Търси

Мария Арабаджиева: Чрез арканите съзнанието може да направи своята алхимична трансмутация (ВИДЕО)

29.12.2016 г.
6807
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви видео-лекция на Мария Арабаджиева, книгоиздател, писател и професионален преводач, в рамките на Лекционен цикъл, който започна от Пловдив на тема: „КОРЕНИТЕ НА ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ“.

Цикълът ще се провежда веднъж месечно в Пловдив и София с 3 тематични компонента: „България в световното духовно пространство“ – лектор проф. Дамян Попхристов „Основи на Тайното Познание: древната езотерична доктрина; символи и алегории от дълбоката древност до наши дни; основи на окултните науки“ – лектор Мария Арабаджиева „Основи на западната каббалистична традиция“ – лектор Валентин Благоев.Всички посветени, всички знаещи, които са давали знание, включително и в школите, и в книгите на Петър Дънов... е казано ясно, че има 3 ключа, ако човек иска да проникне. Как се наричат те и защо са те?..“Corpus Hermeticum” на Хермес Трисмегист, „Изумрудения Скрижал“ отново на Хермес Трисмегист и 22 големи аркани – тарото.

“Corpus Hermeticum” – някъде в средата на XV век един монах прашен и тъмен върви към Флоренция. В книгите пише, че е македонец. Аз съм убедена, че е българин. Вървейки към Флоренция, той носи за Козимо де Медичи 14 от прочутите трактати, които са много дълго търсени. Защо Козимо де Медичи дава толкова средства и пари, за да събира тези трактати? Това е малко известно. Има един период в историята на човечеството след IX, X век, когато те изчезват и Джовани Бокачо, прочутият автор на „Декамерон“ всъщност е дал нещо много повече на хората - не „Декамерон“, а ръкописите, манускриптите на Аристотел и Платон. Ходили са от манастир в манастир, от стари места и са събирали трактатите. Козимо де Медичи е създал последната голяма академия като Атинската, в която начело там е бил един човек – Марсилио Фичино. Той е един от основателите на херметизма, който е превел Аристотел и Платон. Пристига нашия македонски или български монах във Флоренция, толкова много е чакал Козимо де Медичи тези трактати, толкова е знаел за тях… (имало е легенди в книгите на Отците на Църквата – и православни, и католици са били изключително проникнати в идеята на херметизма). Той спира Марсилио Фичино да превежда Платон и Аристотел и го моли веднага да преведе “Corpus Hermeticum”. Марсилио Фичино го превежда, възторгва се, написва тълкуванията. Оттам тръгва епохата на хуманизма.

„Изумрудения Скрижал“. Какво ли не се чува в нашите български ширини. То не бяха скрижали, то не бяха тайни книги на Тот… Това е текст от 10 реда! Основният херметичен текст. Открит е в арабски трактати 833г. Явно е наследен от по-ранни епохи на Шумер, Египет и т.н., но е запазен от културата на арабите. Легендите разказват, че е намерен от Александър Велики на гроба на Аполоний от Тиана. Кой е Аполоний от Тиана? – Това е може би вероятният Исус. Вековната истинска история за този човек – той е идентичен на Исус Христос, родил се е по същото време, живят е по него и се смята, че може би е двойника му, така да се каже това е прикритата истина. Все още не са се намерили български учени да направят клипове и да разказват за него, но големи световни учени говорят за Аполоний от Тиана. Какво представлява „Изумрудения Скрижал“? Той представлява херметичният алхимичен ключ за логиката на живота, сътворението и Вселената.

22 големи аркани. Тук вече е интересното! Има един френски автор, един от основоположниците на френската окултна школа, който през 1765г. написва една книга за корените на човешката история и там за първи път се появява в тази цивилизация идеята, че арканите са архетипни образи, в които се сътвори идеята за сътворението. Арканите са нещо повече, те са метода, през който съзнанието може да направи своята алхимична трансмутация. През силата на арканите и тяхната визия са действали и маговете, и всички, които могат да променят своето съзнание. Арканите представляват архаичният образ, с който вие влизате в състояние да задвижите вибрацията и енергията си, с която да можете да промените съзнанието си и да постигнете друго свое развитие. 

ВИТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 

Свързани публикации

Мария Арабаджиева | © 2016 Портал12
23.04.2016 г.
6802

Мария Арабаджиева: Изследваме древни книги, които носят послания за новото познание (ВИДЕО)

В продължение на своята лекция, Мария Арабаджиева обясни, че в нейното издателство се извършват изследвания на книги от VIII, IX, X, XI....до XIX -и век, които са умишлено укривани, за да не могат хората да достигнат до конкретното познание
Виж повече
Мария Арабаджиева
28.12.2016 г.
13457
1

Мария Арабаджиева: Намираме се на прага, на рестарта на системата! (ВИДЕО)

Ние сме особени хора, родени в особено време и може би затова го усещаме, но защо? Не просто преминахме или преминаваме от Риби във Водолей, приключи голямата прецесионна година, т.е. 12 пъти по едно съзвездие, т.е. приключиха 26 000 години...сега! Ние се намираме на прага, на рестарта на системата
Виж повече
Коментари 1
  • Коко
    21.01.2017 г. 16:52
    В Книгите знанието е мъртво! Единствения начин за получаване на знание е на база Собственния опит! От вътре а не от вън!Горката заблудена жена!Не можеш да прочетеш всички книги по Света! Можеш да получиш цялото Знание без да прочетеш и 1 книга през живота си!Древните са казали: "Частичното знание е опасно!"

Коментари:

Спонсори на Портал 12