Търси

На Първа пролет отворете Сърце и се заредете с Новата енергия

20.03.2020 г.
2946
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Честита Пролет на всички! В този магичен ден е време да отворите сърце и да се заредите с новата енергия, която започва да строи от слънцето.

Брат Омраам казва:

Истинското сърце - това е слънчевият сплит: именно той усеща, разбира, схваща Великите Космически Истини.


Ето какво написа д-р Таня Грандева:

Ние сме свързани с естествената си среда, но все пак личният ни живот е наш избор и ние решаваме дали ще вървим ведно с природните процеси.

Има хора, които регулярно влагат воля и усърдие за прочистване и обновяване на телата си. Има и хора, за които това никога не е "тема на деня".

Факт е също, че посветените сред предците ни са отдавали специално внимание на няколко периода от годишния цикъл. Настоящите дни са такъв кулминационен момент в живата природа.
Природосъобразният начин на живот е проява и на отговорност в грижата за здраве в настоящата епидемиологична обстановка. Външната хигиена с миене на ръцете, т.н. и социалната изолация са само част от отговорността ни сега. Приоритетните индивидуални мерки, жизнено актуални не само в условията на върлуващата в момента "буря", са вътрешна "хигиенизация" и единение с естествената среда, в която са всички блага и здравословни въздействия за нас.

Днес разтоварете тялото си от храна, или поне го заредете само със сурови, пълни със здрав живот източници от растителен произход. Пробудете инстинкта си за връзка със земята и възобновете по всички възможни начини общуването си с Природата. Направете това не само един, а идните няколко дни, ако искате да постигнете по-благотворни за вас резултати.


В подкрепа на нейните думи, ето какво говори в своите лекции брат Омраам за Слънцето, Праната и как да черпите енергия от нея:

Въпросът е да се научим как, съсредоточавайки се в Слънцето, да успяваме да уловим, в тяхната първична чистота, всички елементи, необходими за нашето равновесие и здраве - защото, когато човек търси лекарствата единствено тук, долу, на физически план, без да полага никакви усилия да се извиси, той нищо не придобива на Духовен план.

Как може да си набавяте тези етерни частици, които Слънцето изпраща всяка сутрин. Не е нужно да знаете кои елементи ще възстановят здравето ви - това няма никакво значение.
Положете усилие само да се извисите чрез мисълта до най-фините сфери: настанете се там и чакайте...и тогава вашата Душа и вашият Дух, които са много вещи химици и лекари, които познават много точно естеството на всички етерни субстанции, улавят онова, което ви е необходимо, и оставят настрана останалото. 

Елементите се намират в праната - жива сила, жизнена енергия, която идва от Слънцето и която човек вдишва заедно с въздуха и усвоява чрез всичките си клетки. Праната може да бъде сравнена с вода, която се спуска от високи планини, с река, която съдържа в себе си множество хранителни елементи за рибите, но също и за животните и хората, живеещи по бреговете ѝ.
Праната е поток, идващ от Слънцето чак до нас - а ние, чрез дишане и медитация, трябва да черпим от него елементите, които са ни потребни.

Следващите дни ви препоръчваме да използвате почивните дни и да поемете към село или на разходка в природата. На слънце и чист въздух да се зареждате с енергията, която в тези дни е много силна. Медитирате, молете се, играйте с децата си и оставете страховете да бъдат стопени от Слънчевата Любов.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12