Търси

Музикалната и звукова чистота е вегетарианството за мозъка и сърцето

06.07.2017 г.
4598
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Броят на хората, които са решили да променят начинът си на хранене и са се отказали от употребата на месо се увеличава особено през последните години. Осъзнаването, че месото на жертваните животни ни принизява и пречи за духовното развитие, а също оказва редица проблеми върху здравословното състояие на човек, е начален процес от една по-голяма Промяна, след, която хората ще се срамуват, че са използвали животните за храна. Макар и пътят да е дълъг много хора го избират като своя лична отговорност.

Какво се случва обаче с една друга хигиена, която не е свързана толкова със стомаха, а с мозъка, мислите и чувствата на всеки - музикалната или звукова чистота?

Днес хиляди хора прилагат или се стараят да започнат да прилагат устойчиво вегетарианство или веганство, но в същото време са потопени в една звукова - "музикална" мръсотия, която по естеството на своите вибрации е много по-тежка и вредна от храненето с месо, взето за сравнение.

Звуковите замърсявания в градската среда, включително нисшата музика, която излъчват модерните радиостанции навсякъде в публичните пространства, оказва изключително негативно психическо влияние. Честотните вибрации на този тип звукови вълни, съчетани в много слуачаи с умишлено зададена от продуцентските компании звукова гама, тоналности и повторения - целят да държат на постоянно ниско (заземено) ниво, облъчваните тълпи. В този материал няма да се спираме в детайли защо се прави това, вярваме, че нашите читатели са достатъчно запознати.

Класическата музика възпитава у децата имунитет срещу чалгата и грозното в живота

В този ред на мисли прилагането на звукова чистота ( музика, градски шумове, безразборни и безсмислени разговори с хиляди отнесени думи...) се оказва  по-важно от прилагането на хранителна чистота. Съчетанието обаче от двете - със сигурност може да отвори пред всеки стремящ се към личностно и духовно развитие - нови визии и хоризонти пред себе си и общността, в която живее. Нужни са единствено постоянство и безкомпромисност да не допускаме зловредните влияния.

Най-вредоносните звукови влияния излъчвани по съвременните радиостанции и музикални телевизии, са поднесени под формата на "забавление", "музикален фон",  като нещо общоприето за излъчване в обществените места. Това е една отрова, от която всеки трябва да се пази, защото за разлика от месото, тя не действа на стомаха, но на мозъка, психиката, сърцето, мислите и емоциите. 

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ПРОЧЕТЕТЕ В СВЪРЗАНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО-ДОЛУ:

Свързани публикации

Снимка: Цветелина Белутова
09.03.2016 г.
4317
8

Теодосий Спасов: Колкото повече човещина отглеждаме в себе си, толкова повече Божественост пристига като отражение.

И би трябвало да посветим живота си на съвършенството, на любовта, на труда, на развитието и човещината. Всъщност колкото повече човещина отглеждаме в себе си, толкова повече Божественост пристига като отражение.
Виж повече
изпълняването и слушането на музика е общение
17.03.2016 г.
1597
3

Официално: музиката е универсалният език на човечеството

В търсене на доказателства към тази теория учени се отправят на пътешествие в дълбините на тропическите гори в централна Африка. Там те свирят определени музикални композиции на 40 представители от едно изолирано пигмейско племе в Конго
Виж повече
Enigma8
27.03.2016 г.
2436
1

Enigma подготвят премиера на 8-ят си албум в началото на лятото

От началото на 90-те до днес, Енигма прокара изцяло нов стил в ню-ейдж и амбиентната музика, с редица послания и звучене без аналог. До момента Enigma са реализирали над 40 млн. лицензионни продажби на своята музика в целия Свят.
Виж повече
Enigma 8 - The Fall of a Rebel Angel
08.08.2016 г.
3057

Падналият ангел на Enigma 8 носи много послания към съвременното общество

Сам по себе си албумът е пълна провокация към мисленето, усещането и осъзнаването на хората. Enigma винаги са правили музика, която носи послания и е съобразена с времето, в което се намираме и представлява свързани една с друга композиции. Днес падналият ангел носи дълбоко и скрито послание за осъзнаването на преходите, които ни очакват и са неизбежни
Виж повече
Ерик Муке - Deep Forest | © 2016 Portal12.bg
09.09.2016 г.
1110
4

Ерик Муке: Deep Forest е символ на идеята да бъдем в хармония с Природата и различните култури (ВИДЕО)

Моето желание е да намерим начин да бъдем в хармония с природата. Deep Forest e символ на тази идея - да бъдем в хармония с музиката, с различните култури. Не е лесно, но в ежедневния си живот, ако можеш да участваш в това да пазим Земята чиста за следващите поколения - това е много важно. Моите деца са на 14 и 11 години и искам да им дам нещо, не искам да кажат “Ама каква сте я свършили тука!?
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12