Търси

Музикалната чистота е важна за повдигането на вътрешния стремеж

01.08.2018 г.
4426
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Музикалната чистота е важна за повдигането на вътрешния стремеж за по-високи и чисти цели по пътя на себепознанието и духовното развитие. Съвременният човек живее в динамична среда, в която масово липсва хигиена на звука и музиката. От сутрин до вечер той възприема силно фоново замърсяване от радиостанции, телевизии, обществени места и т.н. Всичко това предизвиква опасна смес от вибрации, които се отразяват пряко върху вътрешната енергетика на човека.

Днес хиляди хора прилагат или се стараят да започнат да прилагат устойчиво вегетарианство или веганство, но в същото време са потопени в една звукова - "музикална" мръсотия, която по естеството на своите вибрации е много по-тежка и вредна от храненето с месо, взето за сравнение. Звуковите замърсявания в градската среда, включително нисшата музика, която излъчват модерните радиостанции навсякъде в публичните пространства, оказва изключително негативно психическо влияние. Честотните вибрации на този тип звукови вълни, съчетани в много слуачаи с умишлено зададена от продуцентските компании звукова гама, тоналности и повторения - целят да държат на постоянно ниско (заземено) ниво, облъчваните тълпи.
Ето защо е важно човек да си изгради музикална хигиена и да не позволява да става тиха жертва на невидими тонрежисьори.

Най-вредоносните звукови влияния излъчвани по съвременните радиостанции и музикални телевизии, са поднесени под формата на "забавление", "музикален фон",  като нещо общоприето за излъчване в обществените места. Това е една отрова, от която всеки трябва да се пази, защото за разлика от месото, тя не действа на стомаха, но на мозъка, психиката, сърцето, мислите и емоциите. 

Чистата музика въздейства на вътрешен план Тя вдъхновява към чисти мисли и действия. Не случайно в древността най-великите пророци са били и велики музиканти. Чистата музика вдъхновява човек за разтваряне на душата, на интуитивните способности, както и отваряне на сърцето към красотата.

Музиката, която е създадена като извор на най-чисти вътрешни помисли или пък е слязла "отгоре" у автора има няколко отличителни белега - тя предизвиква вътрешен покой и целеустременост. Такава музика стимулира финните чувства на душата да звучат в тази тоналност, в която звучи музиката на Създателя. В действителност музикалната хармония ни е подарена от Създателя  в музиката на цветовете, музиката на гората, музиката на морето, музиката на дърветата и растенията. Колкото по-внимателно човек започне да наблюдава Природата, толкова по-силно тя започва да прониква в душата му. 
 
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12