Търси

МОТКАМ vs. MOTiКАМ – една мисия, която осмисля почивните дни

05.04.2016 г.
2903
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Във Велико Търново групата ТърновоRUN организира мисия МОТКАМ vs. MOTiКАМ. Нейната основна идея е хората да излязат навън и да се погрижат за средата, в която живеят, вместо да бездействат по време на почивните дни. Първа част от мисията бе осъществена на 2-ри април, събота, в парк Дружба.


Много деца се включиха в мисия МОТКАМ vs. MOTiKAM. Снимка: Magi Art Jewelry

Участниците бяха избрали да облагородят два участъка с гола, твърда пръст, по която няма и следа от живот. С помощта на 4 мотики, 3 лопати, кирка и грапа за 3 часа пръстта е била разкопана и сега там има насяти семенца райграс. В облагородяването участваха млади хора и деца.

Инициативата е прекрасен пример за това как простичките идеи могат да осмислят почивните ни дни. Това е чудесен начин да направим средата, в която живеем, малко по-красива и в същото време да покажем на децата си, че това е нещо полезно и приятно. А представете си радостта, когато децата видят резултата от труда си – покълналия и израснал райграс, на който самите деца са дали живот!


Децата работят със земята. Снимка: Magi Art Jewelry 

Идеята е простичка и лесно осъществима, а в същото време дава смисъл в ежедневието и събира хората заедно. Ако сте се вдъхновили и вие да организирате подобна кампания за облагородяване на някое местенце във вашия град, може да създадете събитие в раздел „Събития“ на Портал12, за да се присъединят повече хора.


Снимка: Magi Art Jewelry

"Нека поне 50 от вас споделят, за да активизираме стотици българи!" призовават от ТърновоRUN.

Свързани публикации

живи коледни елхи
23.12.2015 г.
1637

Увеличават се инициативите срещу отсичането на дръвчета за Коледа

Тази негативна тенденция е на път да се промени благодарение на редица инициативи във всички държави, които показват обществена ангажираност към този тип разхищение и неуважение към Природата
Виж повече
разумно пазаруване | снимка Shutterstock
17.12.2015 г.
1314

Проектът КонсУмувай събира днес обществеността на среща-дискусия за разумното потребление

Клуб на пътешественика и ЕкоЦентрик организират днес среща-дискусия за разумното потребление в динамично променящите се глобални условия
Виж повече
допамин - ключът към психическото състояние на съвременния човек
23.01.2016 г.
43315
17

Добрите нива на допамин в мозъка са ключ към добро психично и физическо здраве

Допаминът се образува в резултат на химичен процес в мозъка, който ни позволява да постигнем добро психично състояние. Независимо дали е хоби или професионална дейност - трябва да бъдем активни, защото пасивността и ленивостта - убиват!
Виж повече
Гласувайте за „Европейско дърво на годината
08.02.2016 г.
3259
4

Вековен дъб от Силистра се бори в конкурс за Европейско дърво на годината

Над 6000 вече гласуваха в подкрепа на вековния дъб в Дунавския парк в Силистра. Дървото е избрано да е претендент в конкурса „Европейско дърво на годината“. 
Виж повече
Как природата ни влияе
18.07.2019 г.
4057

Времето прекарано сред Природата създава нужния баланс за мозъка

Времето прекарано сред природата позволява на префронталния кортекс – командният център на мозъка – да забави темпото и да си почива, както претоварен мускул.
Виж повече
четиримата младежи - основатели на "Да живеем в чистота"
02.03.2016 г.
1892
4

Да живеем в чистота – приказка за отговорността и личния пример

Добрият пример е най-добрият учител. Според мен хората, които хвърлят боклуци просто ей така без да се замислят, го правят от невежество. Те не си дават сметка, че замърсяват реално и че това вреди на самите тях, на техните деца, на останалите хора, на бъдещите поколения.
Виж повече
Ловеч - Башбунар
27.03.2016 г.
3768
5

Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч

Дарението включва няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12