Лъжата представлява духовно убийство (ВИДЕО)

18.09.2018 г.
7806
Добавена от: Борислав Борисов
Учителя Беинса Дуно отрича тотално лъжата във всичките и разновидности, включително и т.нар. бяла или благородна лъжа. От духовно-езотерична гледна точка, лъжата представлява ни повече, ни по-малко духовно убийство. Представете си как, когато изричаме лъжа, в аурата на Планетата и на Космоса, тя променя Божествената вечна, неизменна Истина и на нейно място се въдворява нещо фалшиво, нещо, което е лъжовно, което не отговаря на действителността.

Т.е. ние извършваме една подмяна, затова го наричаме духовно убийство. Не можем по никакъв начин да си служим с лъжа и ако някой желае да бъде окултен ученик ще трябва да я изключи завинаги, абсолютно, безкомпромисно от своя живот. Вие използвахте преди малко и думата “компромис”, която присъства неизменно в нашето земно съществуване.

Тукашният ни живот е изпълнен с компромиси. И тях не можем да избегнем, защото те са част от него, те са част от пътя. Можем да правим компромиси с много неща, почти с всичко, само не и с едно - с Божественото. Затова и Учителят Беинса Дуно ни съветва с цялата категоричност, на която е способен: “Не коригирайте Божественото” - казва той. Когато ние сме осъзнали какво е то, как то присъства в нашия живот, в нашето същество и когато съзнаваме ролята му въобще за целия Всемирен живот, по никакъв начин не бива да нарушаваме неговата цялост, включително и чрез лъжа.
 
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12