Търси

Музиката на Моцарт слиза от Слънцето и докосва човешката душа

27.01.2020 г.
9502
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес на рождения ден на Моцарт говорим за неговата музика и влиянието, която оказва тя върху човешката душа.

Учителят Петър Дънов казва за Моцарт: 

Музиката на Моцарт слиза от Слънцето, като част от слънчевите лъчи и част от слънчевата светлина изразена в музика, цвят и красота.


Докоснат от Бога, смъкващ божествените звуци на Вселената, Моцарт “моделира” със своята музика нашето съзнание.

Как и какво влияние оказва класическата музика на Моцарт върху нас?

Първите експерименти на Моцарт върху хора завършват с интересни открития. Хората слушат произведения и друга музика на Моцарт, а учените по това време изучават мозъка с помощта на специална апаратура. Докато хората слушат каквато и да е музика, тази част от мозъка, която е свързана със слуховите центрове, се активира. В други случаи може да се включи емоционален център. Но само творбите на Моцарт се засилват импулсите в цялата мозъчна кора .

Според учените, които наблюдават този процес, главата на целия човек започва да свети, докато слуша Моцарт. 

Учените смятат, че именно в музиката на Моцарт има уникално явление - ритъм, който е в синхрон с ритъма на нервната ни система, което означава че вибрациите на неговите произведения съвпадат с вибрациите на здравите неврони на клетките.


„ Музиката на Моцарт „ загрява “мозъка“, казват  изследователите и оказва несъмнено положителен ефект върху процесите на по-висока мозъчна дейност. Така тя се превръща в една “балансирана, енергийна храна”, съдържаща всички необходими компоненти за нашето здраве.
 
Животните и растенията също обичат музиката на Моцарт, което е още едно доказателство за космическият ритъм, който Моцарт е снел на земята. Така, в Холандия увеличават млеконадоя, използвайки музиката на Моцарт. Тестото втасва няколко пъти по-бързо и става по-хубаво, по-бухнало и по-вкусно, от музиката на Моцарт.

Силата на музиката на Моцарт попадна под светлината на прожекторите, главно в резултат на пионерско проучване от Калифорнийския университет в средата на 90-те. Тогава редица учени изследвали влиянието на творбите на Моцарт върху умствения потенциал на учениците и повишавайки способността им да усвояват програмния материал. 

Използвайки музиката на Моцарт при подготовка за изпит, студентите по-бързо и по-успешно усвояват и запомнят учебния материал и минават тестовете. 


Учените са доказали, че музиката на Моцарт има и лечебно действие, като способства за лечението на болестите на Паркинсон и Алцхаймер.
 

Музиката на Моцарт по един съвършен начин дава точно това от което се нуждаят клетките за неговото поддържане и се грижи за възстановяването на нашия енергиен баланс, което ни носи само едно Здраве.


Приятно слушане с последното произведение на Моцарт "Реквием": последното, недовършено произведение на композитора, в което той излива душата си. 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12