Търси

Новолуние във Везни: Интензивност във взаимоотношенията

09.10.2018 г.
9999
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Новолуние във Везни настъпи на 9 октомври 2018 година в 03:47 ч. С това стартира 29,5-дневен лунен цикъл и нова вълна от енергия за следващия месец. Този цикъл ще достигне своя връх на пълнолуние в Телец на 24 октомври.
Везни е един от трите въздушни знака, чиито представители са социални и интелигентни личности. Тъй като Венера управлява този знак, той се свързва с красота, естетика и изкуство.
Хората под този знак са съобразителни и обичат да сътрудничат, поради което често са и нерешителни. Това прекалено желание за угаждане на другите понякога ги прави да изглеждат повърхностни и “фалшиви”.
 
Венера, която управлява Везни, вече е ретроградна
Венера започна своята ретроградна фаза на 5-6 октомври и ще продължи до 16 ноември. Ретроградните периоди са подходящи за преразглеждане, отразяване и приспособяване на нещата, представени от съответната планета. Венера управлява всичко свързано с Везни, както и парите, ценностите, женствеността и удоволствията.
С Венера започваща ретрограда си точно преди Новолуние се набляга на настъпващите възможности за промени и преориентиране в различни сфери от живота.
 
Новолуние в съвпад с Церера и в квадрат с Плутон. Венера квадрат Марс
Това Новолуние съвпада с Церес - най-малката позната планета джудже в Слънчевата система и единствената, която се намира в астероидния пояс.
Това е женска енергия, свързана с възпитанието, майчинството, безусловната любов, плодородието, семейството, храната, селското стопанство, устойчивостта, както и женствеността.
Церера също се свързва със скръбта, загубата и раздялата.
 
През последното десетилетие Церера все по-често се използва в астрологията. Това се отразява върху промените в обществото свързани с правата на жените, както и конструктивните и разрушителни аспекти на съвременния феминизъм.
Новолунието и Церера са в квадратура с Плутон. Това може да донесе трансформативна, прочистваща, обновяваща, регенерираща, дълбока, силна, сексуална и еволюционна енергия. Въпреки това периодът на този квадрат е обтегнат и е възможно да подсили обсебващи, натрапчиви, манипулативни, тайни, тъмни и отмъстителни чувства. Тази енергия е най-силна от 11-ти до 12-ти октомври.
На 11 октомври 2018 г. Венера прави квадратура с Марс. Този период може да бъде страстен, когато става дума за любов. Неудържимите страсти обаче може да стимулират напрежението и конфликтите в отношенията. 
В същия ден Меркурий е в опозиция с Уран, а това комбинирано с Венера квадрат Марс може да предизвиква импулсивно пропиляване на възможности.
Тази комбинация може да се отрази позитивно на новаторското мислене, идеи и поемане на инициативи.
 
Намерения и неща за обмисляне
Какви са мислите, които ви идват напоследък, свързани със социалния ви живот, любовта и сексуалността? Чувствате ли, че трябва да поемете по друг път, когато става дума за тези сфери на живота?
Какви големи промени може да направите, за да постигнете повече хармония и баланс в живота си или по отношение на взаимоотношенията? Как можете да развиете творчеството си?
Това са само някои примери за това, какво да обмислите и върху какво да се съсредоточите през това време, но е добре и да размишлявате върху всичко друго, което ви предстои. Обикновено е най-добре да обмисляте намеренията си през първите 24 часа след Новолуние.
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12