Търси

Мария Арабаджиева представи исторически факти за Боян Мага и древното познание (ВИДЕО)

06.02.2017 г.
5163
7
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Боян Мага не само е съществувал, не само има исторически факти за това, но той е допринесъл за развитието и културата на много народи, не само на нашия. Той е участвал в творенето на бъдещето на човечеството." Това заяви по време на откриването на своята лекция "Боян Мага", писателката и исторически изследовател - Мария Арабаджиева. Събитието събра преди дни над 350 души в столичния Сити Марк Център, а инициативата за провеждането на лекцията е на Митков Арт Програминг Академи.

"Фамилията на Цар Борис I-и, на Симеон I-и, и на техните деца, са били обучени в древната школа на Ордена на знаещите на Изтока. Не случайно Николай Мистик е бил един от редките изследователи на тайните и мистични знания. Той е въвел и посветил в тези знания и Симеон, и децата му. За мен Боян Мага е бил детето, човекът, който е бил с най-силната енергийна възможност да пренесе тези знания и да създаде учение. Точно той става основополагащия камък на учението на Богомилството, което аз наричам Средновековен възход на древната езотерична доктрина, защото тази доктрина тогава достига до българските земи, които не са просто обикновени земи.

Всички посветени по света знаят, че тази земя е специална, ползвана е от десетки хилядолетия за алхимични трансмутации на съзнанието на земни и извънземни цивилизации...и бъдете спокойни, тази Земя ще я пази Бог, защото е много специална!

Мястото, където се намира орденът, носещ тайното познание, е между Тибет и Монголия. Мястото се нарича Агарта, което по-късно Николай Рьорих нарича Шамбала, а първият човек, който пише за Шамбала е Ив сен Д'алвейдър, който пише книгата си "Мисията на Индия в Европа". По-късно тя и била забранена за публикуване от хората, които са му дали знанията. 

 
ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Свързани публикации

Мария Арабаджиева | © 2016 Портал12
23.04.2016 г.
6753

Мария Арабаджиева: Изследваме древни книги, които носят послания за новото познание (ВИДЕО)

В продължение на своята лекция, Мария Арабаджиева обясни, че в нейното издателство се извършват изследвания на книги от VIII, IX, X, XI....до XIX -и век, които са умишлено укривани, за да не могат хората да достигнат до конкретното познание
Виж повече
Мария Арабаджиева
28.12.2016 г.
13432
1

Мария Арабаджиева: Намираме се на прага, на рестарта на системата! (ВИДЕО)

Ние сме особени хора, родени в особено време и може би затова го усещаме, но защо? Не просто преминахме или преминаваме от Риби във Водолей, приключи голямата прецесионна година, т.е. 12 пъти по едно съзвездие, т.е. приключиха 26 000 години...сега! Ние се намираме на прага, на рестарта на системата
Виж повече
3 тайни ключа към отключване на съзнанието
29.12.2016 г.
6761
1

Мария Арабаджиева: Чрез арканите съзнанието може да направи своята алхимична трансмутация (ВИДЕО)

Какво представлява „Изумрудения Скрижал“? Той представлява херметичният алхимичен ключ за логиката на живота, сътворението и Вселената.
Виж повече
Коментари 7
 • Чудещ се
  07.02.2017 г. 07:11
  "...писателката и исторически изследовател..." - това мъж ли е или жена? Толкова ли е трудно и срамно да се каже "писателката и историческА изследователКА"?? Или българчето се чувства спокойно и прието от другите, само когато си изопачи собственото по прилика на чуждото? Иначе, ако го питате, този, който е написал статийката, ще ви каже, че е родолюбец.
 • Тео
  07.02.2017 г. 00:10
  Твърди дамата едни неща, които честно казано ме просълзиха от смях. Никъде не каза точни цитати (които да са исторически факти). Които всеки може да провери. Твърди разни фантастични работи без никаква обосновка.
 • Радослав Костадинов
  06.02.2017 г. 17:08
  Всичко което правите е прекрасно, но имам една препоръка. Всички интервюта който са на видео би било хубаво да ги има и написани! Благодаря!
 • Славейче Михалска
  06.02.2017 г. 11:18
  Моето уважение Г-н Кръстин, един градивен, братски съвет, ако искате някой да вземе думите Ви по-сериозно и отговорно, оправете си граматиката първо. Масово хората днес, дори и в духовните среди, ПИШАТ САМО С ГЛАВНИ БУКВИ БЕЗ НИКАКВА ГРАМАТИКА! Това ли е Словото? Мир Вам :N
 • Атанас Кръстин
  06.02.2017 г. 10:58
  ИСКАМ ТОЛКОВА МНОГО ДА ВИ КАЖА ДА ВИ ДАМ НО ЗНАМ ЧЕ ЩЕ ТЪРГУВАТЕ С ИНФОРМАЦИЯТА ЗАТОВА И СЕ ОПИТВАТЕ ДА Я КРАДЕТЕ ТЯ Е ДАРОМ НО ОЩЕ ВИ Е РАНО ПЪРВО СПРЕТЕ САМОУНИЩОЕНИЕТО НОВ СВЯТ МИР ЛЮБОВ,БЛАГОДАРНОСТ , ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ НОВА РЕЛИГИЯ ЗА ВСИЧКИ РЕЛИГИЯ НА ЛЮБОВТА БРАТСТВО РАВЕНСТВО СВОБОДА СЪВЪРШЕНСТВО ЕДИНСТВО ТВОРЧЕСТВО КРАСОТА ХОРАТА ЩЕ ТВОРЯТ ЩАСТИЕТО СИ НО ДО ТОГАВА СПРЕТЕ ЧОВЕШКАТА АГРЕСИЯ СПРЕТЕ ЛУДОСТТА СИ АЗ СЪМ ЧО ВЕК КАТО ВАС МАЛКО ПО РАЗЛИЧЕН БИОИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ОТ ВИСШ КЛАС АКО СЕ ПРОМЕНЯТЕ КЪМ ДОБРО ЩЕ ЖИВЕЕМ ВСИЧКИ В МИР ДРУГОТО Е АПОКАЛИПСИС Б О Г ДАВА ВИНАГИ ИЗБОР ИЗБЕРЕТЕ САМИ С УВАЖЕНИЕ : АТАНАС ПЕТРОВ КРЪСТИН ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Коментари:

Спонсори на Портал 12