Търси

Масовият човек не вярва в Бога, но вярва в лотарията - лесния път

16.07.2018 г.
7142
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Съвременните хора не вярват в Бога, а вярват в невъзможни неща - в късмет, в лотария и т.н. Тегли веднъж, нищо не печели; тегли втори път - пак нищо; тегли трети път - празен номер, но все пак продължава да вярва. Как се обяснява тази вяра? Този човек иска да се домогне до лесния път в живота.

Някой път искаш щастието ти да дойде в теб без никакъв труд. Човек трябва да знае, да мисли, да разбира. Числата имат отношение към физическия свят. Ако вие не разбирате простата аритметика, ако вие не разбирате алгебрата и математиката, тогава вашият живот не може да бъде уреден.

Всеки човек представлява математическа формула, съставена от щастливи и нещастни числа. Нека някой от вас да взема 10 години наред лотарийни билети да опита щастието си. Предварително ви казвам, че няма да спечели. Ще питате от къде зная това. То е моя работа. Аз зная Плана на Разумния свят - той е решил да не дава възможност на учениците да печелят на лотария. 

Сега аз искам да ви обясня защо онези, които ви обичат, защо не ви дават да спечелите 1 милион. Вие ще се оцапате - като вземете билет и като спечелите, вие сте пиян човек, който се търкаля по пътя и се връща окалян. В дадения случай вие играете ролята на натовареното животно - вие печелите, но желанията вземат. Не съжалявайте, че не печелите. Невидимият свят е дал на всеки, толкова, колкото му трябва...Задачата на всеки човек е да се свърже с Бога, да протече Божията Любов през него: постигне ли това, парите сами ще дойдат при него, но не постигне ли това, колкото пари има, ще ги изгуби.
 
Из Книга за числата - том 2 - Словото на Учителя Петър Дънов
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12