Търси

Никой няма право да разговаря с Бог от ваше име. Днес Той ви иска лице в лице!

20.08.2016 г.
3795
9
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Няма нищо по-съдбоносно от погрешното тълкуване на заръката на Исус за непротивене на злото, защото тази заповед в никакъв случай не означава: "Оставете доброто пасивно, така, че напълно да ви унищожи!"

Напротив! – „Непротивене на злото”   означава  „направете доброто активно, така че злото да се разбие в неговата истинска природа! А каква е истинската природа на (активното) добро? Истинската природа на активното добро означава : „Любов към страданието”. Това означава, че доброто става активно, че Доброто събира своите сили. Доброто се въоръжава с оръжията на любовта, Доброто нараства, Доброто разтваря своите ръце, Доброто разгръща гръдта си и неговото гигантско сърце спокойно приема в своята безграничност все още малкото и ограничено зло!

Само ако истинската природа на Доброто е любовта – само тогава Доброто би било способно да обича страданието, да се влюби в раните и да обича унижението което сипе върху него злото!

Защото не е ли  подозрителна тази любов, която обича само наслаждението? И нима има нужда от обичта за да се приемат насладите!?..

Насладата пристига в душата и без любов. Насладата пристига сама, нахална, безцеремонна, нагла и агресивна! За да се приеме насладата не е нужна любов! Единствено за да се приеме страданието и омразата е нужна любов!

Насладите ни размекват и отслабват, а страданията ни стягат, вкоравяват и правят силни. Насладите разсипват енергиите, които страданието събира. Когато страдаме ние приемаме отрицателните енергии, а когато се наслаждаваме ние приемаме положителните енергии. Но отрицателните енергии са много по-силни от положителните. Ето защо любовта към страданието ни зарежда с най-силната енергия на Вселената - отрицателната енергия, която е черната енергия, или т.нар. "тъмна енергия във Вселената".

Нужна ли е църквата, за да разбираме думите на Иисус? Нужен ли е Дънов, за да разбираме Иисус? Защо Иисус не ни говори открито? Защо той ни говори чрез притчи? Защо заповедта на Иисус за непротивене на злото изисква тълкувание? Отговорът е дал пак той: Защото, казано е: „Не хвърляйте бисерите на свинете!" Защото свинете ще обърнат и бисерите в кал!   

Огорчението в Дънов днес е безспорно:

„Какво чините, българи?! Нима аз ви учех да повтаряте моите изречения? Моите изречения са посока и пътуване, а не спирка и робско повтаряне наизуст! Моите думи са акорди, които трябва да се разгънат в арпежи и да се изсвирят като арпежи. А всяка душа е различен музикант и композитор. Моите думи – като тези на Иисус  - не са ноти, които вие да изсвирите буквално, а това са акорди, и всяка душа ще изсвири различни, приличащи си, но и различаващи се мелодии!...", казва днес Учителя.

Никакви посредници! Никакви медиатори! Никакви велики други не трябва да позволявате да застават между вас и Бога! С един замах отместете всички обреди, всички църкви, всички свети писания и застанете сами срещу непознаваемия Бог! 

Никой няма право да разговаря с Бога от ваше име освен самия вас. Затова думите на великите други, които ви говорят за Бога ви отдалечават от него. Бог ви иска вас лично, тет-а-тет, лице в лице: индивидуалност срещу индивидуалност, пустота срещу пустота, самота срещу самота, безкрайност срещу безкрайност!

Всеки от вас е длъжен да има собствена мисъл, собствен морал, само от него изобретена философия, само от него изобретена Сериозност, само от него изобретена Религия!

Не четете Библията, а я пишете! Не изповядвайте религия, а я създайте! Не размишлявайте за живота, а измислете нов живот! Изгонете гениите от душите си – и мирозданието ще остане празно! Защото гениите са довели звездите със себе си вътре в своите уравнения! И ако си отидат гениите – ще си отидат и звездите: Тогава в празната Вселена ще останем само Аз и Бог! И кой тогава от нас двамата ще бъде Подлогът и Лингвистичният Двойник, и кой – абсолюта – ще реши само Самотата. И тази двойна самота ще реши дали от формите трябва да се появят предметите!

Затова откажете се да виждате: преди вас не е имало очи! Откажете се да слушате: преди вас не е имало музика на звезди! Кажете си: Не съществува нищо преди мен! С мен започва светът! С мен се раждат нещата! Което се доказва днес от квантовата физика.


Автор: д-р Тимен Тимев | Портал12

Свързани публикации

Теодосий Теодосиев
19.01.2016 г.
6327
17

Теодосий Теодосиев: Светът има крещяща необходимост от нова християнизация

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора.
Виж повече
Тимен Тимев - интервю на Портал12
27.02.2016 г.
35866
26

Тимен Тимев - Интервю за живота, любовта, саможертвата, Вселената, Бог и България (ВИДЕО)

Отделете време и изгледайте цялото видео с д-р Тимен Тимев, без монтаж, засягащо изключително интересни теми: Смисълът на на човешкия живот, Любовта, Саможертвата, Личностното развитие, Съзерцанието и Чуването на Тишината,Тиранията на идеите и медиите, Религиите и тяхната роля в Света, Енергиите в Космоса и на Земята, Черните дупки и изцяло новата теория на д-р Тимев за тях
Виж повече
Елеазар Хараш | © 2016 Portal12.bg
28.05.2016 г.
31485
13

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
Виж повече
Елеазар Хараш
02.08.2016 г.
40862
2

Елеазар Хараш: Бог е в детайлите, случайностите и в тънкостта на нещата! (ВИДЕО)

Ако познаваш Бога, ти не можеш да бъдеш обикновен човек.  Бог е Бог не само при някои условия, а при всички условия.
Виж повече
Коментари 9
 • Мишо
  22.08.2016 г. 10:48
  Да, доста горделиво и настъпателно, но пък това слово според мен е предизвикано от всичкото ни бездействие, дори на тези, които уж се мъчим да вървим по духовния път, но като цяло го правим малко по човешки... днес ще постъпя така, щото нали ...физическия свят, пък после пак ще съм духовен... и тъй де... всички го правим, а човекът мисля, че знае това и затова ни се кара така! :P;)
 • Bilko Begins
  22.08.2016 г. 10:42
  До ktk: Чети между редовете. Този текст не е абсолютно буквален. Този текст не ти казва буквално "да не четеш библията", но и да я живееш и прочие заключени призиви. Не бъркай сатаната в тая работа.... само мътиш водата така! Мир Вам!:N
 • ktk
  22.08.2016 г. 00:48
  Tova e sataninska propoved. Ne se ostaviaite da vi manipulira gordeliv chovek obseben ot satana.
 • Силно Слово
  20.08.2016 г. 15:17
  Много Силно Слово, творящо, предизвикващо за действие, лишено от съмнение и двусмислие!:N
 • Lili
  20.08.2016 г. 06:35
  "Казва днес Учителя"....тук става интересно!....:O:|:V:C

Коментари:

Спонсори на Портал 12