Търси

Лечебните свойства на тибетските пеещи чаши (ВИДЕО)

25.03.2016 г.
1999
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На Асамблея за Кайлас този месец във Варна бе проведена лекция за лечение с тибетски пеещи чаши от Виктор Огуй. Той е дългогодишен лечебен масажист с богат опит в алтернативната медицина. Ето какво казва Огуй за лечебния метод с пеещи чаши:

„Да говорим за чашата само като музикален инструмент е много ограничено. Защото звукът не е само звук. Звукът е сила, скорост, темпо, амплитуда. Има много аспекти, които включва чашата като глобален многофакторен инструмент.“

По време на лекцията Виктор Огуй представи аспектите на въздействие на пеещите чаши върху човека:
1. Механически или физически.
При класическия масаж в руската школа има метод “стабилна непрекъсваща вибрация”. Тя се изършва с ръката на масажиста, като създава някаква честота. Да създадеш такава честота с ръка е много трудно. Чашата позволява да се създава едно въздействие върху тъканите и органите по определен начин, като предизвиква отпускането им. Изследванията показват, че ефектът на отпускане в резултат на въздействието с чаши именно по този начин, е много висок.

2. Музикален аспект – това, което чуваме като в музиката – до - ре - ми - фа - сол - ла - си, съчетанието на звуци, ширина на звука и т.н.

3. Психофизиологически или психосоматичен ефект.
Всички знаят, че ние преминаваме през определени състояния, които ни травмират психологически. Те ни заемат голям ресурс, ограничават ни в свободата, в лекотата, в щастието. Има телесно ориентирани практики в съвременната психология, които позволяват да се работи с тези състояния – правят ни по-свободни. Чашата, въздействайки върху огнищата на напрежение в човешкото тяло или зоните на напрежението Райх, позволява да се освободят тези травмиращи преживявания, в резултат на което лечителят и пациентът може да ги преживеят и да станат по-щастливи.

4. Магически или езотерически аспект.
Чашите могат да въздействат и на нашата енергийна система, но тук има много тънък, сложен аспект. Има много енергийни системи и е много трудно, защото точките на отчет и системите на координата са много различни. В Индуистката система има 7 чакри. В теорията на тибетската система (която Виктор Огуй е изучавал) има 5 чакри, в Ци-Гун – 3 чакри.

5. Аспект на резонанса – позволява много екологични практики за оздравяване, подобряване, профилактика, лекуване на проблеми.

Виктор Огуй разказва как е участвал в проучване, което доказва ефекта от лечението с пеещи чаши: „Ние провеждахме изследвания с апарат, който показва състоянието на функционалния резерв на организма преди масажа и след масажа. Изследването се проведе в Руската академия за нетрадиционна медицина в Москва. Изводите бяха много интересни лично за мен като оператор, който изпълнява тази процедура с пациент. Когато аз отидох, когато ми взеха показателите преди да извърша процедурата, аз бях болен. Когато мина процедурата, моят пациент се почувства много по-добре, а когато видяха моите показатели – аз вече бях здрав.“

Изгледайте видеото на Портал12 от лекцията на Виктор Огуй за лечение с тибетските пеещи чаши.

 

Свързани публикации

древни духовни практики
10.12.2015 г.
2009

Древните духовни практики говорят: Не сте сами!

Дошло е време да се обърнем към първичния извор и да пием от него изворната вода на знанието. Дошло е време да отхвърлим предразсъдаците и заклеймяването на старите обичаи като езически
Виж повече
полезни качества на глината
10.02.2016 г.
15536
7

Вижте списък с някои от най-невероятните лечебни свойства на глината

Бентонитът и другите видове лечебни глини са често използван продукт в детоксикиращи и почистващи продукти. Имат алкализиращ ефект върху тялото и когато се приемат правилно, може да помогнат за възстановяване баланса на чревните бактерии.
Виж повече
феномена Кайлас
17.02.2016 г.
2697
4

Международна конференция за феномена Кайлас ще се проведе във Варна

По време на събитието ще има видео презентации, музика, представяне на картини, пеене, мултимедия със звук и светлина, а също и медитации с тибетски чаши, тибетски гонг и български чанове.
Виж повече
Елеазар Хараш
21.03.2016 г.
20732
6

Елеазар Хараш: Пътят към духовно развитие е чрез победа над изкушенията (ВИДЕО)

Интервю за духовното развитие, рискът от попадане в зависимости от духовните учения и т.н.
Виж повече
Коментари 1
  • Атила
    27.03.2016 г. 19:15
    Звуците вибрират както всичко във вселената...нормално е, разбираем е, но все пак би било изключително интересно да се подложи човек на един лечебен масаж с пеещи чаши

Коментари:

Спонсори на Портал 12