Медитации в Дванадесетте Свети Дни за придобиване на Христово съзнание

26.12.2019 г.
16695
Добавена от: Таня Борисова
1 коментара
Дните от Коледа до 6 ти януари са известни като Дванадесетте Свети Дни, когато действат Ангелските йерархии

За тях Рудолф Щайнер казва:

„Дванадесетте Свети нощи са решаващи за живота и съдбата на цялата предстояща година! По това време може да бъде заложен добрия зародиш на нашето воление. Особено решаващо ще бъде това, което предприемем в нощта на Св. Силвестър (навечерието на Нова година). В нощта на Св. Силвестър за няколко мига ни напуска Духа на народа. Онова, което мислим по това време се обхваща от висшите Йерархии и в това се крие силата на изпълнението”.


През всеки един от тези 12 дни следва да работим за придобиване на Христово съзнание, което се ражда в нас на Рождество.

Антропософът Сергей Прокофиев, казва в своята книга “Основополагащият камък” за тези дни от годината:

“Така човешката душа получава възможността, дара, година след година да укрепва и развива своите духовно-душевни сили в името не само на своето израстване, но и в името на духовното израстване на цялото човечество. Този наш духовен труд e и човешкия ни дар към Духовния свят!”


Именно работейки за нашето вътрешно израстване в тези дни, ние може да изпратим мощен импулс и към цялото човечество.

За вашата духовна работа през тези Дванадесет Свети Дни ви предлагаме медитации за придобиване на Христово Съзнание дадени от Галя Маджарова в нейната книга “Зимни тайнства”.

26 декември
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Овен. Нейното енергийно влияние се подсилва от участието в процеса на Яков, брата на Йоан. Неговият символ е Жезъл на Пилигрим Той подпомага развитието на стремежа и надеждата чрез усилване на волята. През деня трябва да се концентрираме върху инициативата за постигане на нови духовни нива на ученичеството.

Медитацията е върху евангелския стих:

“Ето всичко ново творя”


27 декември
Върху тази земя действа и работи Ангелската йерархия на Телец. Нейното енергийно влияние е усилено от работата на Апостол Андрей, чийто символ е Кръст. Той подхранва развитието на смирението.

Медитирайте върху думите:

“Бог е Любов, и който пребъдва в Любовта, пребъдва в Бог и Бог в него.” ( I Йоан 4:16)

28 декември
На земята работи Ангелската йерархия на Близнаци. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Тома. Неговият символ е Метърът на зидаря.В този ден размишлявайте върху съмнението и как да го преодолеем чрез усилване на Христовата сила у нас.

Медитирайте върху думите от Библията:

“Млъкнете и разумейте, че аз съм Бог. (Пс. 46:10)

29 декември
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Рак. Нейното влияние се усилва от участието на св. Вартоломей, чийто символ е Големия нож. Това е ден, в който е добре да размишляваме върху интуицията.

Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Ако ли ходим във Ведилина,
както е Той във Ведилина,
имаме общение между нас” (Йоан I 1:7)

30 декември
Ангелската йерархия, работеща този ден е Лъв. Нейното енергийно влияние са подсилва от участието на Апостол Юда или Матей, техният символ е Копие.
В този ден е добре да размишляваме върху качествата страст, изкупление, разрушение и да се съсредоточим върху преобразяващата сила на Любовта.
Медитирайте върху думите: 

Любовта е изпълнение на Закона. ( Рим 13:10)

31 декември
В света празнуват изпращането на старата година. Върху земята работи ангелската йерархия на Дева под влиянието на апостол Яков. Неговият символ е Тояга. Той подхранва с енергията си способността на търсещия в развитие на методичност и постоянство. Дава възможност за израстване и разширяване на Духа.
Това е ден за размишление върху чистотата на характера и себеотрицанието.
Размишлявайте върху думите:

“По големият от вас да ви бъде слуга” ( Матей 23:11)

01 януари
Светът празнува настъпването на Нова година. В този ден работи ангелската йерархия на Везни и апостол Тадей. Негов символ е Копие. Това е ден за размишление и преоткриване красотата на душата. Медитирайте върху думите:

“И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни”

02 януари
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Скорпион. Нейното енергийно влияните се подсилва от участието на апостол Йоан.Неговият символ е Потир. В този ден следва да работите за развитие на мистичност, Любов и Мъдрост.
Разсъждавайте върху думите:

“Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога” (Мат 5:8)

03 януари
Върху земята в този ден работи Ангелската йерархия на Стрелец. Нейното енергийно влияние се усилва от участието на Апостол Филип. Неговият символ е Жезъл с Кръст. Това е ден за развитие на висши умствени способности.
Медитирайте върху думите:

“Вие сте Ведeлината на света” (Матей 5:14)

04 януари
Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Козирог, под въздействието на Апостол Симон, а неговият символ е Трион.  Той помага на търсещия за придобиване на устрем. В този ден се пробужда енергията за пълна преданост. 
Думите за медитация днес са:

“ Докле се изобрази във вас Христос” (Гал. 4:19)

05 януари
Върху земята работи  работи Ангелската йерархия на Водолей, под въздействието на Апостол Матей, а неговият символ е Кесия.  Той помага на ученика да изгради воля и сила за служба на Духа. Време е да се отречем от илюзиите на физическия свят заради духовното просветление. Медитирайте върху думите от Евангелието:

“Вие сте ми приятели” (Йоан 15:14)

06 януари
Това е последният от 12 те благословенни дни за духовна работа в края на годината и началото на следващата. Върху земята работи Ангелската йерархия Риби под влияние на апостол Петър.Неговият символ е Ключът. Той помага на търсещия за развитие на неговата вяра. В този ден става въплащението на Христос в тялото на Исус и поемане по пътя към Голгота. Ден в който всеки следва да намери своята пътека.
Медитацията в този последен ден е:

“И сътвори Бог човека по Свой образ”. (Битие 1:27)

Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

28.10.2018 г.
32662

Подредба на висшите Йерархии според Антропософската наука на Рудолф Щайнер

В своята книга "Тайната наука" създателят на Антропософията - Рудолф Щайнер, обозначава висшите Йерархии, към които принадлежат Архангелите по следния начин според езотеричното християнство
03.12.2018 г.
9278

Степени на посвещението: Подготовка, Просветление, Посвещение - осъществява се връзка с висшите духовни същества

Следващите описания, дадени от създателя на духовната наука - Антропософия, д-р Рудолф Щайнер и изнесени в книгата му Как се постигат познания за висшите светове, се отнасят до едно духовно обучение, чиито име и същност са ясни за всеки добросъвестен окултен ученик.
Коментари: 1
  • Стефан Читаков
    28.12.2019 г., 12:33 ч.
    0     0

    Добро е.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12