Търси

Мощни вулкани, до скоро неактивни, се пробуждат един по един преди Голямото събитие

31.05.2016 г.
6947
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Забелязали ли сте, че нашата планета е започнала да се разклаща някак по-интензивно от преди? От началото на май светът стана свидетел на големи вулканични изригвания в Коста Рика и Индонезия. А според сайта Volcano Discovery, който следи активността на вулканите по света - дори в момента, докато четете този текст, изригват около 40 вулкана. 

Междувременно, земетресения продължават да разклащат глобуса с обезпокоителна честота. Преди две седмици Еквадор бе ударен от земетресение с магнитуд 6.7 и 6.8 в бърза последователност. В световен план е имало над 3 000 земетресения с магнитуд 1.5 или повече през изминалия месец.

Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

Все по-често се говори за бързото влошаване на финансовата ни система, но сривът, който наближава, не е обвързан само с парите. Както изглежда, навлизаме в една “перфектна буря”, в която сбор от фактори ще парализира обществото и ще донесе промени, за които повечето от нас не смеят дори да си представят.

Ванга: "Кожух Вулкан един ден ке гръмне, та чак в София ке го чуят“

Но да се върнем на земетресението в Коста Рика, което свари властите абсолютно неподготвени. То разтресе централната част на страната, като нанесе дебел пласт от пепел и прах върху улиците, автомобилите и сградите в столицата Сан Хосе. Праховите частици се изкачваха до 3 000 метра нагоре във въздуха. Силна задушлива миризма на сяра се носеше навсякъде. Стотици хора са постъпили в болница с оплаквания за затруднено дишане и кожни раздразнения. Някои училища бяха затворени, а някои полети бяха отменени или отклонени.  
Водещи до това изригване бяха "множество малки земетресения" в околностите на вулкана, но учените уверяваха обществеността, че тези земетресения "не са признаци за предстоящо изригване."

Само преди дни се събуди най-големият вулкан в Европа - Етна, който изригна реки от лава:


Доста по-сериозна е ситуацията в западната част на Индонезия. Вулканът Синабунг изригна бурно в събота - 21 май - и причини невъобразим хаос. За сега са установени шест жертви, а трима са в критично състояние с тежки изгаряния. Вълни от лава продължават да се изливат от вулкана след земетресението. И това е само един пример за това как вулкани по целия свят, които някога са били считани за "неактивни", се връщат към живот. Всъщност, до 2010 г. Синабунг е бил пасивен в продължение на около 400 години.

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения

Северозападната тихоокеанска сеизмична мрежа (Pacific Northwest Seismic Network) в момента следи отблизо активността на някои опасни вулкани - St. Helens, Rainier и Hood.
Истината е, че целият западен бряг на САЩ е положен върху Огненият пръстен, а напоследък все повече точки от Пръстена с рев се пробуждат за живот.

Според учените, в някакъв момент неизбежно ще станем свидетели на исторически вулканични изригвания и земетресения по западния бряг. И този момент може да е по-скоро, отколкото бихме предположили.

Това, което можем да направим сега, е да се надяваме на най-доброто, вместо да си слагаме главата в пясъка и да се преструваме, че нищо притеснително не се случва. Нека всеки се подготви за предстоящите събития така, както смята за редно. Серията от мощни земетресения вече започна - дали това е възмездие? Времето на всеки от нас за поправяне на грешките изтича бързо и безвъзвратно.
 

Свързани публикации

ЕС и НАСА изстреляха сателит за глобален мониторинг на океаните и моретата
18.01.2016 г.
2466
1

В очакване на масови наводнения, ЕС и НАСА изстреляха сателит за мониторинг на океаните

Във връзка с очакваните масови наводнения през следващите години, някои от които могат да потопят под вода цели региони от Европа, САЩ и др. страни, новият хай-тек сателит е резултат от спешната нужда за получаване на аналитична информация за нивото на водите
Виж повече
природни аномалии
18.04.2016 г.
26165
8

Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

Някои от по-смелите и независими конвенционални учени, търсят частично обяснение на причините и обвързват фактите във връзка със силно повишената сеизмична активност с регистрираните аномалии в Слънчевата система и по-специално отчетеното от космическата мисия Касини гравитационно дърпане
Виж повече
наводнение
26.04.2016 г.
2969
2

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения

Сега обаче, температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.
Виж повече
-
31.05.2016 г.
3479

Странно пред-апокалиптично послание разпространиха учени от НАСА

Според доклада, написан от математици и учени в областта на естествените и социалните науки, модерната цивилизация е категорично обречена. Няма една определена социална група, която бихме могли да обвиним, а цялата основна структура и природа на нашето общество.
Виж повече
Рупите - изгаснал вулкан Кожух
31.05.2016 г.
4860
1

Започват археологически разкопки до храма на Ванга край Рупите

Античният град Хераклея Синтика се намира само на 1 километър от църквата на Ванга, в подножието на изгасналия вулкан Кожух. Някога е бил населяван от тракийското племе синти, за което споменават няколко древногръцки историци
Виж повече
Коментари 3
 • Docendo Discimus
  21.07.2017 г. 11:17
  "Доскоро" е наречие. Пише се слято.
 • весувиъс
  15.03.2017 г. 16:35
  Голямото събитие ерупцията на Везувий ли е? М айде де
 • Балкански Екологичен Проект Балкеп
  31.05.2016 г. 14:57
  да не би да се случа нещо скоро, че цял ден ни подготвяте...?

Коментари:

Спонсори на Портал 12