Търси

Липсата на духовност, морал и ценности напълни лудниците и онкологиите в България

09.09.2016 г.
10127
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
България е място на полярностите, на противоположностите. В много публикации сме давали примери за редица хора за пример, живеещи с достойнство, усърден труд и реализиращи своите идеали в добри дела. България е и място, което е пропито със силна енергия, история и природни феномени.

През последните години обаче, народът ни бе систематизирано и многостранно атакуван от зловредни вътрешни и външни фактори, с цел прилагането на определени силно ограничаващи и поробващи модели в социално-икономически аспект. Сривът в ценностната система, изопачването и налагането на тези външни поведенчески модели в модерния обществен живот, доведоха до масов физически и психически срив сред голяма част от съгражданите ни. Вредните храни, натрапените поведенчески модели (предимно западни), както и всички средства за масово "осведомяване" - конвенционалните телевизии (предимно собственост на западни компании), частните радио канали, печатните издания, а също и натрапването на псевдо-литература и музика, които изкривяват на финно ниво светоусещанията на човек, доведоха до едно жертване на големи групи хора в името на едно непукистско и консуматорско самодоволно "общество".

И макар напоследък да виждаме наченки на пробуждане - тук там, като малки проблясъци на искри, в загаснал огън, то всеки от нас е длъжен да покаже алтернативно и собствено изработено мислене - за да може това притихнало и изкарващо в момента черен дим огнище, да се пробуди и да загори с нов, силен пламък и чиста светлина.

И както казва по повод трудностите на съвременното ни общество, дългогодишният психиатър д-р Тимен Тимев, то: "Когато обществото те подтиска, тогава се явява като нормално спасение - Психозата. Тя е тази, която е последния спасителен пояс за давещата се Душа." и още : "Обществото на удоволствията ражда паник атаките и психозите".

Ето и резултатите за последната година и половина, които са вследствие на негативните тенденции, които накратко маркирахме по-горе:

Болни под наблюдение на психиатричните заведения, клиники, отделения, кабинети и амбулатории към края на 2015. ( От общо около 4,5 млн. души, които живеят в България, около 150 000 са регистрираните психично болни; още поне около 250 000 не са регистрирани, предимно циклофреници)

брой на лудите (психиатрично болните в България)Статистика на заболяванията от рак в България:

статистика - заболявания рак - България
 

Свързани публикации

допамин - ключът към психическото състояние на съвременния човек
23.01.2016 г.
43422
17

Добрите нива на допамин в мозъка са ключ към добро психично и физическо здраве

Допаминът се образува в резултат на химичен процес в мозъка, който ни позволява да постигнем добро психично състояние. Независимо дали е хоби или професионална дейност - трябва да бъдем активни, защото пасивността и ленивостта - убиват!
Виж повече
йога - практика за тялото и духа
18.03.2016 г.
4099
2

Йога не е спорт. Тя е начин на мислене и живот

Йога не е поредица от упражнения, тя е много повече. Позите по естествен път въздействат и оздравяват пряко и косвено всички органи и системи на човешкото тяло.
Виж повече
д-р Светла Балтова, © снимка: Портал12
18.04.2016 г.
4299
1

Д-р Светла Балтова: Паневритмията има мощно въздействие върху здравето (ПЪЛНА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Каква е връзката между живата природа, разумното около нас, паневритмията и силата на музиката, вижте в цялата видео лекция на д-р Светла Балтова:
Виж повече
Тимен Тимев | © 2016 Портал12
08.05.2016 г.
10551
3

Тимен Тимев: За да открием призванието си, трябва да премахнем социалните маски! (ВИДЕО)

Призванието на всеки един индивид е да почувства огромната значимост, която той носи, която е родена от  неговата абсолютна уникалност. Във всеки човек има нещо, което е несравнимо с никой друг. Всеки от нас е изключение
Виж повече
Валентин Грандев - Лекция на Летен веган фест 2016 - Варна | © 2016 Портал12
30.06.2016 г.
5480
3

Валентин Грандев представи формула на здравето и полезното хранене (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

В своята лекция Валентин Грандев на кратко ни запозна с основни принципи в храненето, които водят до оздравяване и дълголетие. Лекторът ни посъветва да се обърнем към традициите, като посочи факти, с които обясни защо да намалим количеството на храната, която приемаме, по какъв начин ни вреди месото и как да консумираме млечни продукти.
Виж повече
Ангела Велкова | © снимка: Портал12
07.09.2016 г.
16651
4

Кои са емоционалните причини за болестите и каква е връзката им със 7-те чакри? (ВИДЕО)

Представяме ви интервю с Ангела Велкова, преподавател по йога и холистично лечение, по темата за мислите, чувствата, енергийния баланс и емоциите на човек, като начин за решаване на първопричините за болестите на съвремието ни. 
Виж повече
Коментари 4
 • Станимир.
  11.09.2016 г. 23:06
  Причините за т.нар. „болести” (вкл. рака) са открити преди 30-на години от д-р Хамер и обединени под наименованието Германска нова медицина, която представлява революционно нова медицинска парадигма: "След като изследва хиляди пациенти, д-р Хамер доказва, че „болестите” всъщност са изпълнени със смисъл специални биологични програми, създадени да подпомагат организма по време на неочакван дистрес и задействани от мозъка." В интернет има безплатна електронна книга посветена на нея. Моят личен опит през последните няколко години потвърди валидността на тези изумителни открития.
 • Виолета Демирева
  09.09.2016 г. 14:35
  Грозно и неприятно е да видиш така изведени статистики, но като се замислиш, че зад тях стоят истински хора като теб - със своите чувства, мисли, мечти, надежди и страхове... А колко пъти съм чувала изказвания на приятели, че по улиците има все повече луди. Това е самата истина - живеем във време на крайности. Духовният упадък расте право пропорционално на лудостта, а осъзнатите и дръзналите да стъпят встрани от статуквото се опитват да вдъхновяват околните за развитие и живот в светлина.
 • Магда
  09.09.2016 г. 13:43
  Няколко са причините според мен, това да е тенденцията и тя според мен не е само у нас, но и в Западна Европа. На първо място това е разминаването на вътрешните пориви на душата и нейното натикване в матрицата на съвременното ни общество и очакванията на семейство, приятели и т.н. Всички ние попадаме в един водовъртеж, без да сме успели да познаем вътрешните ни желания и пориви и започваме един автоматизиран и неосъзнат живот. И някъде там по линията на нашия живот, нещо започва да ни човърка, във всеки в различен момент на живота му - някой на 20 , друг на 30, трети на 50. Тогава силата на пречупване или те повежда към осъзнатото вътрешно разбиране на света, свързано с истинско счупване на окови или стереотипи или те повежда към шизофренията. Много често в тези моменти идва и болестта, като последна възможност за осъзнаване и спиране да се живее сънувайки. Така, че подтискането на вътрешното аз, живот без истинска висша цел, живот единственото в битовото ежедневие, което ни се налага в последните години с много добри инструменти, води до тези тенденции и високи скали на лудост.
 • Чочо
  09.09.2016 г. 11:13
  "Обществото на удоволствията ражда паник атаките и психозите". Много добре казано! Трябва да сме будни и активни през деня. Не да живеем за едното напиване в петък или събота вечер! Живял съм по този начин в София преди и сега си давам сметка, колко много хора продължават да живеят този "забавен" начин на живот как това бавно изцежда потенциалите от нас, които вместо да развиваме, усърдно приспиваме !!! Колкото до статистиката - никой не обича такива статистики да му се врат в лицето :);):V

Коментари:

Спонсори на Портал 12