Търси

Никола Куташки: Фермерски пазар - Варна е остров на осъзнати, будни хора (ИНТЕРВЮ)

26.09.2017 г.
2692
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви телефонно интервю с Никола Куташки, основател на Фермерски пазар - Варна, по повод 3 годишнината от стартирането на инициативата:

“Това е нещо истинско, близо до Природата. Това са семейства, които произвеждат на нашата българска земя, чисто продуктите си. Подкрепяйки тези хора показваме, че в България има бъдеще за младите хора и за хората, които са тръгнали по Пътя на Сърцето - смело!...От друга страна показваме, че подкрепейки се, може да създадем един по-добър свят тук в България, без да е нужно да бягаме в чужбина.

За мен всички участници във Фермерски пазар са творци, независимо дали произвеждат домати, сирене, кашкавал, хляб или каквато и да е храна - това е творчество. Аз обичам да казвам, че ние сме като пазители на пазара, защото нашата основна роля е да допускаме само истински и натурални неща и да не правим компромиси в никакъв случай. Пазарът става все по-голям, по-задружен, енергията там е прекрасна.”

Защо е важно да купуваме и да се храним с храна, произведена от семейни стопанства или лично от нас самите, както и каква програма са подготвили организаторите на Фермерски пазар - Варна за 30-и Септември, чуйте цялото аудио интервю:

   ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО АУДИО ИНТЕРВЮ 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12