Мариана Везнева: Човек е господар на постъпките си, но роб на последствията

28.07.2020 г.
2686
Добавена от: Борислав Борисов
В днешно време повечето хора сякаш забравят, че светът се управлява от Божествени закони, които са валидни еднакво за физическия и духовния свят. Най-важният от тях е Законът за Духовната еволюция, който включва Закона за прераждането и Закона за причината и следствието.

Човек може да бъде "господар" само на постъпките си, но след това става "роб" на последствията от тях. И в това именно се крие знанието за предопределението и свободната воля. Не всичко е програмирано, но последствията от стореното неумолимо ни застигат.

От радостта, която следва подир Правдата, от страданието, което тича по стъпките на Злото, ние научаваме как да хармонизираме нашата воля с Волята, която управлява световете. Човек може да сее каквото семе поиска, но това, което порасне от него ще бъде от посятото семе, а не от някое друго. Така постепенно човек се научава да избира добро семе.

 Това може да Ви заинтересува


Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12