Най-силните летни енергийни дни започват от 21 юни - деня на Слънцестоенето

21.06.2019 г.
112969
Добавена от: Таня Борисова
1 коментара
Лятното слънцестоене е ден със силна енергия, която максимално следва да се опитаме да приемем и да усвоим с тялото и душата си. Следващите три дни са изключително енергийни и ни носят възможности за натрупване на лечителни сили, особенно днес и на Еньовден. Не случайно и нашите деди са почитали днешния ден, като един от най-важните дни в годината. Те са знаели за неговото магнетично въздействие и са провеждали едни от свещените си ритуали. На много светилища като Бегликташ, Вулвата, Караджов камък и други в днешния ден, първият слънчев лъч пронизва светилището и до днес.

Защо хората почитат слънцето от древни времена?

Учителят Петър Дънов казва, че свърже ли се човек със слънцето на физическия свят, едновременно с това той се свързва с още две слънца - Слънцето на духовния и Слънцето на Божествения свят. Тази свещенна връзка човек може да прави при изгрев слънце, когато приливът на слънчевата енергия е най-голям и изгревът носи животворна сила.

Един час преди изгрева на слънцето, неговата енергия има психическо влияние върху клетките на тялото - обновява тяхната енергия и създава нов импулс за работа у тях. Тогава лъчите, които се пречупват през атмосферата имат влияние повече върху мозъка.

По време на изгрева лъчите на слънцето, които идват по правя линия, имат влияние върху дихателната система и нашата чувствителност. Колкото повече наближава пладне, същите лъчи имат влияние върху храносмилателната система, затова и лечебната сила на слънчевите лъчи е различна:
 • Преди изгрев слънце тя работи за мозъка
 • При изгрев слънце - за добра дихателна система
 • от 9 до 12 часа - за стомаха
 • След обяд слънчевата енергия започва да отнема енергия и нейната лечебна сила отслабва значително.
През пролетта слънчевите лъчи действат най-лечебно. Най-добрите месеци са март, април, май до 24 юни. Има дни през септември около есенното равноденствие, които са високоенергийни, както майските.

Формула за възприемане на лечебната сила на слънчевите лъчи:

Господи, благодаря Ти за свещената енергия на Божествения живот, Който ни изпращаш заедно със слънчевите лъчи. Живо чувствувам как той прониква във всичките ми органи и навсякъде внасят сила и живот, и здраве. Той е израз на Твоята Любов към нас. Благодаря Ти!

Учителя


Посрещайте слънцето не само във високо енергийните дни, а се опитвайте да го правите редовно и неусетно ще усетите пълно преобразяване на вашето тяло и светоусещане.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

24.06.2019 г.
4480

В чест на лятното слънцестоене народи от цял свят палят пречистващи огньове

Времето, когато тези огнени празници се чествуват най-много в Европа, е лятното слънцестоене, т.е. навечерието на Еньовден (23 юни) или на самия Еньовден (24 юни). На тях е придадена лека християнска окраска, като са нарекли този ден на името на св. Йоан Кръстител, но не можем да се съмняваме, че чествуването датира от време, което далеч предшествува началото на нашата ера.
21.06.2018 г.
10998

Влиянието на Слънцето и Луната върху здравето и духовното развитие (ИНТЕРВЮ+ВИДЕО)

В началото бе Словото, а след това първото творение на Бога е Светлината, Виделината. „И рече Бог да бъде Виделина и биде Виделина.“ Словото на Учителя след тези години на събиране на Словото, на събиране на беседите, и възможността да работим с всички налични беседи
Коментари: 1
 • Читател
  25.06.2019 г., 14:02 ч.
  2     1

  Според Учителя добре ли е да се посреща слънцето след есенното равноденствие?

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12