остроъгълен триъгълник са Нептун в Риби и Юпитер, а след него Плутон и Стурн в Козирог. Тя е активна и по време на новолунието на 19 август.И така – „пръстът на Бога” сочи към Божествената същност на индивида, представена от Слънцето. Как по-ясно да ни се каже: „Човече, прояви своята Светлина!”: В обществената астрология Слънцето символизира властта. Тя също ще бъде на фокус и разгледана под лупа. Нали знаем какво става, когато с лупа фокусираме слънчев лъч върху лист хартия. Което трябва да изгори, ще изгори.За да дойде новото в живота ни, духовно усилие и вяра ще са решаващи, защото  основата на „Показалеца” е образувана от Нептун в Риби ( вяра и духовност) и Юпитер в Козирог, заедно с него – Плутон и Сатурн, които материализират  духовния импулс.Старият ред ще рухва. Както се пее в упражнение „Побеждаване” от Паневритмията:... с вяра и любов в гърдите, към победи ще летиме...”

Целият този процес на промяна е подкрепен от Марс, който в собствения си знак Овен стимулира импулсите, идващи от нашата слънчева същност.

Дотук стана въпрос за активирането на два неподвижни знака : Лъв и Телец. Те представят могъщи същества / йерарахии, който са най-близо до Божествения център. В Апокалипсиса е написано, че четири същества „с много очи върху тях” стоят пред трона на Бога, едното прилича на Лъв, другото на Бик, третото на Орел и четвъртото на Ангел. В астрологията ги познаваме  като четирите неподвижни знака.

Задвижват се процеси с мащабно планетарно въздействие. Всеки от нас трябва да намери своето място в тях. И да се опита да се изравни със собствената си слънчева същност, да пусне повече светлина в живота си. Да влезе слънчевата светлина, тя ще изпъди страха и другите по-нискочестотни състояния и същества.


На 12 август Луната навлиза в последна четвърт, и процесите на разпад и чистене се ускоряват.
На 13 август, Марс в Овен ще образува квадрат с Плутон в Козирог. Това е битка между старото и новото. Новият импулс, който носи Овен ще се сблъска с властолюбивите структури, които ще се държат здраво с всички сили и по всякакъв начин в своите крепости.

А на 15 август, когато честваме празника на св. Богородица, ще се усети мекото влияние на съчетаната енергия на двете „женски светила” – Луната и Венера в „знака на Майката” Рак. Този празник ще е наситен с особена сила и молитвите, идващи от душата и дълбините на сърцето, ще бъдат чути.  На този ден Уран тръгва назад и вероятно ще предизвика някакъв голям обрат в обществен план.Идваме до 19 август  - при зазоряване е новолунието в Лъв. Според Учителя Петър Дънов на тази дата става събор на великите светли духове от слънчевата сфера, на този ден лъчите на Слънцето изпращат нещо ново на Земята, нова енергия се влива в живота на планетата.  Затова последователите на Учителя празнуват тази дата, като Божествената нова година. Епохален момент е съвпадението й с едно толкова силно новолуние.

Новолунието е подкрепено от мощната енергия на Марс, който същевременно руши всичко старо, образувайки квадарат към тройката в Козирог. От този ден нататък благословението, идващо  от духовната сфера на Слънцето ще се реализира в живота на всички, които съзнателно биха се свързали с него, през цялата година.Мощна е картината в хороскопа на този ден: освен тригона на огнените знаци, стои все още фигурата Йод – или „Показалеца на Бога”, а Венера и Уран са в точен секстил, в два меки знака: съответно Рак иТелец. Все пак, при всичките турбуленции, любовта, добротата и мекотата ще съграждат новия живот, който идва. Ще се променят мног закони и възгледи, свързани най-вече с децата и семейството. Женският принцип постепенно ще започне да заменя войнствеността и след бурите ще започнат да никнат нови семена, които ще се разрастват в следващата година. Мекият принцип ще се намеси в установяването на нов ред и порядък.  Жени ще играят  все по-решаваща роля в управлението на народите, и то ще бъде за добро; жени, у които майчинското чувство и майчинската грижа са живи и се разпростират върху обществото и планетата. И когато през февруари 2021 Уран и Венера са във взаимна рецепция, ще видим първите резулатати на посетите сега семена.

Автор: д-р Светла Балтова
Подготвил: Таня Борисова, Портал 12
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Свързани публикации

д-р Светла Балтова, © снимка: Портал12
18.04.2016 г.
4229
1

Д-р Светла Балтова: Паневритмията има мощно въздействие върху здравето (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Каква е връзката между живата природа, разумното около нас, паневритмията и силата на музиката, вижте в цялата видео лекция на д-р Светла Балтова:
Виж повече
Д-р Светла Балтова | © 2016 Portal12
23.09.2016 г.
12773
3

Д-р Светла Балтова: Тялото ни показва процесите, които стават в нашата душа (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания
Виж повече
Д-р Светла Балтова: Паневритмията е практика свързваща човека със Слънцето (ВИДЕО)
25.05.2018 г.
10881

Д-р Светла Балтова: Паневритмията е практика свързваща човека със Слънцето (ВИДЕО)

Учителят казва, че ако с волята не можем да овладеем тялото си, ние просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от духът ни, по тялото което сега имаме можем да съдим каква работа сме свършили преди в предишните си прераждания.
Виж повече
Шипка и духовното пробуждане на България
30.12.2019 г.
39915
5

Астрологът Кирил Стойчев: През 2020 г. България ще се пробуди

2020 г. ще бъде под влиянието на струпване на планети в знака Козирог. Навлизането на планетата Юпитер, която символизира духовния живот в знака Козирог, означава само едно – време е разделението на духовно и материално да спре и духовните хора да се захванат с решаване на материалните въпроси.
Виж повече
Рилски езера
05.07.2020 г.
13312

Васил Канисков: Духовните енергии слизат на земята през Рила

Подготвихме този материал с една основна цел, да изложим, колко са важи Езерата като Духовен и енергиен център за България и Света. Във времена, когато алчността и бездуховността се опитва да направи езерата просто една облагородена туристическа атракция, става изключително важно да се концентрираме в молитви и бдения за Рила..
Виж повече

Спонсори на Портал 12