Търси

Новолуние в Дева - Работата, която трябва да се свърши: 24-25 Септември са кулминационен енергиен връх

13.09.2018 г.
11916
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Новолуние в Дева настъпи на 9 септември 2018 г. в 18:02 ч. С това стартира 29,5-дневен лунен цикъл и нова вълна от енергия за следващия месец. Този цикъл ще достигне своя връх на пълнолуние, което ще се състои на 24/25 септември.

Навлязохме в Дева от 23 август, заедно с управляващия я Меркурий от 5-ти / 6-ти септември. Девата е един от трите земни знака, които са практични, реалистчни, земни и са по-силно ориентирани към физическия / материалния свят. В сравнение с останалите Земни знаци, той е непостоянен и управляван от Меркурий, което го прави по-приспособим, продуктивен, решаващ проблеми.

Девата е знак, който е ориентиран към задачи - работата, която трябва да се свърши, грижите за тялото и здравето, как да организира живота си, колко продуктивни и устойчиви са и как могат да бъдат полезни. Девата е аналитична, организирана, прецизна, чиста, подредена, дискриминираща и перфекционистка. Също така може да бъде прекалено критична, придирчива и раздразнителна.
Интересно е да се отбележи, че в Северното полукълбо сезонът на Дева е последният месец на лятото, сливащ се с началото на есента през последната седмица на септември.  Мнозинството от хората смятат началото на септември (или дори края на август) за края на лятото. Това е така, защото периодът под знака на Дева не е толкова забавен, колкото е предходният - на Лъва и се свързва със започването на работа или училище.
 
Новолуние в хармонични аспекти с Юпитер и Плутон
Юпитер в Скорпион завършва своя секстил с Плутон в Козирог. Той беше най-силен през януари, когато започна и през април по време на ретроградния Юпитер. Може да направим заключение за това, което се случи или започна в тези периоди. Това Новолуние е в пряк аспект с тези планети и носи своята енергия на Дева.
Връзката Юпитер - Плутон може да доведе до трансформиращи процеси в нашето лично развитие, така и финансово в някои случаи. Също така може да улесни търсенето на по-дълбоки разбирания, истини и да разкрие скрити неща. Може дори да се отрази на развитието около сексуалността, финансите и на това как използваме енергията си. Като се има предвид, че Новолунието в Дева взаимодейства с тази енергия, някои от темите, споменати в предишния параграф, могат да бъдат свързани с нашата работа, задължения, начин на живот и здраве. Някои хора могат да забележат това чрез кариерното си развитие. Юпитер в Скорпион може да отвори много нови врати.
 
Венера пресича Марс, докато и двете планети са в процес на преход
По време на Новолунието, Венера е на прага между Везни и Скорпион, докато пресича Марс, който е на прага между Козирог и Водолей. Наскоро Марс приключи ретроградната си фаза и все още е в пост-ретрограден период, докато Венера се забавя, за да навлезе в своя ретроград в началото на октомври. Това, добавено към факта, че двете планети сменят астрологичните си знаци в един и същ период означава време за преход на енергиите на Венера и Марс.
Ние сме в период, в който се интегрираме и движим напред с някои от уроците, темите и развитието, придобити по време на Ретроградния Марс това лято. Може да има общо с това как се отстояваме, как поемаме действия, как се справяме с яростта и агресията, а може да има общо и със сексуалността. Докато Венера се подготвя да навлезе в ретроград с Везни и Скорпион, ние постепенно ще усетим ново развитие в любовта, връзките, секса, ценностите, красотата, креативността и и дори финансово. Това ще доведе до нова сцена за необходима нагласа по време на ретрограда и пост-ретрограда от октомври до декември. Пресичането между Венера и Марс може да се отнася и до това как ние прилагаме скорошните уроци и ориентации от Марс към споменатите за Венера теми, които ще преминат през собствените си пренастройки. Тази енергия може да бъде страстна и натоварваща когато се отнася за междучовещката любов и връзки. Някои хора може да изпитат конфликти в тази сфера.
Венера и Марс също прилагат твърд аспект с Уран
Венера е в особено взаимодействие и с Марс, като също взаимодейства с Уран, което може да доведе до внезапни промени, нестабилност, разрухи, загуби, раздели и бунтове както в отношенията, така и финансови. Могат да се появят предизвикателства свързани със свободата. Тази енергия е най-силна около 11 и 12 септември и може да продължава от 17 до 19 септември.
 
Меркурий и Новолуние в Дева срещу Нептун в Риби
В дните преди това Новолуние, Слънцето в Дева ще направи опозиция с Нептун, докато Меркурий в Дева ще направи същото около 13-ти и 14-ти септември. Въпреки, че енергията на Девата е детайлна, фокусирана и трудолюбива, влиянието на Нептун може да донесе елемент на объркване, сънливост или заблуждаващо мислене, мързел, а може би дори безгрижие.
Комуникацията с други хора може да не е ясна, възможно е да не се изразяваме правилно и не е най-подходящото време за сключване на споразумения. Това е подобно на ретрограден Меркурий. Този период обаче може да бъде идеален за прилагане на нашия ум към творчески или въображаеми усилия.
 
Сатурн приключи ретрограда си докато е в тригон с Уран
На 6 септември Сатурн завърши ретрограда си, който започна на 17 април. Тези преходни периоди са, когато енергията на планетата стане по-очевидна, в седмиците преди и след промяната в движението. Възможно е да изпитаме промени или чувства, свързани с темите на Сатурн. Сатурн управлява отговорността, ангажираността, дисциплината, задълженията, усилията, границите, както и предпазливите и консервативни подходи. Той се намира в собствения си знак Козирог, който свързан с амбиция, упорита работа, майсторство, цели, кариера и статут. Сатурн се приближава до тригон с Уран в Телец през последните няколко седмици и ще се отдели през следващите седмици. Добре е да опитаме нови, иновативни или технологични подходи към нашата работа, отговорности, рутинни процедури и може би в някои случаи начин на живот. Възможно е да има и промени, които могат да ни дадат повече свобода.
 
Намерения и неща за обмисляне
Какво можете да направите, за да организирате живота си и да вършите по-добре задачите си? Какви стъпки трябва да предприемете, за да подобрите своето здраве и начин на живот?
Как трябва да продължите напред въз основа на промените, които настъпиха през последната седмица във връзка с вашите отговорности, ангажименти и кариера? Какви действия можете да предприемете, за да се чувствате по-освободени?
Това са само някои примери за това, какво да обмислите и върху какво да се съсредоточите през това време, но е добре и да размишлявате върху всичко друго, което ви предстои. Обикновено е най-добре да обмисляте намеренията си през първите 24 часа след Новолуние.
И най-важното: Да не забравяме: Звездите не оказват влияние на чистия човек! Звездите работят и въздействат само там, където все още има нечистота.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12