Търси

Мислите на бъдещата майка са жива енергия. Как да работим с нея?

24.06.2019 г.
4840
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
С духовна практика, с усамотение и пречистване започва подготовката за осъзнатото родителство. В днешните времена, това става все по-необходимо, тъй като нашите физически и енергийни тела са замърсени и това би навредило на нашето бъдещо дете повече отколкото бихме предположили. Вече няма спор, че детето, което носи бъдещата майка чува, усеща, възприема и формира свои навици и предпочитания чрез нея още докато е в утробата й. Майката и бащата могат да приложат в пълна сила пренаталното образование и, чрез неговите методи да насочват детето още преди неговото раждане.

Могат ли обаче родителите осъзнато да се свържат с душата, която ще стане част от тяхното семейство и чрез практики да изградят една кармично необременена връзка с нея преди и по време на нейното зачеване и износването й до мига на нейното раждане?

 В социума хората често казват: „Ще ти направя дете”, „Да си направим дете”. Трябва да осъзнаем твърдо и ясно, че не сме собственици или хора, които са направили това дете. Родителите нищо не правят. Те не създават живота, те са проводници на живота. Трябва да се изчистим от порочни практики, от пушенето, от злоупотребата с алкохол, да се откажем от грубата реч и мръсните думи, както и от невъздържаното поведение. Всичко това оставя отпечатъци в детето” - споделя Зор Алеф пред Портал 12 по темата.

Според него, подобно осъзнаване е добре да ни ръководи поне една година преди да създадем дете, за да се очистят астралните ни тела, тъй като тези тежки отровни елементи във физическите ни тела, ще рефлектират неизбежно върху здравето на детето. Макар че детето може да се роди здраво, всичко това се проявява малко по-късно, тъй като алкохолът, никотинът, наркотиците, преяждането не са прости физически елементи. Те енергийно взаимодействат със света. Умовете, съзнанието, вибрациите и енергията на родителите в този случай са смъкнати много ниско, трептят в нехармоничен режим при подобен тип хранене, мислене и поведение и това неминуемо се отразява и на детето.

Зор Алеф призовава бъдещите родители за осъзнат избор за родителство:

Ако искаш да ставаш родител, това е първата червена лампа, която трябва да светне – намери начин да построиш живота си. Най-доброто, което може да направят бъдещите родители в този момент, е да потърсят представа за истината, за космическия закон, за божествената мъдрост. Важно е да се чете духовна литература, да се изпълняват хармонизиращи практики. Да се направи равносметка на живота досега.

Жената има невероятна сила като бъдеща майка и тя следва да осъзнава това в пълна степен. В този период, тя се превръща в магьосница, орисница, лечителка и владее сили, които не подозира. Сега е момента да се отдаде напълно на бъдещото майчинство и да приложи редица практики, чрез които не само ще изгради силна духовна връзка със своето дете, но може да изгради, до голяма степен и неговите добродетели още докато е в утробата й.

Какви практики трябва да практикуват бъдещите майки?

Зор Алеф дава няколко практики, които бъдещата майка може да изпълнява:

Непременно трябва да се практикува мълчание, да се въведе хармония в мислите и чувствата, да се практикува меко ритмично дишане, да се визуализират символи, които символизират определени качества.


Бих препоръчал на майките да работят предимно с три символа.

Първият символ е древноегипетски, т.нар. лунна корона, луна с потъващо в нея слънце, наречен още венец на Изида Хатхор. Този венец, луна и слънце, потопено в луната, символизира съвършено единство на мъжкото и женското начало, на слънчевата и лунната енергия, на вътрешния баланс. Той е даван в  древността на майки от жреци, които са напътствали бременните.Вторият символ, който препоръчвам е древноегипетския кръст Анх – кръстът на живота. Той символизира три стъпала на ума, на душата и на тялото. Анх се превежда като живот, благо, хармония.Третият символ, който препоръчвам, това е пентаграм, пентаграмът с прекръстващите се лъчи. Той символизира петте сетива и възприятия на човека – слух, зрение, осезание, обоняние, вкус, но символизира и петте стихии – четирите известни материални стихии – земя, въздух, огън, вода и петата, незрима, етерът или астралният свят.Пентаграмът е символ за защита, олицетворяващ просветлението, единството на петте сетива и вътрешната месианска природа на човека. Трябва да се визуализира огнен или да се носи на гърдите направен от злато, като диаметърът на кръга, в който е вписан пентаграма, трябва да съответства на дължината на първата фаланга на палеца на дясната ръка на майката. Трябва да е затворен в кръг, носен на Тимуса или специално да е сложен на корема на бременната жена за около 20-на минути преди сън.  

Добре е да се осъзнае, че качествата върху които медитира майката се превръщат в жива енергия. Майката има възможност да визуализира за детето си много качества – непоколебимост, смелост, щедрост, нежност, доверие към света и т.н. и тя трябва да отдели на всяко от тези качества най-малко по десет медитации.

Има дълбока практика за духовно напреднали, при която върху всяко качество се медитира четири пъти на ден по четири дни. Първите четири дни се медитира върху това какво изобщо представлява качеството, следващите четири дни се медитира как това качество се проявява в живота от самата майка. Правят се по четири медитации на ден. Примерно, десетина минути се визуализира качеството непоколебимост. Какво е непоколебим човек, как изглежда непоколебимостта в живота, как тази непоколебимост ще се формира в детето, какво е непоколебимост във вътрешната позиция, в идеалите, убежденията и т.н. Помисли за теб самата – в какво си непоколебима, спомни си всички ситуации и защо имаш нужда от това качество, имаш ли достатъчно смелост, какво ти е нужно. Помисли как ще го предадеш на детето си, за да бъде непоколебимост и смелост, а не твърдоглава убеденост и т.н.

Петър Дънов казва, че майка е не тази, която е родила, и дори не тази, която е възпитала, а тази, която е вдъхнала божественото в сърцето и душата на детето. Тоест майчинството и бащинството – това е зов за развитие. Ти носиш отговорност за една нова човешка душа, която идва чиста и неопетнена с деяния в този живот. И в този живот ти имаш възможност да послужиш за разгръщането на великолепието на тази душа. Това е свято тайнство.

 

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12