Международен Симпозиум Седем Рилски езера ще се проведе от 18 до 20-и Август на Рила (ПРОГРАМА)

15.08.2016 г.
5936
Добавена от: Портал12
6 коментара
Международен Симпозиум Седем Рилски езера ще се проведе в края на седмицата (18, 19, 20-и Август). Главната задача според организаторите е, събитието да се превърне в симпозиум на Школата на Учителя Беинса Дуно, слязла при народа и редовите учени на интелектуалния и културен живот на нацията.

Учителя дава своето Учение на група свои последователи, за да може те да го предадат на българския народ, а той от своя страна да го предаде на другите народи. В този смисъл Симпозиумът е симпозиум на Школата на Беинса Дуно при народа вече слязла и даваща там резултат.

Нови иновативни идеи са полето на работата, което поле ще се разпростира както върху официалната площадка на провеждане на лекциите на новата хижа, така и Пето езеро със своята огромна поляна – координационна площадка, място за срещи от различни континенти и планети.

На 19 и 20-и Август вечерта ще има огън и около него ще може да се изнасят лекциите. Ще има също така телескоп за нуждите на Симпозиума. Озвучаването на 19 август ще бъде целият ден с музика от Пан-евритмията.

ПРОГРАМА НА СИМПОЗИУМА СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА 2016
18 АВГУСТ - подготвителен ден
19 август преди обяд - Пан-евритмия - Енергиен храм над Пето езеро, Рила и България
19 август – ОТКРИВАНЕ 17 часа - Долна лифтова станция
Духът Божи - музика на Беинса Дуно
Встъпително слово за Уважението и Почитанието - арх. Иван Иванов “Взаимно уважение и почитание” БЕЗКРАЙНО УВАЖЕНИЕ И ПОЧИТАНИЕ!
Накратко за историята на Симпозиума от Стефан Калайджиев, проф. Живко Желев
18 часа - лекция на гост от Италия Паоло Коралини - “Единно семейство - традиционно Айкидо” 
19 часа - лекция на проф. Йордан Детев “Руническа писменост” - По дирите на една изгубена духовност - автор на книгите за Тракийската Атлантида
20 часа - лекция на Георги Изворски “Амнистия на дълговете - Темата за прошката във финансов и духовен план”- представяне на книгата Пет елмазени рози
21 часа - лекция на Тимен Тимев “Звездни техники за пренавиване на генетичният и космически часовник.”
Филм за Жак Фреско и неговите идеи, видеокадри от история на миналите симпозиуми 

20 август
17 часа - лекция на Божанка Ганева за музиката на Беинса Дуно
18 часа - Розова Зора Тракия лекция с демонстрация “От лимецовото зърно чрез флейковане до крайният продукт като меденка, соленка или палачинка от лимец”- дегустация
18 и 30 часа - лекция на Валентин Ковачганев “Квантова психология-нива на съзнанието - регресия на зачатието”, представяне на програмата “Другото училище - Опознай себе си!”
19 часа - лекция на Георги Гюров, “Духовната сила като част от Божествената триада”
20 часа - лекция на Надка Иванова “Аспекти на слънчево-земните връзки”, представяне на книгата за Новата педагогика - демонстрация с телескоп, който ще се ползва от симпозиума

21 август
15 часа - лекция на Веселин Орешков “Планинският лимон, плодовите киселини, школата на Учителя в тази област на здравето и растителният свят”
16 часа - лекция на Тодор Ялъмов “Квантовият преход в наши дни е факт като процес”
17 часа - лекция на Стефан Калайджиев “Петър Дънов за частната собственост”- представяне на книгите “Стрес и изход в мъдростта на Петър Дънов” и “Петър Дънов за частната собственост”

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВИЖТЕ ТУК
Свързани публикации

22.04.2016 г.
8335

Избрани 12 истини за Земята от Учителя Беинса Дуно

Животът изтича от една точка, която е център, и отива към периферията. Ние наричаме този център на човешкия живот – душа. Външният живот на душата наричаме ум – въздухът на Земята. В Земята се намира душата на Земята. Във въздуха е умът на Земята. Водата е сърцето на Земята.
Коментари: 6
 • Поля
  22.08.2016 г., 22:49 ч.
  0     0

  Г-н Калайджиев,  

  когато правите обръщение, с покана за участие, бъдете така добър да си препрочитате текста, като отстраните печатните грешки, понеже сега някои думи звучат меко казано, неуважително. Учението, дадено от Учителя, е Учение на Любовта, Мъдростта и Истината. Ако твърдите, че го изповядвате, че го живеете, няма място за омраза, нападки и противопоставяне. Не можеш насила да дадеш, можеш само да вземеш. Слънцето огрява еднакво всички. Всекиму Бог е дал право на избор. Ако действително живеете Учението, вашата Светлина ще привлече търсачите, без думи, без убеждаване. Като теменужките, скрити сред тревите, но ухаещи божествено. Пожелавам Ви повече Светлина и Мир в Душата.

 • Любов
  18.08.2016 г., 13:20 ч.
  0     0

  Здравейте. Много се радвам, че ще има толкова разнообразна програма. Има ли информация дали ще може да се палаткува и паркира свободно в близост до долната лифтова станция (където разбрах, че ще бъде семинара) благодаря предварително за отговора.

 • Калин Кирилов
  15.08.2016 г., 12:58 ч.
  4     0

  Да възлюбиш Господа  

  (Беседа от Учителя, държана на 15 октомври, 1916 г. София)  

   

  „Да възлюбиш Господа Бога твоего; да възлюбиш и ближния си." (Матея 22:36 – 40)  

   

  „Учителю, коя заповед е голяма в закона? А Исус му рече: "Да възлюбиш Господа Бога твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичкия си ум. Тази е първата и голяма заповед. А втора, подобна на нея: Да възлюбиш ближния си като себе си. На тия две заповеди всичкият закон и пророците висят".  

  Сега искам да внимавате върху това, което ще говоря! Днес проповядвам едно учение, върху което почива развитието на душата, на ума и на сърцето. То е учение, което носи мир и спокойствие на сърцето; учение, което носи светлина на ума, обнова на душата, сила на духа. Това учение е в състояние да възстанови краката на хромите, да отвори очите на слепите; от това учение глухите прочуват, болните оздравяват, мъртвите възкръсват. То носи хармония навсякъде. За това учение няма никакво препятствие. То е учението на живия Бог, Който е и между хората, и между камъните, и между растенията, и между животните. Живият Господ, за Когото ви говоря, е навсякъде. Той е познат на всички. Единственото реално и съществено нещо в света е тоя Бог.

 • Sofia Bogdanova
  15.08.2016 г., 12:51 ч.
  3     0

  Програмата изглежда много добре...ще има обмяна на души, но да не забравяме че духовното развитие е предимно персонална функция..и изисква самота

 • Блага
  15.08.2016 г., 11:12 ч.
  1     0

  тази година няма да се качвам. Изтървах и семинара по Паневритмия... но явно не съм си заслужила качванено

 • Светльо
  15.08.2016 г., 10:55 ч.
  1     0

  Брей каква разнообразна програма Духовният събор на Рила доста започва да прилича на модерните семинари, които стават все по-разпространени напоследък. Чудесна възможност за онези, които биха искали да съчетаят моментите на съзерцание, Паневритмия и обогатяване.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай