Търси

Много малко хора днес имат право да пишат книги или да правят филми

22.04.2020 г.
3375
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Много малко хора днес - в новото време, имат право да пишат книги или да правят филми. Много хора днес си пишат страшна карма, самообричат се и се самоосъждат за следващо много тежко прераждане, защото въвеждат в заблуждение стотици и хиляди души. Всеки, който пише или продуцира нещо, което не приближава душите към Бога и Истината, а ги въвежда в заблуждения, мистерии, конспирации или дори в "забавления" - отклонява хората от Бога и ще заплати за това. Затова е пратено и злото в този свят - да коригира тези грешки.

Именно заради това е много важно всеки от нас да поддържа постоянна будност и молитвен дух, за да се предпази от нисшите влияния и внушения, които имат една цел - да го отдалечат от Истината и Бога. Затова е дадена и формулата от Елеазар Хараш: "Господи, научи ме да господствам над отрицателните мисли и внушенията".

Всяка една книга, филм, театрална постановка, музика, интернет публикация...изобщо всичко завито под опаковката на "изкуството" и "творчеството", което не вдъхновява човека към завръщането към Бога и Чистотата е опасно отклонение, особено ако създава илюзии в душите. Тук не говорим за измислена реалност, а илюзия. Не говорим за реалност. Думата реалност е нещо друго. И те понеже нямат реалността - измислят. Правят нещо като двойник. Само че, когато започнеш да живееш в двойник и в отражения... досещате се за последствията?...

Изкуството и Твореца ясно се отличават в своите проявления - там придобиваш дълбок, вътрешен устрем и жажда към сливане с Истината и Бога. При илюзията - в теб чрез гледни точки, разкази, сказки, умствено мислене...се зараждат съмнения, тези, хипотези, теории, объркване - така нисшите същества се хранят от твоята енергия, докато те умаломощят напълно. Те се хранят - ти плащаш. Така е когато липсва контрол. Затова всеки от нас трябва да управлява себе си, за да не го управлява злото. Да овладееш себе си, значи да си овладял своите скрити врагове. Затова пътят е чисти действия, а не разговори и думи. Затова чистите действия нямат съдба.

Призоваваме за будност. Будност и Чистота. Чисти мисли, действия и постъпки. Чисти намерения и реализацията им в Истинно добро.
  1. Чистият никога не пада в нисши влияния, защото той работи със силата на Духа
  2. От Словото зависи в каква мисловна атмосфера ще живееш
  3. Божият дух не може да влезе в нечистото слово. Нечистото слово отговаря на нечист ум и нечисто сърце.
  4. Прекъснете връзките си с отрицателните мисли и внушения и злото ще умре
  5. При всяка лоша мисъл ти усилваш тъмнината в себе си
И 5 огнени формули за защита от манипулации:
  1. Господи, научи ме да различавам същественото от несъщественото
  2. Господи, освободи ме от всичко излишно в живота
  3. Господи, научи ме да бъда буден във всеки миг
  4. Господи, пази ме от всяко лошо внушение и заблуждение
  5. Господи, научи ме да влагам силите и средствата си само в разумни неща

Бди страшно над всяка дума
Винаги бъди съкровенодействащ
Животът ни е даден, за да осъзнаем Бога

 
Текст: Борислав Борисов + споделено Слово и формули от Елеазар Хараш
******************
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12