Край нас най-много е Светлината, а въпросът е какво човек може да направи от нея

11.08.2020 г.
7228
Добавена от: Таня Борисова
1 коментара
Възкресение

Възкръснал си, не помниш ли предишната си майка?
Безсмъртен си, забрави ли предишния баща!?
Ами сега? Назад ще трябва обич да раздаваш!
Децата ти отиват при децата си, а ти - в Безкрайността.
 
На утрешната майка в скута ще проплачеш,
ще те поеме утрешен баща.
О, Господи, че ти си срещнал тези чужди хора
и може би си плюл и подминавал си с извърната глава…
 
Добре, че всяка памет се изтрива,
добре, че има милост за срама!
Тъй много имаш да раздаваш в таз Вселена малка!
Ами започвай - ето я Безкрайността.

Емил Елмазов
 

Вселената има своите вечни закони, които човек е  позабравил. Използвани заедно, те се превръщат в мощна сила, която може да ни направи непобедими…


Билкарят Емил Елмазов ни завеща своите аксиоми, които вплете във Вселенските закони. Във времето, когато става все по-важно хармонизирането с Природата, оставените от него принципи отекват като камбана, която бие, за да ни събуди.

В памет на билкарят и лечител Емил Елмазов ви ги споделяме:
 
Закон за Наличността: Съществува безгранична наличност във Вселената на всичко, което желаем. Вместо да използваме идеята за липсата, нужно е да разберем, че живеем във Вселената на изобилие и има (пре)достатъчно за всички. Искреното осъзнаване на това изобилие ни води към привличането на същото в живота ни.

Аксиона Елмазова: От всичко налично край нас най-много е Светлината. Въпросът за отделния човек е какво той лично може да направи от светлина.

Закон на Нулевото Съпротивление: Колкото повече енергия влагате в омраза и съпротивление към нещата, които не харесвате, толкова по-мощни и силни стават те.

Аксиома Елмазова: Търпението и съпротивлението са две страни на Общественото уравнение. Ако лявата страна нарасне, идва робството; ако дястана стане по-голяма, идва разрухата…

Закон за билките:
Билките не помагат на онзи, който светотатства с тях. Оздравяването започва от срещата, опазването и отделянето на растението от неговата колония. Без Учител това става трудно. 

Закон на превличането:

Привличаш това, към което насочваш вниманието си. Като обръщаш внимание на неща, които те правят нещастен, привличаш повече от тях.  Едновременното съсредоточаване в нещо добро и възвишено ведно с други хора е върховно приложение на вниманието.

Билката за помощ на душата при по-тежките промени в живота:
Дивият слез, когато правилно се употреби, помага при отчайващо усещане за самота, несигурност, пустота, отсъствие на радост, безнадежност. За него се знае, че като расте покрай къщата на село, изпраща хората на далечен път и остава да ги чака. Повечето билки, нужни на някогашните обитатели изчезват, заменят се с други, но дивия слез остава. Няма друго растение, което да помага тъй силно на душата при тежки промени в живота.
Ако наистина имаш нужда, отрони едно цветче от дивия слез и внимателно го притесни между езика и небцето си. Затвори очи и постой тъй. Трябва да усетиш може и не от първия път, тихата светлина на надеждата, одобрението на новите условия, които животът ти налага. Поискай го и ще го получиш. Ден след ден по-лесно ще прощаваш на по-богатите, по-здравите и по-щастливите от теб, по-лесно ще се настроиш към новия лад и по-високите вибрации на новото място. Би излъчил дори невероятна за състоянието си доза приятелство и добронамереност към околните. И всичко това благодарение на едно почти незабележимо растение. Е, какво му е тогава дивото, на дивия слез!

Автор: Емил Елмазов
Съставител на текста: Таня Борисова


                                                        
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...

Свързани публикации

11.08.2020 г.
2677

Една година от заминаването на природния лечител и билкар - Емил Елмазов

Навърши се 1 година от заминаването от този свят на природния лечител и билкар - Емил Елмазов.  Преди една година ни напусна създателя на природния резерват Билкария, в Габровския Балкан; eдин от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България, а също и известен като възкресителя на отглеждането на лимец в Европа. Емил Елмазов бе и първият българин разкрил тайни от Богомилския Зелейник.
10.10.2016 г.
12392

Емил Елмазов: Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Билките помагат на едни хора и изобщо не помагат на други. С някои се отнасят безразлично, с други се отнасят с изключителна симпатия, а към трети проявяват една мека злобливост.
За да започна своите изследвания още в самото начало трябваше да разделя хората на два вида: Едните са хората, които имат око за растенията, които като хора обладават съчувствие, състрадание, замислят се върху това какво боли околните или какво ги радва. Общо взето това е една отворена конституция на предимно екстравертни хора, които не са грабнали новите ценности за да ги направят фетиш
05.12.2016 г.
17509

Д-р Емил Елмазов разкри тайни рецепти от древния богомилски Зелейник (ВИДЕО)

В онези времена са се заемали с лечението на болния, само ако при определени проверки той е имал силите за това. Иначе са го оставяли на „ангела, който изпратен от Бога“, може би още живеел в глинения съсъд на тялото му, черупката на духа му, сътворена от Дявола
30.01.2019 г.
24842

Емил Елмазов: Здравето и билките в старите български рецепти (ВИДЕО)

Как да се предпазите от грип през зимата? Ето една стара рецепта, дадена от природният лечител Емил Елмазов: Намокрете памуче с ракия и го поставете върху пъпа си. Ще усетите първото облекчение след около 15 минути.
Коментари: 1
 • Видовдан
  14.08.2020 г., 13:35 ч.
  1     0

  ПРОГНОЗ И РЕЦЕПТ ДЛЯ БЕЛОРУССИИ (Вопрос читателя)  

  13.08.2020 18:44  

   

   

  Добрый день. Меня зовут Павел. Я из Беларусь. Хотел бы, если возможно, задать вопрос ММ о событиях, которые сейчас проходят в моей стране после выборов президента.  

   

   

   

  Подробнее здесь: http://m.derzhava-sveta.webnode.ru/news/prognoz-i-retsept-dlya-belorussii-vopros-chitatelya/

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12