Търси

Михаил Левин: Духът е над съдбата и астрологията! След 2030-а ще има подем на славянството (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

31.08.2017 г.
14269
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви видео интервю с известният астролог и ректор на Московската Академия по астрология - Михаил Левин, който гостува в България по покана на Общество Бяло Братство, и изнесе лекция в София по темата за астрологичните влияния и творческия потенциал на човек.

Г-н Левин, как ще изтълкувате мисълта: „Чистите действия нямат съдба. На тях звездите не могат да влияят“?
Астрологията се намира на 4-тия етаж на Вселената. Защото Звездите , физическата Вселена, са създадени в 4 тия ден. В Библията се казва , че в 4 тия ден Бог създаде времето, звездите, светилата небесни. Затова астрологията управлява 4 тия ден и всичко, което е станало по късно - 5 тия ден, 6 тия ден. Символически - това са етажи на Вселената. Затова всичко, което е създадено по рано от 4 тия ден е над Астрологията. Те се намират непосредствено под управлението на Духа. Това са чисти действия, когато небесния импулс не среща никакво съпротивление и Естествено се реализира в постъпките на човека. Когато няма примеси, идва чисто небесното. Т.е когато човек се намира в такова състояние, че той непосредствено е проводник на влиянието на Духа, тези постъпки се намират по високо от 4 тия ден, а не по високо от съдбата.

Вие казвате, че освен предначертаното в нашия живот, винаги пред нас в определени моменти има такива на избор. Във вашите наблюдения те циклични ли са, свързани ли са с определени периоди или са строго индивидуални за всеки един от нас?
Работата е там, че периоди има и в живота на колектива и в живота на всеки човек. Такива точки на избор идват в индивидуалните периоди на човека. Това е негов собствен избор. Когато в неговата съдба възниква пространство на избор, на свобода, това е свързано с неговите лични ритми. Ако става въпрос за народа, то е свързано с ритмите на народа. Това е винаги лична карта. На нея се отбелязват точките на избор.Има ли нещо, което да ни насочи, че това са точките на избор, които трябва да направим?
Първо това е вътрешното чувство, интуицията, когато - ако човек има интуиция - той разбира, че в този момент се извършва нещо знаково в неговата съдба. Но често хората не забелязват избора и го прескачат. Даже не са разбрали, че са пропуснали точката на свобода. Затова тук идва астрологията. Като гледаш картата виждаш, че има моменти, когато настъпва време за избор. След тази точка пак настъпва време, в което човек следва своя избор и има по-малко свобода .

В тази връзка определеното влияние на планетите в нашата натална карта често успокоява хората, че те не могат да променят своя характер, събитията, които им се случват. Тези ограничения всъщност не са ли едни възможности за израстване?
Сам човек не може да промени своя характер. Но ако той се стреми да промени нещо, то с помощта на небето, да си проводник на небето, вече може да промениш. С помощта на Духа. Духът се намира над съдбата . Има такива моменти - идва тласък от небето и той може нещо да промени. Но затова е необходимо у човека да има готовност за промяна и готовност да слуша това, което му е казано отвътре или от Учителя отгоре. Но за да се промени човек някой трябва да му помогне-дали ще е книга, или някакъв друг импулс... Може някой човек да срещнете... Но винаги има някакъв помощник, който да ви даде нова посока...

Ние сме силно свързани със Слънцето, което в учението на Учителя Петър Дънов е много силно застъпено. Вие споделяте, че колкото повече е човек в пътя на развитието си, толкова в него е повече позитивното Слънце. Разтълкувайте ни го…?
Да. Слънцето е центъра на характера . Всички планети се движат около Слънцето. И Слънцето в Слънчевата система стои на място. Ако човек не придобие вътрешна опора в себе си, той не може нищо да направи. Архимед е казал: „Дайте ми опорна точка и аз ще преобърна Земята“ И за да преобърнеш всичко в себе си, трябва да имаш вътрешна опора, на какво да се опреш. Това е вътрешно чувство, вътрешна сила. Иначе човек непрекъснато ще следва външните импулси. Човек ще го тласне един импулс, той ще отиде на една страна, ще го тласне друг импулс и той ще отиде на друга страна. Той е длъжен да има вътрешна опора, тогава неговите решения ще започнат да имат сила, дотогава няма да имат. Ще дойде един импулс, ще те тласне на някъде, ще дойде друг импулс и ще те тласне на другаде, но човек трябва да има вътрешна опора и това е Слънцето.

Учителя ясно говори за времето на славянството, където ще пламне новата искра и духовността в Европа. Смятате ли, че астрологично можем да кажем, че това време е настъпило или тепърва ще настъпи?
Историята на човечеството се движи по-бавно от историята на човека. Това, което за човека е 2000 години, за човечеството е само 2 часа. Импулса, който е дошъл в България, е начало на епохата на Славянството. Но за да се реализира това в големи мащаби, за да се започне ново движение е необходимо още време. Европейската култура приключва в тези форми, които е създала Европа, те са хубави, но за да имат съдържание на тези форми им е необходим импулс от Славянството. Сега едната от епохите завършва и започва Нова Епоха. Реално може да се каже, че тази нова епоха е започнала в началото на 90 те години на миналия век. Но когато семето расте, то известно време расте под земята. Вие не виждате процеса на растене. На земята ще започнат да се проявяват първите плодове в средата на 30 те години. (след 2030-а година)  И тогава ще настъпи времето на славянството. Сега още лидерите на света са англо-саксонската раса и Америка. Те ще бъдат лидери още около 20 години. Но постепенно след няколко сериозни кризи и америкаците ще почнат да се занимават със своите вътрешни дела и славянството ще излезе на сцената. И това ще стане в средата на 30 те години., т.е. след 2030-а година.

Кой ще бъде критичния момент според вас, с какво ще бъде свързан, доста от предсказанията са свързани с това. Ванга, дядо Влайчо и Слава Севрюкова са говорили за този момент. Астрологично той вижда ли се?
Астрологически се вижда в картата на България и в картата на Русия. Аз мисля , че това ще бъде свързано с криза в отношенията между Америка и източните страни. Съвсем източните - И Китай, Африка- това са зони, чиито проблеми засега не се виждат. Те са някак на 2-ри план. Сега говорим за тероризма, за война на източните страни, но до това време тези проблеми ще бъдат решени, ще възникнат нови проблеми. Това ще е първата криза. А втората криза ще е вътре в самата Америка. Тя е млада, трябва да преживее някакъв кризис, и някакви проблеми, които сега нарастват. Но още не са нараснали. По-нататък ще нараснат и ще накарат Америка да излезе от външната активност и да започне да се занимава със своите вътрешни работи и проблеми - за двете Америки - Южна и Северна. А на световната сцена чрез мощен културен импулс ще излезе Славянството.

Ванга и Учителя казват, че зад всеки народ стои една звезда, а зад България стои цяло съзвездие. Това как го тълкувате?
Да, разбира се, но.. съзвездие- това е група от звезди, които обикалят центъра на галактиката не сами по себе си (не по отделно-като група). Група от звезди, които са свързани по между си. Това е колектив от по-високо ниво. Това значи, че България се намира на по-високо ниво от другите народи. Това действително е така. Ето аз като представител на руската култура, разбирам, че Русия е получила от България много. Тя е получила азбуката, граматиката , т.е. грамотността е дошла от България. Християнските книги са дошли от България. Самото посвещението в християнство е било в Гърция, Византия, но всички текстове, всички свещени книги и текстове са дошли от България. И досега Българската и руската църква провеждат службите си на един език, буквално дума по дума. Аз самият като бях в гръцки манастир, бях поразен, слушах същата служба, която слушах в църквата в Русия . Това първо . Второ -  Богомилския импулс, който е възникнал, чак по-късно е Богомилска ерес. И накрая това, което сме получили сега. Аз не говоря само за архаическото посвещение, което се е получило на територията на България, на която основа стои цялата европейска култура. България е уникално място. В много страни е имало велико посвещение - в Индия, в Египет… В България е имало 4 велики посвещения!...

И една актуална тема за Слънчевото затъмнение, което беше вчера. Ако трябва да погледнем на него от езотерична гледна точка, как трябва да го разтълкуваме, какво е неговото влияние?
Слънчевото затъмнение има влияние и за човека, и за страната. Когато полосата на затъмнението преминава през територията на страната, то в живота на тази страна ще настъпят много промени и в социално и икономическо отношение в продължение на 3 години. Промени ще има. Но това е свързано и с хороскопа на страната. Но за всеки човек това се случва непрекъснато. В годината има 4 затъмнения. Ако затъмнението засяга индивидуалната карта на човека то предизвиква промени, но ако не засяга хороскопа, то предизвиква турболетност на съзнанието, някакви малки кризи, които преминават след 2-3 седмици. Но ако засегне хороскопа, в някоя важна точка, тогава с него могат да настъпят сериозни промени-от 3 месеца до и след 6 месеца. Това звучи парадоксално, но затъмнението може да предизвика действа след 3 месеца от началото си.


 
1
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

България - астропрогноза
19.08.2016 г.
3845

Любомир Червенков: Нужно е осъзнаване и активни действия на българите! (ВИДЕО)

В момента сме свидетели, че се подкопават основите на държавите, подкопават се основите на образованието и на знанията, и това, в което сега навлизаме можем да наречем условно "Свят на корпорациите", а какво следва след това е страшно да си го представим
Виж повече
Атнтична астрология, том II – Планети, Планети в Аспекти
30.09.2016 г.
2448
3

Астрологично знание на 2000 години отново възкръсва в книгата на астролога Румен Колев

Книгата е създадена на база изумителните трактати на Хермес, които ни потапят в една друга Вселена, където хората със затаен дъх наблюдават знаците на Бог, нарисувани в лазурното небе.
Книгата е очаквана с голям интерес в средите на професионалните астролози, така също и от любителите на тази древна наука, тъй като тя навлиза дълбоко в древното знание за звездите.
Виж повече
Вегитарианството ви прави по-млади
04.11.2016 г.
3058
1

Астрологът Михаил Левин: Вегетарианството запазва психическата младост

С практикуване на вегетарианството умът става по-възприемчив, открит и подвижен. Това има голямо значение за висшето знание. Здравето, разбира се, също се подобрява. Издръжливостта на човек нараства.

Виж повече
Бодхидхарма
13.07.2017 г.
6942

Елеазар Хараш: Истината – това е Път на огромна, сурова дисциплина (ЛЕКЦИЯ ЗА БУДИЗМА)

Добрите дела са илюзорни призраци. Мъдрецът е спасен: и с дела, и без дела. Ако един глупав човек помага много на хората – Мъдрецът не помага. Глупакът продължава да загива и да умира в много прераждания – Мъдрецът е надраснал делата
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12