Търси

Любовта има празник всеки ден, булевардната любов - веднъж годишно

14.02.2020 г.
1825
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тази вечер улиците ще притихнат. Много от нас ще бързат да си откраднат празник. За едни празник на Любовта, за други Празник на Виното. Почти винаги вървят ръка за ръка в днешните времена...
Истинската Любов обаче не се опива, нито се празнува веднъж годишно. Тя изгрява всеки ден във в нас с раждането на новия ден и изгрева на Слънцето, което ежедневно носи своята Божествена любов към нас. Истинската Любов се раздава и се проявява в най-обикновените ситуации ежедневно.

Всеки миг, Всеки нов ден Любовта ни шепти с онзи, тихия глас:
"От Любов си създаден и за Любов. Обичай Бога, твоя Баща, ближните си, братята си, своята свещена душа... Обичай! Защото, каквито и дарове да имаш, Любов нямаш ли - никак не те ползва."
Ето казва Учителя Петър Дънов за Любовта:

Кой е най-силният подтик в живота?
Подтикът на любовта. Той внася светлина в човешкия ум, топлина в човешкото сърце и сила в човешката душа. Когато подтикът на любовта действува в човека, тогава се строят всички велики и красиви неща. Влезе ли любовта във вас, дайте й първо място. Пред любовта всякакъв спор отстъпва. Защо ще спорите с любовта, дали е истинска, или не е истинска?

Коя любов е истинска?
Която носи живот и светлина. Колко време трае този живот? – Докато любовта е в човека. За да продължи живота си, човек трябва да пази любовта като зеницата на окото си. Не я ли пази, отнася ли се небрежно към нея, тя го напуща. Страшно е положението на човека, когото любовта напуща. Щом тя го напусне, животът му се прекратява. Това показва, че между живота и любовта съществува тясна връзка. Пазете любовта в себе си, да не изпаднете в противоречията на живота, да не изгубите своя вътрешен мир и доволство.

Къде е любовта?
Навсякъде. Няма място в света, дето любовта да не присъства. Няма същество в света, което любовта да не е посетила. Заблуждението на човека се заключава в това, че той търси любовта на специфично място и при специфични условия. Любовта е навсякъде и във всичко.
Нека празнуваме Любовта всяка сутрин когато отворим очи и нека по-често да ги отправяме с благодарност към Слънцето в неговия сутрешен любовен поздрав към нас! Честит празник - вчера, днес и утре!
Словото на Учителя е откъс от "Опорни точки в живота" – беседа държана от Учителя Беинсá Дунó (Петър Дънов) при седемте Рилски езера, 21 юни
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12