Търси

Новолунието днес - мощен импулс и време за посаждане на добри семена

30.08.2019 г.
2682
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Пожелайте си здраве, красота и усъвършенстване!
Днес 13,36 часа , на 30 е новолунието в Дева.

На всяко новолуние можем да засадим едно семенце, което да си отглеждаме в следващите две седмици до пълнолунието, а след него да берем плодовете му. И така до следващото новолуние.

Каква енергетика характеризира това новолуние?

Първият аспект,койото то прави още с образуването си, е точният тригон с Уран в Телец, а веднага след това идва в съвпад с Марс.

Доста мощна енергия, мощен импулс, която можем да използваме, за да осъществим някои свои материални планове, да стартираме нещо ново, да усъвършенстваме и „доизкусурим” проекти и дейности, които се нуждаят от това. 


Но преди всичко, според мен, и Дева и Телец са свъзрани с цялостното ни здраве: ментално и физическо. Защо пък Телец? Защото в хороскопа той управлява втори дом – материалните ни притежания и ценности, а единственото наистина наше притежание е физическото ни тяло. Ако сме здрави и силни, ще съграждаме здрави неща в живота си. Можем да осъществим всичко, което желаем и Марс подсказва, че то ще стане благодарение на собствени усилия и инциативи. 


Новолунието носи много силна изцеляваща енергия, така, че месецът е особено добър за лечителите и особено за лечение, свързано с природни фактори.


Дева е знакът, които придава изящество на материята, който очертава красиви форми, взети от природата. Аз лично си пожелавам да мога да вместя в този месец много излети извън града, което ще оползотвори енергиите на това новолуние.

Внимавайте, защото използвани с обратен знак, енергиите на Марс в Дева, макар и в добър аспект с Уран, могат да ви направят много критични, раздразнителни и заядливи. Нека да се стремим към съвършенство, но да знаем,че винаги е допустимо и малко дефектче. 

Мисля,че последните думи от една молитва, дадена от Учителя, са най-доброто, което можем да си пожелаем на това новолуние: „Здраве, Сила и Живот, Младост и Красота”. 

И ви ги пожелавам!

д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12