Научен симпозиум Мегалитни паметници и култови практики ще се проведе в Благоевград

11.10.2016 г.
779
Добавена от: Портал12
1 коментара
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
От 12 до 15 октомври Югозападният университет /ЮЗУ/ "Неофит Рилски" ще бъде домакин на втория международен научен симпозиум "Мегалитни паметници и култови практики", съобщиха от висшето училище в Благоевград. В престижния научен форум ще участват 64-ма учени от 16 страни и три континента. 

Официалното откриване на симпозимума е на 12 октомври от 13.30 часа в зала 114 на Учебен корпус 1. На 14 октомври /петък/ за участниците е организирана екскурзия, която цели да ги запознае с мегалитните паметници по долината на Средна Места.

Голяма част от тях са открития на Университетския научноизследователски център за древни европейски и източно-средиземноморски култури към ЮЗУ "Неофит Рилски", който е и организатор на научния форум. Съорганизатори са Факултетът по изкуствата и катедра "Културология" на университета в Благоевград, както и Институтът за космически изследвания и технологии при БАН, Регионалният етнографски музей - Пловдив, и сдружение "Борей".


Свързани публикации

29.06.2016 г.
10895

Пирамидите в Босна стимулират духовните сетива и активират здравето на човек (ИНТЕРВЮ)

Чрез георадар открихме, че вътре в тези блокове има кварцови кристали. А под тези блокове има потоци от подземни води. Знаем, че когато водата се движи, тя освобождава енергия. Тази енергия се удря в кварцовия кристал и го активира. Той е обграден от керамика, която резонира и това резониране генерира електро-магнетични полета, обясни Д-р Османагич
12.12.2015 г.
326232

12 високо енергийни места в България (СНИМКИ)

Представяме ви 12  зареждащи места, които препоръчваме да посетите. Важно е да се знае, че всички тези места имат огледална ефективност - с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите - те ще се мултиплицират многократно
Коментари: 1
  • Еделвайс
    12.10.2016 г., 14:43 ч.
    0     0

    еее, казвайте ги по-рано тия работи, щях да направя плановете да присъствам, особено за екскурзията

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай