Търси

НАСА публикува снимки на отделеният от Антарктида ледник. Потопът започва поетапно до 4 години

27.07.2017 г.
18240
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
НАСА публикува снимки на отделеният от Антарктида ледник - Larsen C. Историческото отделяне бе определено от Европейската космическа агенция като образуване на гигантски айсберг под името "A 68". 

Снимка от сателитът на НАСА - Landsat-8, показва огромният размер на отделената ледникова маса. По данни на официално публикувана информация на британския университет Суонзи, отцепването се е случило между понеделник, 10 юли и сряда, 12 юли, когато айсбергът се отделя от ледения шелф Ларсен C. Айсбергът е един от най-тежките в документираната история – с тегло около един трилион тона, с площ 5800 кв. км – два пъти колкото размерите на Люксембург. Отцепването му е променило драстично ландшафта на Антарктическия полуостров.

Излизането на САЩ от споразумението за климата бе последвано от кармично разцепване в Антарктида

ЕС и НАСА изстреляха на 17-и Януари 2016 сателит за глобален мониторинг на океаните и моретата, във връзка с очакваните масови наводнения през следващите години, някои от които могат да потопят под вода цели региони от Европа, САЩ и др. страни. Новият хай-тек сателит е резултат от спешната нужда за получаване на аналитична информация за нивото на водите. Jason-3 е съвместна американо-европейска сателитна мисия за океанография с участието на НАСА. Сателитът бе изстрелян от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния на борда на ракетата SpaceX Falcon 9.


Ускорено глобално затопляне и масови наводненията до 4 години

Справка в последните данни за 2017-а година, показва, че Януари е бил най-топлият в глобален мащаб в историята на замерванията, а изминалата 2016-а година чупи всички рекорди по глобално затопляне.Температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения, който се очаква да се случи в периода 2020-2028-а година. Според по-авангардни учени, той ще засегне голяма част от Западна Европа, най-вече скандинавските страни, Франция, Великобритания, Италия, както и части на Централна Европа.

Тероризмът като предвестие за катаклизми

По отношение на Балканите се очакват масивни наводнения покрай свързаните големи реки с региона на Гърция, както и на около 50-60 км. към вътрешността по крайбрежието на Черно море.Активиране на вулканичната дейност
Според учените геоклиматичните процеси могат да се ускорят и влошат за населението рязко, тъй като паралелно със затоплянето се наблюдава и повсеместна актиквация на вулканичната дейност. Преди месец се активизира и древен вулкан в съседна Македония.

Списък на активните вулкани в момента. * Тези, които са в червено имат изригвания. Тези, които са в тъмно жълто, имат регистриране на активността през последните 3 месеца. 

Свързани публикации

Научни открития 2015 | снимка: Shuuterstock
30.12.2015 г.
4586

12 забележителни научни открития през 2015, върху които трябва да се замислим

Представяме ви 12 забележителни научни открития през 2015-а година, върху всяко от които е добре да се замислим за хода на еволюцията, за научните открития и за мясотото на човека във Вселената
Виж повече
планета 9 - Нибиру - Сатурн, Касини - НАСА
11.04.2016 г.
4961

Гравитационни аномалии потвърждават наближаването на мистериозна планета в Слънчевата система

Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения
Виж повече
вулкан
31.05.2016 г.
6894
3

Мощни вулкани, до скоро неактивни, се пробуждат един по един преди Голямото събитие

Нека всеки се подготви за предстоящите събития така, както смята за редно. Серията от мощни земетресения вече започна - дали това е възмездие? Времето на всеки от нас за поправяне на грешките изтича бързо и безвъзвратно.
Виж повече
България - защитена зона
23.07.2016 г.
139328
38

Пророчествата за Европа се сбъдват. Хиляди се подготвят за завръщане в България

Терористичните актове от последните две години са едва на повърхността на натрупаните с години тежки проблеми, които назряваха като цирей под лъскавата и на много места позлатена опаковка на западно-европейската територия
Виж повече
планета 9 - газов гигант - навлиза в Слънчевата система около 2020-а година
23.10.2016 г.
6783
2

Астрономи потвърдиха за нови вълнови аномалии от приближаващата планета 9 (Нибиру)

Неоткритата все още планета, която е все още дори извън орбитата на Нептун, се предполага от учените, че се движи в широко разтеглена траектория и има 10 пъти масата на Земята, което следва да се отрази първо на орбитата на Сатурн
Виж повече
земетресение Италия
19.01.2017 г.
21350
3

Земетресенията в Италия са само лека подготовка за това, което следва в Европа

Земетресенията са милостта на Бога, част от един разумен план, но съвсем малка част от хората го осъзнават, защото все още не са готови и са потънали в слепотата на материалното и греховете.
Виж повече
злото - изцеление от фалшивото добро
23.06.2017 г.
5379
1

Злото е изцелението на човека от фалшивото добро и материалните илюзии

Чрез изпратенто му от Бога зло, разумния човек се отказва от относителното добро и се вкоренява в онова истинското добро, което е вечно в хармония с Бога. В това истинско добро човек разбира и осъзнава, че Бог в него е доброто, а човек е само изпълнител
Виж повече
земетресения - съзнание - карма - свързаност на събитията
22.07.2017 г.
7450

Земетресенията и природните катаклизми следват невежеството. Промяната наближава, времето се сгъстява (ВИДЕО)

Огънят е превъзходство над човешките разбирания. Когато се яви Огъня - хората няма какво да разсъждават. Когато дойде Часът на Огъня, той не се съобразява с човешка философия, защото самите хора не са се съобразявали с Бога.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12