Търси

Кубрат Томов: Истината е най-висшата ценност в държавата на бъдещето

04.01.2021 г.
4953
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
„Илюзия е, че човекът трябва първо да решава материалните си проблеми, а после да се обърне към духовното. Напротив, обръщайки се към духовната култура, което в крайна сметка издига нравствения и творческия потенциал на личността, човекът много по-ефективно и бързо ще реши материалните си проблеми, без да гледа на тях като на цел и смисъл на живота, както е сега”, казваше Кубрат Томов, който си отиде от този свят на 4 януари преди 5 години, без научните среди да разберат откритието му за преодоляване на гравитацията и земното притегляне. 


Философът, езотерик и енциклопедист често изтъкваше, че древните хора са били много по-напред от днешната цивилизация по много въпроси.

„Целият исторически опит на човечеството отново и отново възпроизвежда старите проблеми и трудности пред нас: социална несправедливост, злоупотреба с властта, преобладаване на частните интереси над обществените и над интересите на личността. Това е път, в който на човека се гледа главно като на телесно физическо същество. А еволюцията показва, че нейният път е от физическото към духовното развитие”.

Макар в последните месеци от земния си път Кубрат Томов да живееше в социална изолация и изнемога, той продължаваше да пише книги и да работи за духа. Казваше, че краят на социалните несправедливости и революциите ще настъпи само с извършването на нравствен поврат, когато нравствените закони и норми бъдат господстващи в поведението на хората и правителствата по пътя към обединението на човечеството. „Без яснота по всичко това нашият изход от кризата ще бъде колеблив, непоследователен и ще пожертваме нови поколения напразно”. 

Казваше още, че  всички апокалиптични картини за болести и края на света могат да бъдат туширани само ако енергиите на хората се съберат, ако са кохерентни – „Тогава те могат да тушират огромни тектонични процеси”.

„В началото на ХХІ век стана съвсем ясно, че към човечеството идва една земно космическа катастрофа, а то самото си подготвя друга катастрофа – егоистично-бездуховен  глобален  военен  конфликт.  Във  всяка  от  двете  катастрофи,  по прогнозите на учени и ясновидци, ще загинат стотици милиони души – ако не и няколко милиарда! Ще има огромни разрушения и страдания. Въпреки че дълбоките  и  многобройни  признаци  на  идващите  катастрофи  са  отдавна очевидни за всеки, повечето хора са заслепени от житейските си проблеми и от замръзналите си и вече неверни възгледи, от лъжите на управляващите чрез продажните и слугински медии – и не се намесват активно в събитията, а чакат други хора и сили да ги коригират”, казва езотерикът.

За България той твърдеше, че има мисия пред широкия свят. „Мисията й е да даде точната диагноза на кризата на цивилизацията, която досега не е дадена, въпреки прехваления световен управленски елит. Невежеството на този елит говори за промитите мозъци и за недостатъчния му интелектуален потенциал. Това важи за целия елит, който управлява света – политически, културен, научен, бизнес и всякакъв”.

Според Томов ние, българите, трябва да дадем точната диагноза и начините за ликвидиране на причините за кризата, както и да поемем личен пример в този път. 

Истината е най-висшата ценност в държавата на бъдещето

Според Кубрат Томов в държавата на бъдещето в йерархията на ценностите е необходимо да се въведе правилният ред: на върха трябва да са висшите ценности – моралното, духовното, хуманното, справедливостта, истината, взаимопомощта..., под тях са социалните дейности и ценности – осигуряват нормалното функциониране на обществения организъм, най-долу са материалното, парите, властта, силата и т.н. 

„Не бива да се забравя, че една от най-важните функции на ценностната система е, че е основа на ежесекундната оценъчна дейност на всеки човек.

Ако приложим правилната ценностна система към обществените личности – политици, чиновници, бизнесмени, артисти, певици, шоумени, юристи, прокурори, съдии, също към темите в медиите и т.н. – всички ще слязат на дъното и ще се даде път на истински ценните личности, теми, проблеми и решения! Всички водещи ТВ рубрики във всички телевизии не засягат най-важните теми и не задават на гостите си истинските въпроси! Това е пълно зомбиране на зрители и читатели!

Новата държава трябва да е просветена и мъдра, освободена от лъжите, манипулациите и илюзиите, а истината е една от най-важните ценности. В образованието е добре да се овладява творческо мислене – то е силата на човека и с него той преодолява пречките пред себе си. Да се изучават предмети по здравословен живот на тялото, душата и духа, да има развитие за будност към детайлите, които често предупреждават за големи идващи събития”.

Ако не се пробудим, предстои земно-космическа катастрофа

Томов предрича, че ако хората не се събудят, предстои земно-космическа катастрофа. Енергията на Земята ще става още по-разрушителна!

Тя ще доведе до изключително активизиране на земетресения и вулкани – земни и подводни, на торнада, циклони, свличания, потъвания и издигания на суши и дъна на морета и океани, смяна на земни полюси и т.н. „Земното магнитно поле ще нарасне многократно, ще предизвика много заболявания и ще унищожи всяка техника, работеща с електричество: електроснабдяването, включително компютри, интернет, телевизиите, медицинска електроника, комуникациите, автоматизацията в производствата и т.н. Това ще бъде почти пълен разпад на обществените връзки и механизми в държавите и целия свят. Накрая тази катастрофа ще предизвика за много кратко време начало на поредната нова ледникова епоха – както е и ставало в геологическите периоди в милионите години назад, доказано със съвременни сондажни проучвания. 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.

Свързани публикации

антигравитация
13.01.2016 г.
37418
35

Кубрат Томов си отиде без научните среди да приемат откритието му за преодоляване на гравитацията

В последните месеци от земния си път Кубрат Томов живееше в социална изолация и финансово изнемогване. Благодарение на малкото му останали истински приятели той издава последните си книги
Виж повече
Кубрат Томов за човешките ценности
23.01.2021 г.
16600
3

Кубрат Томов: Има йероглиф за криза, който е с два смисъла – единият за опасност, а вторият за промяна към добро

В психологията е посочено, че именно ценностната система управлява всеки човек и всяко общество, но тя при нас е сбъркана. Това заяви в последното си интервю преди да си отиде от този свят философът и еозтерик Кубрат Томов.
Виж повече
въпроси Елеазар
15.09.2019 г.
6623

24 въпроси на зрители към Елеазар Хараш (ПЪЛЕН ТЕКСТ+ВИДЕО)

24-ри Въпроса на зрители на Портал 12  - пълен текст от интервюто. Ами няма в този свят без страдание няма как да дойде Осъзнатост. Думата осъзнатост - страшна. Значи, по-дълбока от света, по-дълбока от вселената. Истинският човек, никога няма...значи не е правилно човек да стане гениален, светец, даже мъдрец, учен, религиозен.
 
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12