Най-новия житен кръг за 2018, показва борбата на духовния свят за разум на Земята

04.06.2018 г.
22783
Добавена от: Борислав Борисов
На 02.06.2018 в Англия се появи 2-ят автентичен житен кръг за тази година. (числото 2 - е числото на мъртвите, виж. по-долу) Той недвусмислено носи кратко, ясно и дълбоко послание, за тези, които могат да го възприемат. (допълнително Портал12 ще публикува скоро тълкувания на двата житни кръга от тази година, от страна на арх.Мариана Везнева) От геометрична и структурна гледна точка, това е най-семплият житен кръг за последните 10 години. За разлика от свръх-сложните житни образувания, като например числото Пи и редица други сложни пиктограми, най-новият житен кръг носи - точно, ясно и кратко послание.

В началото бе Окръжността или Нулата. Учителя казва: "Нулата е нищо, но същевременно тя е граница на безграничния реален свят, защото и зад нулата има някакъв свят.
Светът най-напред е започнал от един кръг без център, или Първичната причина е направила едно кръгообразно движение и се е спряла. След време в центъра на този кръг се явява една малка точка, след като е определила своите граници, до които ще работи, влиза в центъра, за да образува Вселената."
Нищото, нулата се превръща в единица - кръг с точка в центъра. А кръгът с точка в центъра е кръгът на Паневритмията.
Както Бог е сътворил тази прекрасна Вселена, така и ние трябва да сътворим вътре в себе си една малка прекрасна Вселена, за да станем съработници на Бога.
Това е най-великата идея, която е слизала някога на Земята в конкретен образ, материализиран в система от упражнения, затова и Паневритмията е визуален образ на Словото.
Чрез Паневритмията се свързваме с душата на Земята. Така ние участваме в процеса на приемане и трансформиране на силите в нейното енергийно тяло. По този начин работим за изчистване на астралното тяло на Земята.
Образът на тази трансформация трябва да изпълва нашето съзнание, за което е необходима силна концентрация.

0 - превъзхожда числата, това е Абсолюта. 0 превъзхожда над живота, безсмъртието, превъзхожда дори и Истината. Ние не познаваме Безпределния, даже и той не ни познава. Всичко тръгва от Нулата - 0 - От Пра-Произхода. От Празиточника, който подхранва изворите.
Нулата е Мистерия, тя никога не е число, тя е безпределност - Върховна.
Само Бог познава 0 - Абсолюта и само той може да влиза в нея. Христос не може да влиза в Абсолюта. Той може да влиза в Бога и чрез него да достигна до Абсолюта. След време когато станем Богоподобни - Аз и Отца едно, Бог ще ни поведе към него. Нулата не е число, тя е състояние на нищото.

1-цата ги ръководи нещата. Тя е слизане, ограничаване на Абсолюта.
Който е в 1-цата означава, че има безсмъртни чувства. Безмъртието произлиза от 1-цата, казва Учителят. Тя сама създава своя живот, както животът на всички същества.Всички същества се движат по права линия, съединяват се и образуват Единството. Има и крива линия, която води до Абсолюта, но само Мъдрецът може да върви по крива линия.
Древността е родила числото 1 и е задвижила Живота.

2-ката ги обучава. Това е числото на мъртвите.
Обединието на дадени числа дават способности, казва Учителят. Древността е родила числото 1 и е задвижила Живота.

В някои отношения двойката изразява борбата, борба за разум.
 
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12