Масовият човек не вярва в Бога, но вярва в лотарията - лесния път

16.07.2018 г.
14630
Добавена от: Борислав Борисов
Съвременните хора не вярват в Бога, а вярват в невъзможни неща - в късмет, в лотария и т.н. Тегли веднъж, нищо не печели; тегли втори път - пак нищо; тегли трети път - празен номер, но все пак продължава да вярва. Как се обяснява тази вяра? Този човек иска да се домогне до лесния път в живота.

Някой път искаш щастието ти да дойде в теб без никакъв труд. Човек трябва да знае, да мисли, да разбира. Числата имат отношение към физическия свят. Ако вие не разбирате простата аритметика, ако вие не разбирате алгебрата и математиката, тогава вашият живот не може да бъде уреден.

Всеки човек представлява математическа формула, съставена от щастливи и нещастни числа. Нека някой от вас да взема 10 години наред лотарийни билети да опита щастието си. Предварително ви казвам, че няма да спечели. Ще питате от къде зная това. То е моя работа. Аз зная Плана на Разумния свят - той е решил да не дава възможност на учениците да печелят на лотария. 

Сега аз искам да ви обясня защо онези, които ви обичат, защо не ви дават да спечелите 1 милион. Вие ще се оцапате - като вземете билет и като спечелите, вие сте пиян човек, който се търкаля по пътя и се връща окалян. В дадения случай вие играете ролята на натовареното животно - вие печелите, но желанията вземат. Не съжалявайте, че не печелите. Невидимият свят е дал на всеки, толкова, колкото му трябва...Задачата на всеки човек е да се свърже с Бога, да протече Божията Любов през него: постигне ли това, парите сами ще дойдат при него, но не постигне ли това, колкото пари има, ще ги изгуби.
 
Из Книга за числата - том 2 - Словото на Учителя Петър Дънов
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12