Търси

Мария Арабаджиева: Древното познание става жизненоважно за преминаването към четвърто измерение

14.09.2017 г.
4024
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мария Арабаджиева продължава лекциония цикъл „Корените на древното познание” с нова лекция „Окултизъм: Макро и Микрокосмос: ВРЪЗКАТА НА ЧОВЕКА С ВСЕЛЕНАТА”.
По време на събитието ще бъде направена и премиера и на най-новата книга на издателство Мириам „Окултната медицина” на Пол Седир.

Основна задача при стартирането на лекциония цикъл е да бъдат разяснени принципите на херметизма и окултизма като жизненоважни науки за сегашния човек и неговата представа за строежа на Вселената и връзката му с нея. Тази лекция ще бъде продължение на темата за Принципите и законите на окултизма като наука, която Мария Арабаджиева представи през месец април тази година.

В предстоящата лекция темата ще бъде доразвита, като ще бъде представена връзката между Вселената и човека, нейната триизмерност и проявление в живота.Специално внимание ще бъде отделено на ключовия въпрос - Как логиката и законите в Макрокосмосът се проявяват в Микрокосмоса.

Пред Портал12  Мария Араджиева сподели:

В момента текат всички видове трансформация в този сектор на Вселената, в който се намираме ние, естествено и на самите нас. Тече пълно преминаване от трето към четвърто, дори пето измерение. Земята вече премина в четвърто измерение, но за съжаление хората с малки изключения все още стоят в трето. Това създава дисхармония и дисбаланс и започваме все повече да усещаме, че нещо не е наред. Именно в този момент, това познание, което в началото на 20 ти век постепенно изчезва, сега става особено ценно и актуално, защото хората усещат, че нещо се случва, но никой не им обяснява какво точно. Древните цивилизация са го имали това познание, ползвали са го, докато днешните хора изобщо не са запознати с него.

Познанието на тази философия и начин на мислене ще помогне на днешните хора да приемат нещата, които изключително интензивно се случват около нас, много по-лесно и донякъде да се почустват много по-добре. Идеята на това познание е, че Вселената е Разум, ние също сме разум и разширявайки нашето съзнание, ние може да осмисляме какво ни се случва.

Във втората част на събитието по време на представянето на книгата „Окултната медицина”, Мария Арабаджиева ще даде пояснения какво представлява тя по своята същност и какво я отличава от съвременните методи на лечение, които стават все по-безпомощни.

Окултната медицина може да бъде разбрана само на основата за триизмерната връзка между човека и космоса. Именно и затова първо ще изведем понятията в първата част от лекцията и след това ще се потопим и в това древно познание.Някъде към 19 в., хората постепенно преминават изцяло към материалистичната наука, т.е към екзотеричната,  и изцяло пренебрегват принципите на езотеричната наука. Това нарушава комплексното възприятие на хората за нещата в света. В книгата става категорично ясно, че ако не се възприеме човек като връзка и отражение на Вселената, т.е на Бога, той не може да бъде лекуван. Същото се отнася и за лекарят, който, ако не признава върховенството на Вселената и Висшият разум, той не може да лекува, т.е вярвайки в Бог - лекарят може да лекува.

По време на втората част от лекцията ще бъде обърнато внимание и на още един много важен факт за нашите възможности, а именно:

Със силата на съзнанието, което е най-могъщата сила и отражение на Духа Божи и неговата върховна сила, всеки човек и сам може да се оправи и затова имаме много примери в живота си. Имайки познанието, знаейки и прилагайки законите на Вселената, човек може и сам да се излекува и това показва и силата на съзнанието. Колкото повече разширим разума, духа и съзнанието, толкова повече човек се свързва с Вселената и Бога и ще може сам да намери причината защо е болен.

Ето как Мария Арабаджиева даде обяснение, как херметическият принцип се проектира и свързва с болестите:

Човек е триизмерен и се състои от дух, душа и тяло и всяка от тези части се свързва с конкретна част от Вселената. Когато е нарушена връзката между Духа на Вселената и Духа на човека, тогава имаме болести в мозъка, главата, гръбначния стълб, психиката.  Когато е нарушена връзката между Душата на Вселената и Душата на човека, която е и двойствена - тя е астрално тяло и е и вътре в него, тогава болестите са между шията и корема. А когато е нарушена връзката между основната субстанция наречена Природа във Вселената и самото тяло  - третата най-нисша част на човека, тогава болестите са под корема до краката.

Тези познания не са скрити, те са навсякъде около нас - китайската медицина, херметизма, гностицизма, в Средновековието. Тези дават възможност на мислещия човек да разсъждава и да намери причината в себе си, защо се чувства зле и да не се разболява, заключава Мария и приканва всеки мислещ човек, който търси Древното познание на своята лекция на 30-ти септември, която ще се проведе в София, в хотел „Хемус”, зала „Преслав” от 14 часа.Повече подробности и записване може да направите най-късно до 25.09.2017
на e-mail: clubabagar@ yahoo.com и на тел. 0895 713 112.
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12