Лъчезар Филипов: Руснаците пазят тайни за цветя, гущери и скорпиони на Венера

10.11.2016 г.
4144
Добавена от: Портал12
1 коментара
Руснаците пазят тайни за открити и заснети цветя, гущери и скорпиони на Венера още преди 15-20 години. Това заяви проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии към БАН, в интервю пред бТВ.

Руските сонди „Венера 12" и „Венера 13" открили форми на живот, а в тайните руски бази се пазят видео кадри, на които се вижда как животните се движат изключително бавно. Според Филипов причина за това вероятно е атмосферното налягане, което притиска организмите. На Венера то е около 10-15 пъти по-голямо от това на Земята.

Шокиращо за учените откритие било, че цветята на Венера имат венчелистчета – т.е. има някакви насекоми, които ги опрашват. За него е необяснимо и как растенията дишат, след като на Венера има плътна обвивка, която не пропуска слънчева светлина. 

Проф. Лъчезар Филипов не обяснява обаче как така на Венера може да има растения или насекоми, и по какъв начин руските астрономи са направили снимки и видео кадри, при положение, че температурата на повърхността на планетата е около 440-480 градуса по Целзии.
Свързани публикации

18.01.2016 г.
4137

В очакване на масови наводнения, ЕС и НАСА изстреляха сателит за мониторинг на океаните

Във връзка с очакваните масови наводнения през следващите години, някои от които могат да потопят под вода цели региони от Европа, САЩ и др. страни, новият хай-тек сателит е резултат от спешната нужда за получаване на аналитична информация за нивото на водите
11.04.2016 г.
8167

Гравитационни аномалии потвърждават наближаването на мистериозна планета в Слънчевата система

Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения
31.05.2016 г.
6285

Странно пред-апокалиптично послание разпространиха учени от НАСА

Според доклада, написан от математици и учени в областта на естествените и социалните науки, модерната цивилизация е категорично обречена. Няма една определена социална група, която бихме могли да обвиним, а цялата основна структура и природа на нашето общество.
08.06.2016 г.
1078

НАСА показа снимка на замръзнали дюни на Марс

Снимката показва края на зимата в южното полукълбо на Марс, а тези дюни се получават при достатъчно слънчева светлина, за да започне размразяване на сезонното им покритие с въглероден диоксид. 
Коментари: 1
  • Иван
    10.11.2016 г., 19:01 ч.
    2     0

    Каквото и да крият е все тая. Важно е кой за какво ще използва скритото съкровище... за добро или за лошо ще е ?!?...

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай