Търси

На 20-и Юни започва фестивала Перперикон

09.06.2016 г.
1304
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За 16-та година Кърджали ще бъде домакин на международния фестивал на изкуствата "Перперикон". Тази година той ще се състои от 20 до 25 юни, обяви Петър Савчов - директор на фестивала пред БТА.

Той допълни, че организатори са сдружението "Окаста", община Кърджали и Домът на културата. Темата на фестивала през 2016 г. е "Перперикон - наследниците". Във всеки един ден от фестивала ще бъде изиграно по едно представление, като входът е безплатен. Сред заглавията са "Приказки за далечни земи" на театър "СТ Арца" - Италия, "Живот без сън" на "Сълза и смях", авторският спектакъл на Александър Илиев "Монмартър". 

Ще има изложба на артгалерията ДАР и кърджалийски художници, както и представяне на книгата на Христо Красин "Коланджа". Кулминация и тази година ще бъде артпърформанс и хепънинг "Перперикон" на 25 юни в едноименния археологически комплекс.

Петър Савчов каза, че и тази година няма да бъде връчена наградата "Златен Перперикон" за принос в българската и европейската култура. Като причина той посочи липсата на достатъчно финансиране. 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12