Търси

Новолунието днес е най-силно за посяване на нови неща в живота ни за годината

04.02.2019 г.
49960
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Д-р Светла Балтова ни разкрива какво ни очаква на това новолуние, което се оказва и най-силното за посяване на нови идеи за тази година.Тя ни разкрива и ритуал, чрез който да посеем нашето желание на 4 ти срещу 5 ти февруари.

Новолунието ще настъпи на 4 февруари в 23:03 българско време. Всяко новолуние е възможност да се посее ново семе – намерения и планове,  които да се разгръщат в следващите  четиринайсет дни, до пълолунието.
 
Новолунието във Водолей обаче е особено, защото знакът Водолей е ориентиран към бъдещето, той носи новите неща, разгръща нови хоризонти, и затова желанията, плановете, новите семена, които посеем при това новолуние, имат възможност да се разгръщат в доста по-дълъг срок.

Смята се,че това новолуние е най-силното за посяване на новите неща в живота ни, които ще се реализират през годината. Говорейки за фазите на Луната, Учителя Петър Дънов, казва,че ако някой човек ни посети на новолуние, той ни носи късмет, плановете ни ще се осъществят. Обратно, ако някой ни дойде на гости при пълнолуние, след него всичко, което сме започнали ще върви на разпадане. В тази връзка нека си пожелаем да ни посетят най-добри, светли и творчески мисли и най-хубави чувства в нощта на 4 срещу 5 февруари и на следващия ден, за да можем да ги реализираме в живота си.
 
Това новолуние е особено въздействащо и защото заедно с Луната и Слънцето във Водолей се намира Меркурий в съвпад с тях. Меркурий във Водолей е много силен. Той позволява да разгръщаме знанието си, да разширим хоризонтите си в интелектуален и духовен план, да привлечем в живота си хора, които са идейни, новатори, носители на енергията на Водолей, да работим добре в група. Юпитер е в собствения си знак Стрелец, и също е в силата си. Той прави хармоничен шестдесетградусов аспект – секстил, към съвпада на Слънце, Луна и Меркурий във Водолей.  

Съчетанието на двата знака Стрелец и Водолей ни позовлява да прицелим стрелата на творческите си планове далеч напред. Трябва да се каже,че става въпрос за идейни неща. Планове и намерения, свързани с материални придобивки – нова къща, нова кола и др. няма да имат таква силна реализация, защото и двата знака – Стрелец и  Водолей, са ориентирани към духовността, в най-широк смисъл. Те са носители предимно на нови духовни виждания, на разгръщане на нашите обществени прояви. Езотеричното знание може да направи живота ни по-свеъл, по чист и да ни помогне в нашия житейски път.

Огнената енергия - на вяра, воля за реализация и жизненост, е доста подчертана с  хармоничното съчетание на Юпитер в Стрелец и Марс в Овен. Но – знак за внимание – Марс се приближава към Уран и в дните 11,12,13 те ще направят съвпад, а съвпадът на Марс и Уран в Овен може да е изрази в гръмотевични бури.  Необходимо е да овладеем огнената си енергия. Овен също е свързан с новите идеи, но при реализацията им е възможно да достигнем да остър конфликт с околните или до вътрешени противоречия, породени от това,че ще трябва да разчупим някаква черупка. Необходимоста от разчупване на стари модели е показана от силното присъствие на Сатурн и Плутон в Козирог. Може да преминем през страхове от излизането от зоната на сигурност.  Но в стремежа си към освобождаване трябва да внимаваме „ да не изхвърлим заедно с водата от коритото и бебето”   Така,че ни очаква обновление.

Нека да посрещнем и реализираме най-доброто от това новолуние. 
Мисълта, придружена с действие, е по-силна и затова се препоръчва следният ритуал: напишете си с червен молив, химикал, флумастер най-силното, най-съкровеното си  желание на бяло листче, сгънете листчето и го сложете в книга, която за вас е свещена. Може да бъде Библията и друга свещена книга. Направете това или в полунощ на 4 срещу 5 или,  аз бих предпочела, в ранното утро, преди изгрева на 5 февруари. Оставете листчето с желания „да отлежава”, забравете за  него.

Учителя Петър Дънов разкрива „колелото за сбъдване на човешките желания”.  Когато в съзнанието си имаме силно желание или план, трябва да пожелаем и да го оставим да потъне в подсъзнанието, откъдето да почерпи сила за реализация. От подъзнанието то се издига към свръхсъзнанието – което е нивото на нашите ангели, нашите духовни ръководители. Ако намерят, че това желание е разумно, те ни създават условия да го осъществим. След колко време?  Зависи от вярата ни. Има едно условие:  да не се връщаме непрекъснато към него. Ако посадим едно семе и всеки ден го разравяме за да видим дали расте, от него няма да излезе нищо.

Ако желанията ни са разумни и са дошли от душата ни, те ще се реализират след известно време и то точно на определеното за тях време.
 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12