Търси

Медитации в Дванадесетте Свети Дни за придобиване на Христово съзнание

26.12.2019 г.
8769
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дните от Коледа до 6 ти януари са известни като Дванадесетте Свети Дни, когато действат Ангелските йерархии

За тях Рудолф Щайнер казва:

„Дванадесетте Свети нощи са решаващи за живота и съдбата на цялата предстояща година! По това време може да бъде заложен добрия зародиш на нашето воление. Особено решаващо ще бъде това, което предприемем в нощта на Св. Силвестър (навечерието на Нова година). В нощта на Св. Силвестър за няколко мига ни напуска Духа на народа. Онова, което мислим по това време се обхваща от висшите Йерархии и в това се крие силата на изпълнението”.


През всеки един от тези 12 дни следва да работим за придобиване на Христово съзнание, което се ражда в нас на Рождество.

Антропософът Сергей Прокофиев, казва в своята книга “Основополагащият камък” за тези дни от годината:

“Така човешката душа получава възможността, дара, година след година да укрепва и развива своите духовно-душевни сили в името не само на своето израстване, но и в името на духовното израстване на цялото човечество. Този наш духовен труд e и човешкия ни дар към Духовния свят!”


Именно работейки за нашето вътрешно израстване в тези дни, ние може да изпратим мощен импулс и към цялото човечество.

За вашата духовна работа през тези Дванадесет Свети Дни ви предлагаме медитации за придобиване на Христово Съзнание дадени от Галя Маджарова в нейната книга “Зимни тайнства”.

26 декември
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Овен. Нейното енергийно влияние се подсилва от участието в процеса на Яков, брата на Йоан. Неговият символ е Жезъл на Пилигрим Той подпомага развитието на стремежа и надеждата чрез усилване на волята. През деня трябва да се концентрираме върху инициативата за постигане на нови духовни нива на ученичеството.

Медитацията е върху евангелския стих:

“Ето всичко ново творя”


27 декември
Върху тази земя действа и работи Ангелската йерархия на Телец. Нейното енергийно влияние е усилено от работата на Апостол Андрей, чийто символ е Кръст. Той подхранва развитието на смирението.

Медитирайте върху думите:

“Бог е Любов, и който пребъдва в Любовта, пребъдва в Бог и Бог в него.” ( I Йоан 4:16)

28 декември
На земята работи Ангелската йерархия на Близнаци. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Тома. Неговият символ е Метърът на зидаря.В този ден размишлявайте върху съмнението и как да го преодолеем чрез усилване на Христовата сила у нас.

Медитирайте върху думите от Библията:

“Млъкнете и разумейте, че аз съм Бог. (Пс. 46:10)

29 декември
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Рак. Нейното влияние се усилва от участието на св. Вартоломей, чийто символ е Големия нож. Това е ден, в който е добре да размишляваме върху интуицията.

Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Ако ли ходим във Ведилина,
както е Той във Ведилина,
имаме общение между нас” (Йоан I 1:7)

30 декември
Ангелската йерархия, работеща този ден е Лъв. Нейното енергийно влияние са подсилва от участието на Апостол Юда или Матей, техният символ е Копие.
В този ден е добре да размишляваме върху качествата страст, изкупление, разрушение и да се съсредоточим върху преобразяващата сила на Любовта.
Медитирайте върху думите: 

Любовта е изпълнение на Закона. ( Рим 13:10)

31 декември
В света празнуват изпращането на старата година. Върху земята работи ангелската йерархия на Дева под влиянието на апостол Яков. Неговият символ е Тояга. Той подхранва с енергията си способността на търсещия в развитие на методичност и постоянство. Дава възможност за израстване и разширяване на Духа.
Това е ден за размишление върху чистотата на характера и себеотрицанието.
Размишлявайте върху думите:

“По големият от вас да ви бъде слуга” ( Матей 23:11)

01 януари
Светът празнува настъпването на Нова година. В този ден работи ангелската йерархия на Везни и апостол Тадей. Негов символ е Копие. Това е ден за размишление и преоткриване красотата на душата. Медитирайте върху думите:

“И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни”

02 януари
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Скорпион. Нейното енергийно влияните се подсилва от участието на апостол Йоан.Неговият символ е Потир. В този ден следва да работите за развитие на мистичност, Любов и Мъдрост.
Разсъждавайте върху думите:

“Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога” (Мат 5:8)

03 януари
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Стрелец. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Филип. Неговият символ е Жезъл с Кръст. Това е ден за развитие на висши умствени способности.
Медитирайте върху думите:

“Вие сте Ведeлината на света” (Матей 5:14)

04 януари
Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Козирог, под въздействието на Апостол Симон, а неговият символ е Трион.  Той помага на търсещия за придобиване на устрем. В този ден се пробужда енергията за пълна преданост. 
Думите за медитация днес са:

“ Докле се изобрази във вас Христос” (Гал. 4:19)

05 януари
Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Водолей, под въздействието на Апостол Матей, а неговият символ е Кесия.  Той помага на ученика да изгради воля и сила за служба на Духа. Време е да се отречем от илюзиите на физическия свят заради духовното просветление. Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Вие сте ми приятели” (Йоан 15:14)

06 януари
Това е последният от 12 те благословенни дни за духовна работа в края на годината и началото на следващата. Върху земята работи Ангелската йерархия Риби под влияние на апостол Петър.Неговият символ е Ключът. Той помага на търсещия за развитие на неговата вяра. В този ден става въплащението на Христос в тялото на Исус и поемане по пътя към Голгота. Ден в който всеки следва да намери своята пътека.
Медитацията в този последен ден е:

“И сътвори Бог човека по Свой образ”. (Битие 1:27)

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

Степени на посвещението: Подготовка, Просветление, Посвещение - осъществява се връзка с висшите духовни същества
02.06.2024 г.
5598

Рудолф Щайнер: Степени на посвещението - Подготовка, Просветление, връзка с висшите духовни същества

Следващите описания, дадени от създателя на духовната наука - Антропософия, д-р Рудолф Щайнер и изнесени в книгата му Как се постигат познания за висшите светове, се отнасят до едно духовно обучение, чиито име и същност са ясни за всеки добросъвестен окултен ученик.
Виж повече
Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер
28.10.2018 г.
16592

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

В своята книга "Тайната наука" създателят на Антропософията - Рудолф Щайнер, обозначава висшите Йерархии, към които принадлежат Архангелите по следния начин според езотеричното християнство
Виж повече
Коментари 1
  • Стефан Читаков
    28.12.2019 г. 12:33
    Добро е.

Коментари:

Спонсори на Портал 12