Търси

Край нас най-много е Светлината, а въпросът е какво човек може да направи от нея

11.08.2020 г.
4953
1
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Възкресение

Възкръснал си, не помниш ли предишната си майка?
Безсмъртен си, забрави ли предишния баща!?
Ами сега? Назад ще трябва обич да раздаваш!
Децата ти отиват при децата си, а ти - в Безкрайността.
 
На утрешната майка в скута ще проплачеш,
ще те поеме утрешен баща.
О, Господи, че ти си срещнал тези чужди хора
и може би си плюл и подминавал си с извърната глава…
 
Добре, че всяка памет се изтрива,
добре, че има милост за срама!
Тъй много имаш да раздаваш в таз Вселена малка!
Ами започвай - ето я Безкрайността.

Емил Елмазов
 

Вселената има своите вечни закони, които човек е  позабравил. Използвани заедно, те се превръщат в мощна сила, която може да ни направи непобедими…


Билкарят Емил Елмазов ни завеща своите аксиоми, които вплете във Вселенските закони. Във времето, когато става все по-важно хармонизирането с Природата, оставените от него принципи отекват като камбана, която бие, за да ни събуди.

В памет на билкарят и лечител Емил Елмазов ви ги споделяме:
 
Закон за Наличността: Съществува безгранична наличност във Вселената на всичко, което желаем. Вместо да използваме идеята за липсата, нужно е да разберем, че живеем във Вселената на изобилие и има (пре)достатъчно за всички. Искреното осъзнаване на това изобилие ни води към привличането на същото в живота ни.

Аксиона Елмазова: От всичко налично край нас най-много е Светлината. Въпросът за отделния човек е какво той лично може да направи от светлина.

Закон на Нулевото Съпротивление: Колкото повече енергия влагате в омраза и съпротивление към нещата, които не харесвате, толкова по-мощни и силни стават те.

Аксиома Елмазова: Търпението и съпротивлението са две страни на Общественото уравнение. Ако лявата страна нарасне, идва робството; ако дястана стане по-голяма, идва разрухата…

Закон за билките:
Билките не помагат на онзи, който светотатства с тях. Оздравяването започва от срещата, опазването и отделянето на растението от неговата колония. Без Учител това става трудно. 

Закон на превличането:

Привличаш това, към което насочваш вниманието си. Като обръщаш внимание на неща, които те правят нещастен, привличаш повече от тях.  Едновременното съсредоточаване в нещо добро и възвишено ведно с други хора е върховно приложение на вниманието.

Билката за помощ на душата при по-тежките промени в живота:
Дивият слез, когато правилно се употреби, помага при отчайващо усещане за самота, несигурност, пустота, отсъствие на радост, безнадежност. За него се знае, че като расте покрай къщата на село, изпраща хората на далечен път и остава да ги чака. Повечето билки, нужни на някогашните обитатели изчезват, заменят се с други, но дивия слез остава. Няма друго растение, което да помага тъй силно на душата при тежки промени в живота.
Ако наистина имаш нужда, отрони едно цветче от дивия слез и внимателно го притесни между езика и небцето си. Затвори очи и постой тъй. Трябва да усетиш може и не от първия път, тихата светлина на надеждата, одобрението на новите условия, които животът ти налага. Поискай го и ще го получиш. Ден след ден по-лесно ще прощаваш на по-богатите, по-здравите и по-щастливите от теб, по-лесно ще се настроиш към новия лад и по-високите вибрации на новото място. Би излъчил дори невероятна за състоянието си доза приятелство и добронамереност към околните. И всичко това благодарение на едно почти незабележимо растение. Е, какво му е тогава дивото, на дивия слез!

Автор: Емил Елмазов
Съставител на текста: Таня Борисова


                                                        
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Свързани публикации

Емил Елмазов | © 2016 Portal12
10.10.2016 г.
6401
4

Емил Елмазов: Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Билките помагат на едни хора и изобщо не помагат на други. С някои се отнасят безразлично, с други се отнасят с изключителна симпатия, а към трети проявяват една мека злобливост.
За да започна своите изследвания още в самото начало трябваше да разделя хората на два вида: Едните са хората, които имат око за растенията, които като хора обладават съчувствие, състрадание, замислят се върху това какво боли околните или какво ги радва. Общо взето това е една отворена конституция на предимно екстравертни хора, които не са грабнали новите ценности за да ги направят фетиш
Виж повече
Емил Елмазов | © 2016 Портал12
05.12.2016 г.
9868
2

Д-р Емил Елмазов разкри тайни рецепти от древния богомилски Зелейник (ВИДЕО)

В онези времена са се заемали с лечението на болния, само ако при определени проверки той е имал силите за това. Иначе са го оставяли на „ангела, който изпратен от Бога“, може би още живеел в глинения съсъд на тялото му, черупката на духа му, сътворена от Дявола
Виж повече
Емил Елмазов
30.01.2019 г.
12131

Емил Елмазов: Здравето и билките в старите български рецепти (ВИДЕО)

Как да се предпазите от грип през зимата? Ето една стара рецепта, дадена от природният лечител Емил Елмазов: Намокрете памуче с ракия и го поставете върху пъпа си. Ще усетите първото облекчение след около 15 минути.
Виж повече
Емил Елмазов
14.08.2019 г.
5259
1

Емил Елмазов: Живото същество е това - да отрази Слънцето

Земята е живо същество. Ние както плащаме за богомилите, така ще плащаме и за нашето отношение към Земята сега!
Виж повече
Емил Елмазов
11.08.2020 г.
3288

Една година от заминаването на природния лечител и билкар - Емил Елмазов

Навърши се 1 година от заминаването от този свят на природния лечител и билкар - Емил Елмазов.  Преди една година ни напусна създателя на природния резерват Билкария, в Габровския Балкан; eдин от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България, а също и известен като възкресителя на отглеждането на лимец в Европа. Емил Елмазов бе и първият българин разкрил тайни от Богомилския Зелейник.
Виж повече
Коментари 1
  • Видовдан
    14.08.2020 г. 13:35
    ПРОГНОЗ И РЕЦЕПТ ДЛЯ БЕЛОРУССИИ (Вопрос читателя) 13.08.2020 18:44 Добрый день. Меня зовут Павел. Я из Беларусь. Хотел бы, если возможно, задать вопрос ММ о событиях, которые сейчас проходят в моей стране после выборов президента. Подробнее здесь: http://m.derzhava-sveta.webnode.ru/news/prognoz-i-retsept-dlya-belorussii-vopros-chitatelya/

Коментари:

Спонсори на Портал 12