Търси

Международен Летен веган Фестивал 2016 ще се проведе във Варна

06.06.2016 г.
1939
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Международен Летен веган Фестивал 2016 ще се проведе във Варна от 23 до 26 юни. Портал12 е медиен партньор на събитието, организирано от Българско Вегетарианско Общество.

Участие във фестивала ще вземе д-р Таня Грандева - лекар - специалист в областта на здравословното хранене, която е специално поканена да изнесе лекция на тема „Основни принципи на здравословно хранене“. 

Д-р Таня Грандева е участвала в многобройни семинари, лектории на тема здраве и превенция на заболяванията. Убедена в работата си и резултатите от нея, тя е вегетарианец от близо 12 години. Доктор и лечител на Новото време, отърсващ ни от заблудите и схолистичните догми на конвенционалната в момента медицина и за опасностите от липсата на прием на месо.

Д-р Грандева има повече от 15 години практика в областта на здравословното хранене, лечебното хранене и гладуване, включително като лекар в екипа на д-р Емилова в „Клиниката за безлекарствено лечение на болестите“, където дълги години прилага плодолечението като метод за самопречистване и лечение на многообразието от болести, с които практиката я среща.

От опита си в работата разбира, че състоянието на заболелия се подобрява при подобряване на начина на хранене, т.е. храненето е един от основните фактори в причинността на всяко едно заболяване, но също така е и безотказно и мощно действащо лекарство.

Хипократ казва: „Нека храната бъде Вашето лекарство, а Ваше лекарство стане храната Ви.“
Още от студентската скамейка тя не приема предписването на несвойствени за човешката анатомия и физиология химически медикаменти, тъй като това не съвпада с личните ѝ разбирания за грижа за здравето.

„В Университета ни учеха, какви медикаменти да предписваме и съпътстващи такива срещу неблагоприятните странични ефекти. – казва тя. В древен Китай например лекарят получавал заплащане, когато съдействал пациентът му да бъде здрав, а ако последният се разболеел, тогава докторът трябвало да му заплати.“, споделя Грандева.

Според д-р Грандева човек е това, с което се храни, и само храна съобразена с човешката природа може да поддържа състояние на баланс, т.е. здраве, а при нужда да въздейства прочистващо, изцеляващо и целебно.

Дали храната ще ни разболее или ще има могъщо лечебно действие избира всеки един от нас. Вярва в идеята, че лекарите на Новото време ще имат функцията да учат хората, как сами да бъдат свои лекари. Здравословно е само природосъобразното хранене, ни споделя още тя.

„Отвсякъде ни заливат със съвети за „здравословно хранене“ от професионални и непрофесионални източници, казва тя. Препоръки, от рода да се консумира риба, сурово месо във вид на сушени деликатеси или готвено такова, заплашвайки с приближаваща болест и смърт, при условие, че не се спазва това тъй важно указание. „Безценни“ съвети от типа „чиа за закуска; грейпфрут преди обед, ябълка след… и двайсет клякания вместо…; сок от нони следобед; годжибери със сироп от бреза и биококос с какаови зърна за вечеря и т.н.

За един различен поглед към здравето. За удоволствието да живеем здрави и пълноценни д-р Грандева ще ни даде своите Некомерсиални съвети в рамките на Летен веган Фестивал 2016.

В програмата ще се акцентира на връзката дете – родител, защото семейството е средата, в която то се развива и откъдето попива знания. И всичко това в пълноценна връзка с природата, която е катализатор, хармонизиращ както човешките взаимоотношения, така и физическото здраве.
През това лято д-р Таня Грандева организира първия формат на своето „Училище за Здраве за Дете с Родител“. Можете да изживеете една невероятна и незабравима лятна ваканция от 13 до 20 юли, съчетавайки в едно приятното с изключително полезното. В автентична, изпълнена с комфорт и уют къща в китна махала на Еленския Балкан д-р Грандева ще сподели цялото си време и начин на живот, основан на всички знания за здраве, които е изградила в практиката си и е успяла адекватно да внедри в активното си градско ежедневие.

Всеки, който има интерес може да се възползва от нейния изпитан и доказан във времето опит посредством информацията в блога на сайта, както и в индивидуални онлайн консултации на: www.dr.tanyagrandeva.com 
 
Автор: Ивалина Денева
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

пречистване на токсини
07.02.2016 г.
11149
20

Замърсяването на кръвта с токсини предизвиква световъртежи (ВИДЕО)

Все повече хора страдат от замайване и световъртежи и все повече ще стават. Това е симптом, вследствие на замърсена с токсини кръв. Но от къде идват тези токсини?!! Споделям лични наблюдения при вече стотиците хора, които изследвам на биорезонанса. Оказва се, че почти при всички, в по-малка или по-голяма степен, има проблем с кръвооросяването на мозъка и главата....
Виж повече
здраве - общуване - спорт
07.04.2016 г.
1365

Д-р Калин Василев: Здравето започва от чистата социализация (ИНТЕРВЮ)

Портал12 отбелязва този ден с интересно интервю, в което д-р Калин Василев споделя своето виждане за това как да бъдем здрави. Според д-р Василев грижата за здравето започва от социализацията, която е изключително важна, за да могат хората да споделят и да получават личен пример и подкрепа.
Виж повече
д-р Светла Балтова, © снимка: Портал12
18.04.2016 г.
4297
1

Д-р Светла Балтова: Паневритмията има мощно въздействие върху здравето (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Каква е връзката между живата природа, разумното около нас, паневритмията и силата на музиката, вижте в цялата видео лекция на д-р Светла Балтова:
Виж повече
Стефи Недевска и Живко Стоилов
26.04.2016 г.
2041

Стефи Недевска: Мини общностите възраждат обществото ни (ВИДЕО)

Съпреживяването в общност е изключително важно в днешно време. Аз виждам иначе разпокъсано обществото и ако ги няма тези мини общности, вътре в структурата му...
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12