Търси

Национална обществена кампания за здравето и съзнанието на децата тръгна от Пловдив (СНИМКИ)

13.09.2016 г.
3793
6
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Национална обществена кампания за здравето и съзнанието на децата тръгна от Пловдив. Вчера в Дома на културата "Борис Христов" бе дадено началото на идеята за провеждането на "Фестивал за здравето на очите", както и дарителска кампания за нуждите на мероприятието. Целта на инициативата е да възпита и изгради осъзнати и отговорни хора с устойчиво отношение към всички сфери на живота, а също така и да създаде благоприятна и творческа среда за развитието на децата.

Зоя Иванова

По време на откриването на кампанията, Зоя Иванова, Председател на сдружението “Осъзнато единно гражданско общество” заяви:

“Живеем във времена, в които всичко е такова каквото ние сме го създали. Всичко е резултат на нашите действия. През последните години обаче, се появиха в много хора едни вътрешни дерзания и усещания.., които ги карат да се чувстват, че нещо не им харесва - било то в начина на общуване, било то в междуличностните отношения, било то в липсата на добродетели, било то в заобикалящата ни среда...Така по вътрешните дерзания между приятели установихме, че трябва да сме активни и да вземем решения за действие - такива, че да бъдем полезни на обществото, на децата, а не на последно място и на самите себе си. Получихме подкрепата на немското общество за иновативно образование, възпитание и интеграция, и така създадохме сдружението "Осъзнато единно гражданско общество". Сигурна съм, че всеки един от вас тук е добър човек в своя живот и ако всеки един от нас е малко поточе, то обединявайки се, ние ставаме една голяма река, на която ще е по-лесно да стигне до целите си много по-бързо.”

Специално послание по време на откриването на кампанията направи и Пламен Златинов, Председател на немското сдружение “Общество за иновативно образование, възпитание и интеграция” (GIBEI):

Пламен Златинов

“Нарекохме инициативата ‘За ангелите ни’, и ще ви споделя как се появи идеята. През 2005-а година се появи моят ангел на белия свят и още преди това, а и по време на, а и няколко години след това, търсих начини за да създам благоприятна среда, в която да израства. Първата думичка на моето дете беше“майнц”, тъй като е родено в Германия, и от този момент на сетне започнах да се притеснявам. Започнах да се притеснявам, защото пътувайки през годините по света, съм запознат с изкривяванията, които е издигнало цялото човечество и знаейки ролята на традицията и бидейки наясно със силата на българския език, българския дух, аз реших след 2-и клас да доведа дъщеря ми в България, но и тук станах свидетел на същата ситуация. Оказа се така, че всичко, което бях правил години наред в Германия - създаване на младежки организации, църкви и т.н., всичко това като опитности го събрахме и го донесохме обратно в България, за да може онова, което сме го разнасяли, да си го върнем и да събудим онова отличителното в нашата генетика и да станем осъзнати - стъпка по стъпка.”

Пламен Златинов сподели още, че целта на инициативата е постепенно да се посетят всички региони на България и акцентира на основните насоки в кампанията:

“Самата инициатива е свързана с три области - здраве, сигурност и личностно развитие. За да заложим на здравето, ние трябва да минем и през сигурността. Защото дори години наред да се занимаваме да живеем здравословно, излизайки на улицата и попадайки на банда неразумни, напили се деца или възрастни, ние можем да си изпатим и за няколко минути да загуби всички онова, върху което сме работили години наред. А що се отнася до личностното развитие - без него не може да има нито здраве, нито сигурност. “

Оглеждайки се в очите на децата, можем да видим собствената си промяна и затова трябва да се вглеждаме в техните очи, защото техните очи виждат в нашите души. Затова промяната идва от тях към нас и от нас към тях.

По време на събитието Светла Панайотова, писател и автор на текстове за финната връзка между физическите полета, енергии и информация, заяви:

“Животът е започнал с образуването на окото. В него се оглежда цялата Вселена. Не случайно нашите очи имат форма, подобна на планетите и слънцата, защото кръгът означава - време. Кръгът е символ на вечността и съвършенството. Когато кръгът е с точка в центъра, както е зеницата на нашето око, това символизира проявеният живот на Бога. Той може да се постави на всяко място в пространството, във всяко негово ниво и измерение. Окото винаги ще бъде символ на живота, в който се проявява Абсолюта. Освен физическото око, ние имаме и духовно око, което е едновременно и нашето Слънце. “

“Трябва да пазим очите на децата и своите очи, като свещен дар от Бога. Като знаем, че окото е връзка между външния и вътрешния свят, нека да пазим децата от възприемането на грозни картини, както и себе си, защото те се отразяват вредно върху психиката.”, добави Светла Панайотова.

В рамките на събитието, което се проведе в Пловдив, специално музикално участие взе Джорджия Николова, която изпълни клавирна композиция със солово пеене.

Джорджия Николова

Гостите се насладиха и на разнообразната музикална програма, която включи участието на младия талант Ерика Адамс, клуб по народни танци Тропанка, Костадинка Иванова, която изпя отлично романтична френска песен, както и Иванка Иванова - народна певица, прославила българския автентичен фолклор по целия Свят.

Ерика Адамс

Костадинка Иванова

фолклорна формация Тропанка - Пловдив

Иванка Иванова - фолклорна певица

Човекът, който изпълни Благотворителната вечер с присъствието си и благия си глас бe Стефи Стаменова - журналист, радиоводещ и лице на Инициативата За ангелите ни.

Стефи Стаменова

Какво знаем за зрението?
80% от информацията за заобикалящия ни свят получавамe чрез очите си. Ние растем и някак напълно естествено се научаваме да виждаме. При това протичащите процеси са изключително сложни. Докато самото приемане на информацията – гледането, става чрез очите, то обработката и възприемането и – виждането, са функции на мозъка пряко свързани с възпитанието, начина на мислене и чувстване. До ден днешен на тези така важни процеси не се отделя необходимото внимание. Последиците от неправилно оформени навици са буквално пред очите ни, по лицата – очила и недоумение! Главоболие, раздразнителност, намалена концентрация, отпадналост, неразположение са само симптоми на отклоненията.

Напрегнато и претрупано ежедневие, мобилни телефони с малки екрани, компютърни игри след напрегнат работен или учебен ден, дълго гледане на телевизия са само малка част от причините, поради които все повече хора имат различни нарушения със зрениетo. Все повече и на все по-ранна възраст са децата, които получават проблеми с очите.


За повече информация вижте тук: zaangeliteni.bg  ; Facebook: За Ангелите ни

© 2016 Портал12
Коментари 6
 • Стоятка Чолакова
  14.09.2016 г. 19:56
  На снимката с момичето с бялата рокля се виждат много орби! Светлите същества са с Вас на това събитие "За Ангелите" :)
 • Iliyana
  13.09.2016 г. 17:52
  Прекрасни снимки
 • Максим Янчев
  13.09.2016 г. 15:48
  Стопля ми се сърцето от такива хора, от такива срещи, направени за благото на човека.
 • Bilko Begins
  13.09.2016 г. 14:47
  Учителя казва така: "Пазете очите си като Дар от Бога!" Също съветва да не ги заливаме с грозни, лоши и неприятни картини, образи и прочие! Което е напълно логично и разбираемо! Кръгът (Чакрък) с точка по средата е Божествен знак. И казва още: "Окото е жива Божествена форма, в която е написано как са устроени целият Космос, цялата Слънчева система, как е устроен най-после и животът. Няма по-съвършен орган от човешкото око. Малкото светлина, която приемате, така се превръща, че осветява цялото тяло. А тази светлина, като излезе навън, осветява целия свят." Какво повече да добавя, няма смисъл :L
 • Ралица
  13.09.2016 г. 14:45
  Много се радвам, че има будни хора и че има хора, които осъзнават, че твоето лично щастие, не те прави истински щастлив. Това което истински те повдига и ощастливява е по-висшата цел, която работи за по-добър свят. Браво. това са истинските събития, които стават около нас, но за тях в конвенционалните медии не четем. Защо ли?Отговорът е много прост - да търсим по-добри я живот в лотарийното билетче, след като изгледаме новините и вип брадър.

Коментари:

Спонсори на Портал 12