Търси

Лъжата представлява духовно убийство (ВИДЕО)

18.09.2018 г.
4269
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителя Беинса Дуно отрича тотално лъжата във всичките и разновидности, включително и т.нар. бяла или благородна лъжа. От духовно-езотерична гледна точка, лъжата представлява ни повече, ни по-малко духовно убийство. Представете си как, когато изричаме лъжа, в аурата на Планетата и на Космоса, тя променя Божествената вечна, неизменна Истина и на нейно място се въдворява нещо фалшиво, нещо, което е лъжовно, което не отговаря на действителността.

Т.е. ние извършваме една подмяна, затова го наричаме духовно убийство. Не можем по никакъв начин да си служим с лъжа и ако някой желае да бъде окултен ученик ще трябва да я изключи завинаги, абсолютно, безкомпромисно от своя живот. Вие използвахте преди малко и думата “компромис”, която присъства неизменно в нашето земно съществуване.

Тукашният ни живот е изпълнен с компромиси. И тях не можем да избегнем, защото те са част от него, те са част от пътя. Можем да правим компромиси с много неща, почти с всичко, само не и с едно - с Божественото. Затова и Учителят Беинса Дуно ни съветва с цялата категоричност, на която е способен: “Не коригирайте Божественото” - казва той. Когато ние сме осъзнали какво е то, как то присъства в нашия живот, в нашето същество и когато съзнаваме ролята му въобще за целия Всемирен живот, по никакъв начин не бива да нарушаваме неговата цялост, включително и чрез лъжа.
 
 
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12