Търси

Лечителят Володя Коцев: При първи признаци на разболяване започнете разтоварване на имунната система

13.11.2020 г.
49277
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

България е раят на света, яжте червени чушки, грозде, ябълки, дюли и круши вместо вносните химизирани цитруси

 
„Здравето ни е дар от Бога. Трябва да сме благодарни за това, което сме, и да се уважаваме и обичаме, а когато се храним с любов и благодарност, тогава и малко да изядем, то е от голяма полза за нас“, казва Володя Коцев – военен летец, работил в Генералния щаб на българската армия, Министерство на отбраната, Военната академия „Г. С. Раковски“. Занимава се с гмуркане от средата на 60-те години. От 30 години се занимава с лечителска дейност, след като сам си помогнал при куп тежки заболявания, от които лекарите не могли да го отърват. Преподава дихателна физкултура и прилага временното въздържане от храна като метод за изчистване на организма и изцеряване. Казва, че да се поддържаме в добра форма не означава просто да не ядем известно време, а всеки ден да правим неща, които да допринасят за здравето ни.
 


Г-н Коцев, занимавате се от 30 години с лечителска дейност, практикувате лечебно гладуване или както го наричате – временно въздържане от храна, какво е първото, което трябва да направим, ако разберем, че сме болни от коронавирус?
 
Моментално трябва да разтоварим имунната система от нейните прекалено много задачи. При първите признаци на разболяване – обща отпадналост, слабост, слуз от носа, хрема, кашлица, температура, болки в ставите и мускулите, прекратете храненето, пийте много топла вода с 9 грама сол на 1 литър. Научете се как се прави клизма и си направете - първия ден две, следващите - по една клизма на ден. В чаша вода капнете една капка 3% или 5% йода тинктура. Много старателно и цялостно измивайте устната кухина (зъби, венци, вътрешната повърхност на устните, бузите и небцето), почиствайте отделно езика със специална стъргалка, такива се продават на много места. Не спирайте да ходите на чист въздух поне 6 км всеки ден - може на два пъти по 3 км. Дишайте съзнателно, като издишвате пълно - първо с корема, после - с гърдите; вдишвайте пак пълно, по същия ред.
 
Продължете режима на вода поне 4-5 дни, поне два дни след като се почувствате добре. В първия ден на захранване започнете сутринта със сок от ябълки, круши, дюли - 250-300 милилитра. След обяд - сок от моркови, зеле, целина, магданоз и копър - 300-350 милилитра. Продължете да пиете по 30-40 милилитра вода на килограм тегло на ден. На втория ден започнете със сок и добавете добре сдъвкани пресни сурови плодове - до обяд, същото със зеленчуци след обяд – само колкото сте гладни, без преяждане.

Съсредоточете се в себе си, повишете осъзнато обичта към себе си, към близки и приятели. С цялото внимание изговаряйте думички, които сами може да си измислите – че имате внуци, деца или си намерете други причини, заради които да живеете здрави. Приемете, че трябва да преживеете този вирус, че той не може да ви победи.  Не се страхувайте, нашата имунна система ни пази вече 40 милиона години. Просто не трябва да я претоварваме.


За да се предпазим от вирусите и за здравето ни, по принцип е добре преди хранене непременно да изчакаме да огладнеем, независимо колко е часът. Ако се наложи да пропуснете едно хранене, няма да загубите, само ще спечелите. Започвайте хранене с най-лесните за усвояване сурови, пресни плодове или зеленчуци. Прекратете храненето още когато знаете, че можете да изядете още толкова. Добре е също да не се пие вода по време на хранене, 30 минути преди и 90 минути след. Прекратете, поне за времето, когато ви е страх от зарази, приемането на месо, захар, млечни произведения, консервирани храни. Хляб - приемайте колкото се може по-черен, пълнозърнест, леко препечен. Научете се да пиете по 30 милилитра вода на 1 кг тегло на ден. Издишвайте пълно, вдишвайте дълбоко - постоянно. Спортувайте активно, с физическо натоварване, поне 90 минути на ден. Плавно увеличавайте натоварванията. За да се предпазим, най-важното е да си спомним, че 40 милиона години е имало епидемии и че ние сме деца на нашите баби и дядовци, които са ги преживели. Тоест, нашата имунна система е върхът на развитието. От нас се иска само да не я претоварваме.
 
Как да се храним така, че да не я претоварваме?

 
Нищо сложно няма, всичко е в нашите ръце. Първото правило е  - първо огладнявам, после ям. Огладнявам, не защото е станало 12 часа и аз си знам, че в 12 часа обядвам. Огладнявам, когато имам в стомаха усещане за глад. Следващото важно нещо е да благодарим, че има какво да ядем днес, с най-добро чувство, с радост към храната. Сега най-хубави за нас са гроздето, ябълките, дюлите, крушите, райските ябълки. Не говоря за портокали, лимони, банани, защото българското население е расло с ябълки, дюли, круши, грозде.

Учителя Петър Дънов неслучайно е казал, че плодовете и зеленчуците, които трябва да ядем, е добре да са брани до 80 км от мястото, където живеем. Номер едно по съдържание на витамин С е българската червена, узряла чушки, следват някои от сортовете шипки, след това е лимонът, грейпфрутът и други.


Ние тук трябва да построим паметник на Хан Аспарух във всяко българско село и всяка година да слагаме китки и да се покланяме, че сме в най-райското място в целия свят. Вместо това си купуваме лимони. И продължават някои хора да стържат кората на лимоните. Да, ухае хубаво, но тези плодове стоят месеци по складове и транспорти и за да ги защитят от микроорганизми и мухлясване, ги пръскат с отрови. Това важи за лимони, мандарини, портокали, грейпфрути, помело, авокадо…
 
Добре е да знаем, че с храната в устата ни попадат паразити, микроби, бактерии, вируси и т.н. Голям, едър човек съдържа в себе си от 2 до 5 кг паразити. Примерно, със сто грама солна киселина, която има в стомаха ни, той може да преработи добре сдъвкана храна – около 500 грама  и да убие всички вредни микроорганизми. За всеки следващ грам храна, която поглъщаме повече, вече няма киселина за него. Ако върху тази храна също има паразити, те няма да бъдат убити, ще преминат в тънките черва, където средата е алкална и няма кой да ги спре – топло, влажно и пълно с храна. Така паразитите стигат до отдалечени стави, отиват в хрущялите на ставите и си живеят там, откъдето много трудно се изваждат. Затова е много важно да не преяждаме. Следващото правило е в едно й също хранене да не смесваме бързи въглехидрати и белтъчини, както и да вечеряме до към 19-19,30 ч. За млечните продукти и месото би трябвало вече всички да знаят, че не са подходящи за нас.
 
Казвате, че готвената храна натоварва организма и е добре да наблягаме на суровата, вие изобщо ли не посягате към манджите?
 
Винаги предпочитам пресни, сурови плодове и зеленчуци (доколкото това е възможно).  Храня се и с боб, леща, нахут, грах, зелен боб. Варя боба с вода и когато се свари, слагам нарязани зеленчуци, които врат две-три минути и изключвам. Има ли начин да е сурова храната, трябва да е сурова. Старая се преди да глътна, като прокарам език по небцето, да не усещам отделни частици. Трябва така добре да съм сдъвкал храната, че тя да е на течност. Всяка хапка трябва да я сдъвчем така, че да изчезне вкусът. Ако правим това, няма да имаме трудност със смилането. Всеки човек има шест броя слюнчени жлези. Слюнката не е просто сгъстена вода, тя съдържа няколко ензима, които подпомагат работата на стомаха. За да има време да се появи слюнка, трябва да дъвчем.

И да не забравяме, че когато се храним с любов и благодарност, тогава и малко да изядем, то е от голяма полза за нас. Само трябва да си променим мисленето, целите, навиците. Всички страдания сами си ги докарваме.


Тъжното е, че го правим не от невежество, а въпреки знанията. Ето, цяла година вече ще стане, имаме епидемия от вирус и хората продължават да пушат. Какво трябва да се случи, за да разберат, че белите дробове са уязвими?
 
Кои са най-големите заблуди на съвременната медицина?
 
Христос, Левски, Ботев и още няколко личности, броят им вероятно е по-малък от пръстите на двете ми ръце, които са пожертвали себе си ей така, с пълно съзнание, за благото на другите. Останалите хора са такива, че има ли начин нещо за себе си да придърпат, ще го направят. Това важи и за голяма част от лекарското съсловие, но далеч не всички са такива. Мисля, че въпросът за заблудите в съвременната медицина е много по-тъжен. Има ги знанията, но поради други, бизнес, причини тези знания не се прилагат. Така че заблудите в съвременната медицина не са заблуди, а са манипулации според мен. 
 
Една от малко известните тези в момента е, че от енергията, която ползваме ние, хората, за живот, едва 12-15% е от храната. Това е сензационно. През ден трябва да има конгреси и симпозиуми на учени-медици, за да обяснят това. Откъде идват другите 75%? Защо никой не говори по този въпрос?

Та това е нашата енергия, нашият живот. За това трябва да учим в училище. А останалата енергия идва от слънцето, водата и въздуха, стига да знаем да ги ползваме правилно.

 
Споделете лесен метод за увеличаване на имунната система, който можем да практикуваме всеки ден?
 
Изброените по-горе действия водят до намаляване на огромния, непосилен брой задачи, които я задължаваме да решава всеки ден. Можем също да завършваме сутрешното си къпане с т.нар. контрастен душ: след измиване плавно увеличаваме температурата на водата до най-топлата поносима. След 10-15 секунди поемаме дъх и рязко пускаме само студена вода. Обливаме се колкото време можем - 5- 10-20 сек. Отново пускаме гореща вода за 20-30 секунди и пак - студена. Така редуваме топла и студена вода 2-3-4 пъти, завършваме със студена. Ако правим контрастен душ всяка сутрин, ще повишим значително защитните сили на организма, включително и срещу вируси.
 
 
Промивайте за здраве


 
На снимката е каничка за Джала Нети - древна индийска техника за измиване лигавиците на носа и носоглътката, която лечителят препоръчва. Сипва се 1 мерителна лъжичка сол и вода до мярката на каничката. Разбърква се до разтваряне на солта, навежда се тялото напред, малко извъртаме глава, както е показано на снимката, и върхът на каничката се допира до ноздрата. Водата навлиза в носа и излиза от другата ноздра и устата. При изливане на половината вода, преместваме каничката на другата ноздра. В тази пропорция соленият разтвор има осмотично налягане, приблизително равно на течностите в тялото ни. Ако увеличим солта с 50%, не повече от 100% (2 мерителни лъжички), осмотичното налягане на разтвора става по-голямо от телесното. Това предизвиква отделяне на течност от стените на носа, лигавиците на носоглътката към минаващата вода. Така се отмиват попаднали и залепнали там фини прахови частици, бактерии и дори вируси.
 
 
Интервю на Драгомира Иванова
 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 2
  • Скептик
    09.04.2024 г. 12:25
    Ще умра от смях, а не от болести! Помагат ми за това превъплъщенията на Володя Коцев От дете на щатен при това ръководител на Окръжно у-е на ДС в Плевен, станал по законите на тукашните и съветските наместници на всевишният им на земята българска курсант във ВНВВУ Г. Бенковски като летец пилот.. С цел имидж на завършил елитно военно обучение и придобил офицерско звание.. Със завършването му, не е назначен никъде в авиационно поделение въпреки действието на 20 г. договор. След известно време цъфва като секретар на военен аташе на БГ в Лондон. През цялото време се труфи с военната на БГ-ВВС униформа и придобива чин полковник, както и опознавателният знак на летец- пилот Първи клас. Гоини след това се явява като любител на подводни -да го наречем любопитства. И така, имаме си работа с потомствен шмекер, който ще ви преподава, как да се лекувате от всичко онова сътворено от родата му.. По-точно сао надежда, естествено с очакването да се превърне в платена
  • Nick
    14.11.2020 г. 11:27
    :C Nick

Коментари:

Спонсори на Портал 12