Търси

Международен Симпозиум Седем Рилски езера ще се проведе от 18 до 20-и Август на Рила (ПРОГРАМА)

15.08.2016 г.
3621
6
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Международен Симпозиум Седем Рилски езера ще се проведе в края на седмицата (18, 19, 20-и Август). Главната задача според организаторите е, събитието да се превърне в симпозиум на Школата на Учителя Беинса Дуно, слязла при народа и редовите учени на интелектуалния и културен живот на нацията.

Учителя дава своето Учение на група свои последователи, за да може те да го предадат на българския народ, а той от своя страна да го предаде на другите народи. В този смисъл Симпозиумът е симпозиум на Школата на Беинса Дуно при народа вече слязла и даваща там резултат.

Нови иновативни идеи са полето на работата, което поле ще се разпростира както върху официалната площадка на провеждане на лекциите на новата хижа, така и Пето езеро със своята огромна поляна – координационна площадка, място за срещи от различни континенти и планети.

На 19 и 20-и Август вечерта ще има огън и около него ще може да се изнасят лекциите. Ще има също така телескоп за нуждите на Симпозиума. Озвучаването на 19 август ще бъде целият ден с музика от Пан-евритмията.

ПРОГРАМА НА СИМПОЗИУМА СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА 2016
18 АВГУСТ - подготвителен ден
19 август преди обяд - Пан-евритмия - Енергиен храм над Пето езеро, Рила и България
19 август – ОТКРИВАНЕ 17 часа - Долна лифтова станция
Духът Божи - музика на Беинса Дуно
Встъпително слово за Уважението и Почитанието - арх. Иван Иванов “Взаимно уважение и почитание” БЕЗКРАЙНО УВАЖЕНИЕ И ПОЧИТАНИЕ!
Накратко за историята на Симпозиума от Стефан Калайджиев, проф. Живко Желев
18 часа - лекция на гост от Италия Паоло Коралини - “Единно семейство - традиционно Айкидо” 
19 часа - лекция на проф. Йордан Детев “Руническа писменост” - По дирите на една изгубена духовност - автор на книгите за Тракийската Атлантида
20 часа - лекция на Георги Изворски “Амнистия на дълговете - Темата за прошката във финансов и духовен план”- представяне на книгата Пет елмазени рози
21 часа - лекция на Тимен Тимев “Звездни техники за пренавиване на генетичният и космически часовник.”
Филм за Жак Фреско и неговите идеи, видеокадри от история на миналите симпозиуми 

20 август
17 часа - лекция на Божанка Ганева за музиката на Беинса Дуно
18 часа - Розова Зора Тракия лекция с демонстрация “От лимецовото зърно чрез флейковане до крайният продукт като меденка, соленка или палачинка от лимец”- дегустация
18 и 30 часа - лекция на Валентин Ковачганев “Квантова психология-нива на съзнанието - регресия на зачатието”, представяне на програмата “Другото училище - Опознай себе си!”
19 часа - лекция на Георги Гюров, “Духовната сила като част от Божествената триада”
20 часа - лекция на Надка Иванова “Аспекти на слънчево-земните връзки”, представяне на книгата за Новата педагогика - демонстрация с телескоп, който ще се ползва от симпозиума

21 август
15 часа - лекция на Веселин Орешков “Планинският лимон, плодовите киселини, школата на Учителя в тази област на здравето и растителният свят”
16 часа - лекция на Тодор Ялъмов “Квантовият преход в наши дни е факт като процес”
17 часа - лекция на Стефан Калайджиев “Петър Дънов за частната собственост”- представяне на книгите “Стрес и изход в мъдростта на Петър Дънов” и “Петър Дънов за частната собственост”

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

Свързани публикации

Световен Ден на Земята 2016
22.04.2016 г.
4738

Избрани 12 истини за Земята от Учителя Беинса Дуно

Животът изтича от една точка, която е център, и отива към периферията. Ние наричаме този център на човешкия живот – душа. Външният живот на душата наричаме ум – въздухът на Земята. В Земята се намира душата на Земята. Във въздуха е умът на Земята. Водата е сърцето на Земята.
Виж повече
Коментари 6
 • Поля
  22.08.2016 г. 22:49
  Г-н Калайджиев, когато правите обръщение, с покана за участие, бъдете така добър да си препрочитате текста, като отстраните печатните грешки, понеже сега някои думи звучат меко казано, неуважително. Учението, дадено от Учителя, е Учение на Любовта, Мъдростта и Истината. Ако твърдите, че го изповядвате, че го живеете, няма място за омраза, нападки и противопоставяне. Не можеш насила да дадеш, можеш само да вземеш. Слънцето огрява еднакво всички. Всекиму Бог е дал право на избор. Ако действително живеете Учението, вашата Светлина ще привлече търсачите, без думи, без убеждаване. Като теменужките, скрити сред тревите, но ухаещи божествено. Пожелавам Ви повече Светлина и Мир в Душата.
 • Любов
  18.08.2016 г. 13:20
  Здравейте. Много се радвам, че ще има толкова разнообразна програма. Има ли информация дали ще може да се палаткува и паркира свободно в близост до долната лифтова станция (където разбрах, че ще бъде семинара) благодаря предварително за отговора. :N
 • Калин Кирилов
  15.08.2016 г. 12:58
  Да възлюбиш Господа (Беседа от Учителя, държана на 15 октомври, 1916 г. София) „Да възлюбиш Господа Бога твоего; да възлюбиш и ближния си." (Матея 22:36 – 40) „Учителю, коя заповед е голяма в закона? А Исус му рече: "Да възлюбиш Господа Бога твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичкия си ум. Тази е първата и голяма заповед. А втора, подобна на нея: Да възлюбиш ближния си като себе си. На тия две заповеди всичкият закон и пророците висят". Сега искам да внимавате върху това, което ще говоря! Днес проповядвам едно учение, върху което почива развитието на душата, на ума и на сърцето. То е учение, което носи мир и спокойствие на сърцето; учение, което носи светлина на ума, обнова на душата, сила на духа. Това учение е в състояние да възстанови краката на хромите, да отвори очите на слепите; от това учение глухите прочуват, болните оздравяват, мъртвите възкръсват. То носи хармония навсякъде. За това учение няма никакво препятствие. То е учението на живия Бог, Който е и между хората, и между камъните, и между растенията, и между животните. Живият Господ, за Когото ви говоря, е навсякъде. Той е познат на всички. Единственото реално и съществено нещо в света е тоя Бог.
 • Sofia Bogdanova
  15.08.2016 г. 12:51
  Програмата изглежда много добре...ще има обмяна на души, но да не забравяме че духовното развитие е предимно персонална функция..и изисква самота
 • Блага
  15.08.2016 г. 11:12
  :( тази година няма да се качвам. Изтървах и семинара по Паневритмия... но явно не съм си заслужила качванено :):N

Коментари:

Спонсори на Портал 12