Търси

Niyaz & Azam Ali с концерт в София на 29-и Октомври

03.10.2016 г.
1735
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Niyaz & Azam Ali ще имат клубен концерт в София на 29-и Октомври. Събитието ще се проведе в Sofia Live Club от 20.00ч.

Пленяващата етно-амбиент музика е смесица от съвременни адаптации на старинни ирански, туркменски и индийски мелодии и поеми, а в емблематичната песен Winter Forest ясно личат автентични напеви от българския фолклор. Песента "Изгреяла е ясна звезда" е песен от родния ни фолклор. (вижте по-долу)

Азам Али (на персийски: اعظم علی) е певица и музикантка от Иран, Техеран, но 4-годишна се премества със семейството си в Панчгани, Индия. Там тя силно се повлиява от индийската култура и музика. През кариерата си Азам Али е работила с редица изтъкнати групи и композитори като Серж Танкиан от System Of A Down, Dredg, The Crystal Method, Juno Reactor, Buckethead, композиторите на филмова музика Тейлър Байтс (за музиката към филма 300)  Джеф Рона, Кодо & Майки Харт. Ислямската революция през 1979 г. променя живота на много ирански семейства, също и на това на Азам Али. През 1985, когато Азам е още тийнейджър семейството напуска Индия и заминават за Калифорния, САЩ.

В някои от албумите и Азам Али изпява и известни български народни песни с нов аранжимент. Niyaz е съвместен проект с диджея, продуцент и ремискер Кармен Ризо (Carmen Rizzo) и Лога Рамин Торкиан (Loga Ramin Torkian) от популярната в Иран група Axiom Of Choice. В момента Азам Али активно участва в проект с композитора Тейлър Байтс.

Азам Али: "Изгреяла" :

 

 

 
Коментари 1
  • Звезделин
    04.10.2016 г. 18:46
    Запленен съм от тези красоти, които творят! Това е музика! В сравнение с днешната помия, която завладя дори и по-умерените радиа днес (спрях да слушам и радио), това изтрелва в космоса!

Коментари:

Спонсори на Портал 12