Търси

Международен форум по космически изследвания събира учени и студенти край Варна

18.10.2016 г.
1424
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Международен форум по космически изследвания събира учени и студенти край Варна. Събитието, което вече започна ще продължи до 23-и октомври, съобщиха за Портал12 организаторите. 

Учени, университетски преподаватели и студенти от 31 държави поставят на фокус космическите технологии на четвъртата Световна среща на международната организация "Университетски консорциум за космически технологии" /UNISEC/. Събитието се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Форумът се провежда за пръв път извън Япония. Негов съорганизатор от българска страна е клъстерът "Аерокосмически технологии, изследвания и приложения".

Форумът ще продължи до 23 октомври и на него ще присъстват над 150 експерти и студенти. Акцентите в програмата са проектирането и приложението на високотехнологичните малки спътници за наблюдение на земната повърхност и атмосферата, ранното предупреждение за земетресения, комуникациите, улавянето на космически отпадъци.

В рамките на конференцията ще се проведе и финалният кръг на международно студентско състезание "Идея за космическа мисия", за който са класирани 10 проекта. Единият от тях е на български младежи от Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" с ръководител доц. Пламен Данков. Студентите ще представят своята идея за ефективно обезопасяване на космически отпадъци чрез интелигентни рояци от малки спътници.

Свързани публикации

Странна свръхсветлина в космоса изуми астрономите по целия Свят
18.01.2016 г.
5832
4

Странна свръхсветлина в космоса изуми астрономите по целия Свят

Обектът е 200 пъти по-мощен от средната свръхнова, която пък е 570 милиарда пъти по-ярка от нашето Слънце и 20 пъти по-ярка от всички звезди в нашата галактика Млечен път, взети заедно
Виж повече
нова планета в Слънчевата система - широка орбита - научни открития 2016
21.01.2016 г.
13569
5

Астрономи признаха доказателства за планетата Нибиру, очакват да стане видима след 5 години!

На този етап тя не може да бъде видяна със съвременна оптична техника. Смята се, че след 5 години астрономите ще могат да я видят през телескоп.
Виж повече
Коментари 1
  • Ваня Благоева
    18.10.2016 г. 13:50
    Поздравления! За първи път извън Япония и бам - в България - ей това е вече признание и събитие на високо ниво, което обаче няма да се пусне като добър пример в централната емисия по телевизията...

Коментари:

Спонсори на Портал 12