Търси

На форум в София научаваме повече за валдорфското образование и възпитание на децата

24.02.2016 г.
1461
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Форум “Образование и възпитание според развитието на децата от 3 до 14 г.”  ще се проведе в тази събота на 27 февруари 2016 от 10:00-14:00 ч, в БетаХаус София. Форумът е организиран от Валдорфското училище "Проф. Николай Райнов" и Сдружение “Училище за нашите деца”,основател на училището.

Събитието е за всички, които се вълнуват от това какво ще влезе и какво не в учебниците. Лекторите ще се опитат да разкажат какво и как трябва да влезе в умовете и сърцата на нашите деца.

На форумът ще имате възможност да разберете какво е важно за образованието и възпитанието в първите години на детското развитие. Кога трябва да започне ограмотяването и как да възпитаме дълготрайна любов към ученето у децата? Каква е бъдещата мисия на педагогиката и колко е важно родители и учители да вървят заедно с учениците по техния път на развитие?

Програмата на форума включва:

10:30 – 11:45: Педагогиката като изкуство и учителят като артист
Различните етапи от развитието на децата и методите на преподаване спрямо нуждите на децата във всяка възраст. Какво е важно за здравословното състояние на детето в първите 7 години? Кога и как трябва да започне ограмотяването на децата и защо не трябва да поощряваме ранното интелектуализиране? Необходимостта от свободна творческа игра. Как децата се свързват дълготрайно с преподаваната материя – защо във Валдорфските училища предметите се изучават на епохи.
Лектори: Теофана Манева и Ваня Митинска

11:45 – 12:00: Пауза

12:00 – 12:30: Училището като втори дом
Или как се изгражда един жив организъм от учители, родители и ученици. Как възпитаваме балансирани, уверени, мотивирани и творчески личности, развивайки едновременно волята, чувствата и мислите на детето.
Лектор: Орлин Карагьозов

12:45 – 13:30: На училище ходи целият човек, не само главата му
Какво означава това и защо движението трябва да е неразделна част от ученето. Как изкуствата и движението помагат на детето да приеме новите знания не само с главата си, но и да ги преживее чрез чувствата и движенията на цялото си тяло?
Лектор: Ян Нет

13:30 – 14:00: Въпроси и отговори

Кои са лекторите на събитието:

Теофана Манева (България) – детско-градински педагог, специализирал ранно детско възпитание по методите на валдорфската педагогика в Испания, от 2007 участва в създаването и работи за развитието на валдорфски детски градини в София.

Ваня Митинска (България) – педагог с 35-годишен стаж, начален учител от 1 до 4 клас в 102 ОУ “Панайот Волов”, през 2007г. завършва тригодишен семинар за валдорфски педагози в София и прилага валдорфската педагогика в държавното училище. Тя е учител на годината за 2000г.

Орлин Карагьозов (България) – член на Сдружение “Училище за нашите деца”, преподавател по театър, член на управата и родител на дете от ЧОУ „Проф. Николай Райнов“
Ян Нет (Холандия) – учител с над 30 години педагогически опит, преподавател в гимназиален курс в свободното училище Vrije School Zutphen Voortgezet Onderwijs в гр. Зютфен, Холандия

Участието във форума изисква такса в размер на 15 лв. и се изисква регистрация за присъствие, която може да заявите тук
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12