Търси

Мъж построи къща в пещера на 250 млн.години и показа защо е важно да следваме мечтите си (ВИДЕО)

30.06.2016 г.
2502
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Много от нас са виждали най-различни забележителни алтернативни постройки, подходящи за живот. Дали ще е нещо иновативно, като ъртшип (earthship – къща, вкопана в земята по специален метод с автомобилни гуми), дали ще е къща от стари прозорци, или пък ще е функционално мини-жилище...? Факт е , че все повече хора търсят и намират алтернатива на традиционните места за живеене. Въпреки разрастващата се тенденция, едва ли сте виждали нещо, като това, което е построил Анжело Мастропиетро – бивш ръководител на австралийска компания за набиране на персонал.

Десет години след като се укрива в пещера по време на буря, Анжело решава да купи този 700-годишен естествен подслон, намиращ се в Worcestershire, Великобритания. Мъжът започва проект по реновация и изгражда своя мечтан дом, който би се харесал на всеки почитател на Властелинът на пръстените.

След повече от 1000 часа работа и близо 160 000 британски лири инвестиция, 38-годишният Анжело построява уютен дом с удобства които включват: дъждовен душ, камина на дърва и др.
Това, което прави историята на Анжело още по-силна, е че той е диагностициран с множествена склероза през 2007 г., която го е парализирала временно. Това състояние му напомнило колко е важно да бъде съзнателен относно здравето си и да живее в място, където да бъде щастлив и здрав. Точно тогава младият мъж придобива пещерата, която е издълбана в пясъчни скали на възраст 250 милиона години.

Реалистично ли е всеки от нас да си купи пещера, която да приспособи като уютен дом? Абсолютно не. Но е напълно възможно по-голямата част от нас да се довери на въображението си и да не живеем затворени в кутийки на безбожни цени. Колкото повече алтернативни постройки се изграждат и разпространяват, толкова по-вероятно е да станат нарастваща тенденция.

Превенция вместо реакция
Твърде много от нас, точно като Анжело, имат реактивен вместо проактивен подход към здравето си. Сами влизаме в мрежите на суетата и шума на ежедневието, често пренебрегвайки предупредителните знаци, които активно ни дават нашите тела. Обикновено чакаме нещо сериозно да ни удари, като диагнозата за МС на Анжело, за да променим живота си.

Апелираме към вас – не чакайте да ви се случи нещо плашещо, а точно сега направете избор да цените здравето и живота си. Създателят ни е благословил с дара на живота, който за нас е радост, предизвикателство, но и отговорност. Нека бъдем проактивни в грижата за тялото си – нашия първи и най-ценен дом, нашия храм – и нека започнем осъществяването на велики дела, бидейки здрави. Мечтайте, мислете и проектирайте вашето днес чрез фантазия и творчество.


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 
Коментари 2
  • Дилмана Гюрова
    30.06.2016 г. 14:46
    С пари всеки може, ама не всеки се сеща да се погрижи за себе си и близките си. Според мен му прави чест това, че е помислил за здравето си в дългосрочен план, а не да си профука парите по Дубай, Бахамите и Хаваите за нула време.
  • Цецо
    30.06.2016 г. 14:31
    Единствено му прави чест, че си я е правил сам... парите са ясни, с пари всеки може...

Коментари:

Спонсори на Портал 12