Търси

Ловеч се включи в инициативата 'Европейска нощ на музеите'

22.05.2016 г.
1182
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Три музея и художествената галерия "Вароша" в Ловеч се включиха в инициативата "Европейската нощ на музеите", която се организира за 12-ти път, съобщи Елена Георгиева от Регионалния исторически музей в града.

По думите и музеят "Васил Левски", Етнографския комплекс и Музейната сбирка "Атанас и Васил Атанасови" са приели безплатно голям брой посетители през вчерашния съботен ден, а вратите са били отворени до 22.00 часа. 

В музея "Васил Левски" е разположена най-богатата колекция на лични вещи на Апостола, всичко, което е свързано с националното освободителните борби в Ловеч и региона, както и восъчна фигура на Васил Левски. Георгиева допълни, че в Етнографския комплекс посетителите през следващите дни могат да се докоснат до бита на ловчалии от края на XIX-ти и началото на XX-ти век. Музейната сбирка "Атанас и Васил Атанасови" предлага богата колекция от минерали от цял свят, старинни радиоапарати и възстановки на праисторическо жилище, вертикален стан и пещ. Посетителите могат да видят и гостуващата изложба "Човекът в миналото" на Националния антропологичен музей. 

Свързани публикации

Ловеч - Башбунар
27.03.2016 г.
3803
5

Дарител инициира голямо залесяване и почистване на парк Стратеш в Ловеч

Дарението включва няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци
Виж повече
среща на галериите в България - Сливен
02.04.2016 г.
852

Втората Национална среща на галериите в България ще бъде в Сливен

В дните от 4 до 6 април Сливен ще бъде домакин на Втората национална среща на галериите в България. В програмата са предвидени дискусии относно статута на галериите, нормативната уредба, реставрационно-консервационни лаборатории – иновативни методи и практики, и др.
Виж повече
Езикова гимназия - Ловеч
03.04.2016 г.
1709
1

Ученички от Езикова гимназия Ловеч откриват безплатна трапезария за бедни!

Петя Събчева, Роберта Гуевска и Мария Стефанова, ученички в 10 клас в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, предстои да открият в родния си град Троян безплатна трапезария за социално слаби жители на общината
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12