Търси

Кръгла маса на тема Монтесори педагогика се провежда днес в София

06.04.2016 г.
1069
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес от 16.00 до 18.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет ще се проведе кръгла маса на тема: “Иновативно образование в България – Монтесори педагогика”. Събитието е организирано от Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет и Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма Матер“.

Официален гост ще бъде Барбара Айзъкс, директор “Акредитация” към фондация „Montessori St. Nicholas Charity“, Лондон, Великобритания. Специални гости ще бъдат проф. Матео Бонифачо, преподавател по “Иновации и предприемачество” в Университета в Тренто, Италия и проф. д-р Божидар Ангелов, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Модератор на събитието ще бъде д-р Данаил Данов.

В кръглата маса ще участват представители на висши училища, държавни институции и неправителствени организации.

 

Свързани публикации

Мария Монтесори - грижа и възпитание на децата
08.02.2016 г.
2406
3

12 напътствия от Мария Монтесори за грижа и възпитание на децата

Мария Монтесори (1870 – 1952) е родена в Италия, в края на XIX век. Тя е първата жена - доктор по медицина в Италия, също така е психиатър и педагог. Разработва метод за обучение, който помага на децата да се оформят като свободни личности. Когато той се прилага по правилния начин, децата са щастливи и са ненаситни за още и още занимания.
Виж повече
обучение по метода Монтесори
03.04.2016 г.
1567

Цветя и билки помагат на деца в нова ботаническа градина Монтесори в Добрич

 В градината децата научават повече за растенията като се насърчава любопитството им по метода на  италианската лекарка и световноизвестна педагожка д-р Мария Монтесори. 
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12