Търси

Мариана Везнева: Човек е господар на постъпките си, но роб на последствията

28.07.2020 г.
2087
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В днешно време повечето хора сякаш забравят, че светът се управлява от Божествени закони, които са валидни еднакво за физическия и духовния свят. Най-важният от тях е Законът за Духовната еволюция, който включва Закона за прераждането и Закона за причината и следствието.

Човек може да бъде "господар" само на постъпките си, но след това става "роб" на последствията от тях. И в това именно се крие знанието за предопределението и свободната воля. Не всичко е програмирано, но последствията от стореното неумолимо ни застигат.

От радостта, която следва подир Правдата, от страданието, което тича по стъпките на Злото, ние научаваме как да хармонизираме нашата воля с Волята, която управлява световете. Човек може да сее каквото семе поиска, но това, което порасне от него ще бъде от посятото семе, а не от някое друго. Така постепенно човек се научава да избира добро семе.

 
Мариана Везнева: Потопът е нужен преход от 5-а към 6-а раса

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12