Търси

Музиката на 432 Hz възвръща изгубеният баланс с Природата

11.07.2017 г.
38908
4
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Музиката на 432 Hz възвръща изгубеният баланс с Природата.  A = 432 Hz е звукова честота в музиката, утвърдена преди повече от 150 години от италианския оперен композитор Джузепе Верди. През 1939 година министъра на пропагандата в нацистка Германия, Паул Йозеф Гьобелс издава указ, с който нарежда всички да настроят тонът Ла на 440 Hz, вместо на 432 Hz, както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон от първа октава, който е отправна точка за настройването на музикалните инструменти. ( На 1-и 1945г. Май Гьобелс и жена му Магда се самоубиват, след като отравят и своите шест малолетни деца).

При слушане на музика на 440 Hz хората започват да мислят и чувстват по-агресивно (за нуждите на войната), а вътре в тях настъпва хаос и мимолетно мислене и състояние на съзнанието. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO), въпреки протестните подписи на над 23 000 музиканти. Те настоявали да не се променя честотата от 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената, която е строго свързана със сакралната геометрия.

432 херца

432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение, известно още като златна пропорция, златен коефициент или божествена пропорция. То обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, структурата и кода на ДНК и съзнанието на земните същества. Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. 

Редица научни изследвания през последните 20 години доказват, чрез лабораторни и психологически анализи, че слушането на музика в честота 432 Hz има лечебни и благосъстоятелни ефекти, като категорично облекчава широк спектър от психиатрични синдроми. 

Звуковата честота на 432 Hz създава условия за неврологична пластичност на мозъка, чрез синхронизация на мозъчното полукълбо при слушане на музика за период от 18 месеца. Самата мозъчната синхронизация пък се извършва главно на честота 8 Hz, посочват учените при изследванията на вибрациите.

вибрации на човешките органи

Отново специалното число 12:
Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала. Нотите имат 12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz. Когато човек свири на Ла, която е настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна, създава вибрации, които държат човека прикован към земното, войнствеността, примитивните желания и хаоса. Това е музиката, която звучи по всички модерни радиостанции и телевизии днес. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека.В продължение на няколко десетилетия са проведени редица тройно-гарантирани "слепи" проучвания с честотата 8 Hz, при над 2000 пациенти, при лечение на над 27 заболявания. Трептенето от 8Hz е не само близо до земния резонанс на Шуман, но и до централната калибровъчна честота при подреждането на базовата ДНК двойка спрямо степените на водород.

Учените вече категорично установиха, че водата има диелектричен резонанс от 8 Hz, а в експериментите за водна електролиза вече е абсолютно ясно, че молекулите на водния тетраедър образуват:

8 Hz х 8 Hz х 8 Hz = 512 Hz   Знаменателна е връзката между числото 432 Hz и геометричните градуси 432°. Иследвания на астрофизици показват, че златната пропорция в това число присъства навсякъде във Вселената. Аксиомата от 432 Hz до 432 ° показва връзката, която според астрофизика Йохан Кеплер (1571), обуславя планетарните каскади със златна хармония (златно сечение), където орбитата на Нептун до Сатурн образува златен среден триъгълник през -432 градуса (от 360 ° - 72 °) и + 432 ° (от 360 ° +72) сферична проекция и показва последователна настройка на нашата слънчева система. Освен това Кеплер посочва същата проекция за орбитата на Серес в астероидния пояс.Новата хармонична музикална революция AUMega започва през 1996 г., когато редица музиканти започват да използват хармоничната настройка на 432Hz и 256Hz. Някои от тези, които започват да използват A = 432 Hz = 440.000 Hz са Enigma, Vangelis, Era, Dead Can Dance ( някои албуми след 1996), Steven North, Brian Collins и др.


Хармоничната музика на 432 Hz, използваща кохерентни трансцедентални принципи, като златното съотношение, не сам създава нова опитност чрез звука, но и дава възможност за последователни ефекти върху нервната система, здравето, благополучието и повишената творческа активност на аудиторията, у която се активизира първото усещане за - вдъхновение.

Чрез навлизането на вибрациите в кохлеята на ухото (която представлява спирала по числата на Фибоначи и сакралната геометрия) се активизират в правилен резонанс алфа ритмите (8Hz), което води до синхронизация на би-лиобалните полукълба на мозъка, а това води до креативност, вдъхновение и концентрираност.


Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 4
 • Plamen Markov
  13.07.2017 г. 13:58
  Последно: ще има ли довечера концерт съгласно обявеното вчера и ако "Да", къде точно в БАН ще бъде?
 • Sofia Bogdanova
  12.07.2017 г. 11:02
  Честотата от 440 Херца е неестествена и музиката с нея влиза в конфликт с енергийните центрове на човека. Музикалната индустрия използва тази честота за влияние върху населението, за да засили агресията, психосоциалния срив и емоционалния дистрес, които водят хората до физически болести. Музика с честота от 440 Херца може да генерира нездрави ефекти или антиобществено поведение и разпад на човешкото съзнание. А това, че въпросният "инициатор" използва темата за усвояване най-вероятно на някакви пари по някакъв проект си е за негова сметка - трупа карма, която тепърва ще трябва да изчиства, и наистина е за съжаление.
 • Пламен Петков
  12.07.2017 г. 09:42
  Всеки има право на мНЕние...но в самата си същност и независимо от страховете за оценката от научните колективи и общности, то Истината си е очевидна, а за повечето хора и дълбоко интуитивна. Ако нямаш връзка с интуицията и Истината - може да имаш хиляди мНЕния ;););):D:D:D
 • Биляна Николова
  12.07.2017 г. 09:39
  Леле, Портал12, каква силна реклама му направиха на този, а той се разграничавал. Това е примерът за "когато не ти е дадено да разбереш", "когато отгоре са те ограничили"...

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12