Невъзможността да правиш зло - цел в живота, която отделя човек от Ада на Земята

12.05.2017 г.
4429
Добавена от: Портал12
5 коментара
Невъзможността човек да прави зло - тема, която е от изключителна сериозност, изискваща години себеотдаденост, усъвършенстване и безупречност. Дори стремежът към това, човек да не прави зло не ще остане незабелязан за Бог.

Стремежът към духовно израстване и състояние, в което си неспособен да извършваш зло, върви винаги ръка за ръка със смирението.

"Несъмнено е полезно да се мъчиш да издигнеш живота си и да се стремиш към върховете, където се достига невъзможността да правиш зло. Полезно е окото да свиква да гледа събитията и хората в една Божествена атмосфера."
Морис Метерлинк

"Смирението е съкровище. Смирението е метод, чрез който се придобива тишината, а когато придобиеш тишината в себе си, тогава ще чуеш Гласа на Истината. Общението с този Глас е най-голямото съкровище"
Елеазар Хараш

"Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог. Все е Бог.“
Учителя Беинса Дуно

„Злото е прикрито чисто съзнание. Злото е ограничение на всяко нечисто същество. То атакува скрита нечистота в хората."
Учителя Беинса Дуно

"Какво е Любовта?- Любовта е невъзможност да правиш зло. В момента, в който ти можеш да допуснеш, даже да не го направиш физически, ако ти допускаш малкото зло-ти си в злото и вече нямаш право да говориш за Бога, ти вече произнасяш Божието име напразно, ти вече си свършил, денят е свършил, трябва да се молиш цял ден, да искаш прошка, на другия ден да не повториш тази грешка“
Елеазар Хараш

"Христос е тренирал Безупречност в Египет, в Школата на Бялото Братство – там, където се губят годините Му. Толкова много е тренирал, че Неговият Учител казва: „Той постигна способността да не греши“. Това е Свободата, това са високите степени."
Елеазар Хараш
 
Коментари: 5
 • Johann Ge Moll
  13.05.2017 г., 22:35 ч.
  2     1

  ... И сега един Барок- Метал:  

  Нашият бог е Опиянението!  

  Наслаждението е винаги уморено,  

  Страданието винаги бодро:  

  За да напълним празното сърце  

  и развълнуваме безмисленото тяло-  

  да пренесем любимата на ръце  

  нагазваики в огненото езеро!,  

  и да изненадаме боговете там  

  където наи-малко ни очакват:  

  в Свободата която разкъсва Щастието!  

  Да освободим Възбудата от Удоволствието  

  за да си върнем Небесната Корона!  

  Да бъдем достоини за Опиянението,  

  което ни иска всички заедно  

  ранени в Челото от Усмивката на Бога!  

 • Johann Ge Moll
  13.05.2017 г., 21:52 ч.
  2     1

  ... Докато деиствувате се подчинявате, и само докато страдате сте Свободни!  

  Коварството на Деиствието е че то ни поробва с лекотата на Психологическия Автоматизъм , в когото се чувствуваме удобно, а Страданието го мразим, защото то като ни освобождава от Автоматизмите, ни принуждава постоянно да изобретяваме себе си отново и отново, всеки миг наново - едно непрекъснато творчество на себе си, което е занятие достоино за богове, а не за онеправдани същества, изначално измамени с насилствено раждане и захвърлени в един генетичен фарс.  

  Карат ви да деиствувате за да напълните със Смисъл съществуването, но съществуването е празно откъм смисъл, докато не го запълните със Смисълът, които ще извадите от Страданието! Защото боговете, знаеики вашата враждебност към Страданието, са го скрили хитро в Болките, от които винаги бягате, и ви подмамват лукаво към Наслажденията, от които смисълът предварително е изваден: затова на краят на Насладата винаги ви посреща една Нелепост, едно безсмислие, и вие се питате " Защо беше всичко това?", ако разбира се, милионите Програмки, от които сте съставени, все още не са изтрили във вас Въпросителността. Но докато се колебаете дали да обикнете Страданието, може вече да е късно, и мащинките няма да ви оставят на мира докато не влезете отново в автоматизмите, забравяики че вътре в насладите, които носят те, чака озъбено усмихнато съществуването!  

   

   

   

 • Johann Ge Moll
  13.05.2017 г., 20:59 ч.
  0     0

  ... Продължение: The Freedom of Mind preceeds the Necessity of God!... Подобно изречение на времето накара Лютер да изпъди от църквата ритуалите на Консолацио за да завещае на Духа една Вечна Тревожност - тази Тревожност, която аз, заедно с Паскал, Киркегор и Бах усилих до Неистовството на Музика днес, за да върнем на Исус интелектуалната, еротичната и демоничната Мощ- Сила, която дигиталният Дявол му открадна!  

  Ох, нещастници, или наивници, намерили едно невежествено племе върху една скръбна земя да го поливат със Блага вода! Сладко е Миналото!, страшно Настоящето, и Непомислимо Бъдещето!  

  Човечеството днес се нуждае не от скриване на завет в милувката на Любовта, а от Активността на Доброто, която е Воинственото Добро! А Доброто става воинствено и активно когато вземе Силата на Страданието! Но Граматиката фалщифицира изначално нещата като инвертира Страданието и го натири в "Страдателен Залог"(Passive voice), а изтика напред "Деиствието" като незаконно го номинира като "Деиствителен Залог" (Active Voice). Затова, върнете Деиствието в Пасива, и извадете Страданието в Актива, ако искате изобщо да направите възможна Борбата! Как мислите, случаино ли е това, че всички медии апелират императивно към "Екшън"!(Action) ? Задачата на сатанинските медии е да ви излъжат, че като Деиствувате сте реални и свободни, а истината е точно обратната: че докато деиству- вате се подчинявате, и

 • Johann Ge Moll
  13.05.2017 г., 19:57 ч.
  0     1

  Continuation: ...като бързате да го запратите в Леснотата на Евтината Доброта, съветваики го незабавно да се предаде на "Добрите Чувства"! Всяка Евтина Доброта автоматично апелира към Любов, за да оправдае своята неспособност да познае Злото и се пребори с него. ( Всяка Доброта , която не се е е преборила със Отриццанието и Самоотрицанието, което тя носи в себе си - е Евтина)  

  Но всъщност, на кого говоря?! Цялата ви чета на Дъновисти и хумористи, (които си играете със сътворението като прераждане), които гледате на всяка цена да избягате от Болката на Неизбежното Зло, което носи неибежно в себе и и със себе си Субективността! Субективността - тази чужда на жаждата ви за невинност Зла и Непостоянна Душа, от която извират едновременно и Престъплението и Творчеството, защото дарът на Познанието е Цвете на Свободата , която се разлиства едновременно на двете листенца на Любов към Доброто и Любов към Злото -_ нима тя е позната на вас? Ако поне малко бяхте надзърнали в неината бездна, задъхани и изплашени от Злото във самите вас, нямаше само да повтаряте зубрачески Дънов, а щяхте сами да започнете да мислите. Чудя се, какво правя аз във вашата компания ? Време е да излеза от тези,които бързат да се скрият в Любовта от нападащата ги яростно Свобода! И сега ще ви кажа едно неудобно изречение: Свободата на Духа предшевствува Необходимостта на Бога! The Freedom of Mind preceeds the

 • Johann Ge Moll
  13.05.2017 г., 19:19 ч.
  0     2

  Господин Елеазар,  

  Не се ли срамуваш да правиш Христос ученик на Бялото братство!?  

  Какво общо има Христос с обучението?! Христос е Бог които е слязал на земята за да приеме от човек Страданиевто (Таината на Страданието и Предназначението на Страданието, която е също и таина на Злото), от което тои като Бог е лишен. Класическите богове не познават Страданието, защото изтъкани само от знание и форма, количество и наслаждение, те са само Пространствени и Естетически богове - и тъкмо тук веднага проличава Огромната Пропаст на Разликата, която Христос издига между себе си и всички останали богове: Това е разликата на Бог, които се лишава съзнателно наполовина от своята Обективна Божественост, (която е наслаждаващата се форма на Естетическото Пространство) за да приеме за своя друга половина Субективното (човещкото) Страдание,( което е Страдащата енергия на Етическото Време), което Христос донася със Времето - Времето от което всички други богове са лищени и се страхуват и бягат: защото те се страхуват от Свободата на Духа, която носи Времето- Злата, Парадоксална и Непоносима, и Неразбрана днес Свобода, която наразбираики я и сблъскаваики се с нея човеците я тълкуват като Злото  

  Но как да апелирам към Срам,когато вие не се спряхте пред нищо само и само да скриете от съвременното човечествоТаината на Злото, което е скрито в Таината на Страданието, като бързате да го запратите в

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай