Търси

Коя е точката на зануляване в живота на човек и как да я разпознаем?

01.01.2021 г.
8335
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В живота на всеки има цикли, по които вървим и те са строго определени. Всеки от нас минава през тях, трупа своите опитности и взема изпити в голямото училище на нашия живот, чиято цел е да развие онова, което е дълбоко вътре в него.

Нашето тяло е домът на тази вътрешна същност, която започва своя нов живот и нов училищен клас от момента на нашето раждане. Първите три години, тази наша същност опознава новото си тяло и има силна връзка с невидимото, откъдето се е завърнала. Затова и нашите спомени започват да се появяват след третата ни година, когато вече връзката с тялото е направена.

Животът ни е основан на седем годишни цикли, който тече в своя ход по законите на Вселената, независимо дали го осъзнаваме и ги следваме. Седем е мистично число и бележи приключването на даден цикъл 7-14-21-28-35 и т.н. 

Ако всеки върне ретроспекция назад ще види и затварянето на даден кръг и началото на всеки нов в житейския си план досега.

В циклите има обаче един особен момент, който е от изключително значение за нашата същност, онази вътре в нас, а не личността, с която се оприличаваме в този си живот. Този момент е ключов в изпълнението и на нашата заложена програма, с която сме се запознали и сме се съгласили да изпълним идвайки на земята, но която в деня на раждането се е потопила в булото на материята.

Точка 0 в нашия живот има за цел да отключи потенциала на нашата душа в нейния жизнен път, в това въплъщение, така че животът да получи своето одухотворяване и искра за живот не в материята, а в сетивността и от там в Любовта, която да проникне във всяка клетка на човека, да я освети.


Днес в съвременния ни свят, много хора изпускат точката на зануляване в своя живот. Дори в последствие да се пробудят, енергията, която следва да вложат за своето вътрешно развитие трябва да бъде много по-голяма.

 Защо е важно да сме будни в точката на зануляване?

Нашата истинска същност навлиза постепенно в нашето тяло, тоест извървява пътя надолу от Духа в Материята - тялото. До 28 години природата дава своите кредити, за да се случи това вселяване по възможно най-добрия начин и според плана и програмата ни за развитие.

В точна 0, обаче следва човек да поеме пътя обратно нагоре, за да се завърне отново и завърши кръговрата на въплащението си.

Точката на зануляване е винаги свързана с периода между 33 години (Христовата възраст) и 35 години. В този прорязък от време на нашия живот е белязан от важни, ключови събитие или събития, различни по характер и строго индивидуални спрямо съответния човек.


Именно те бележат пътя нагоре и той е различен за всеки. Защото както казва акад. Антон Дончев, колкото хора на земята, толкова стълби към небето. В този период всеки получава знак за това, за което е призван на Земята.

Всяка година от тук нататък е истински дар, с огромни възможности по пътя нагоре. Улавяйки точка 0 в живота, човек започва да живее живота си катарзисно, все едно е преживял смъртта. Улавяйки импулсът нагоре, старостта в последствие става втора младост, израстването и отделянето на децата от празнина се превръща във възможност, а взаимоотношенията излизат от ежедневната рутина, в която неусетно са започнали да влизат. 

Пропускането на момента, често повежда човек вместо нагоре, стремглаво надолу. Тук не говорим за кариера, семейство, дом, материални активи, все стандарти, по които все още определяме дали даден човек върви “нагоре” или “надолу” в живота си. Тук става въпрос за онова невидимото, вътрешно развитие, което точно в точка 0 се активира и ни дава истински импулс и енергия. 
Събитието или събитията в точка 0 от живота дават на всеки безценна опитност, точно за определената душа, която от тук нататък става негова здрава основа. 

Будността в нулевата точка дава възможност за:
  • Човек да открие своя център. Неговият! Не на семейството, детето, работата. Това дава на душата сила за устояване във всяка буря и препятствие.
  • Премахване на всяка привързаност и път навътре към себе си.
  • Тишината става любима музика и с времето, започваш да чуваш вътрешния глас - интуицията.
  • Овладяване на желанията, за постигане на вътрешна свобода.
  • Живот, така, че всеки ден е последен. Единствено мигът придобива значение, в който си тук и сега и мимолетното щастие, което всеки търси, се превръща във вътрешна радост.
  • Спиране на правенето на компромиси, когато става дума за енергията на душата. С времето човек се научава как да се заключва в определени ситуации, така че да пази физическата си енергия и сила.

Как да разберем коя е точката на зануляването?

Няма практики. Има само две неща, които се изискват от всеки дошъл до този период в живота си. Вяра в този важен момент, за да се прояви и да го усетите, и самонаблюдение. Не бягайте от момента! Той пак протича, но тихо и неусетно и зарядът се изпуска. Станете външен наблюдател на самия себе си.


Всеки ден записвайте на кратко мисъл, чувство, случка, човек. Отделяйте поне по 10 минути за вътрешна работа и отбелязвайте как ви е въздействала. Така неусетно ще започнете да чувате вашия вътрешен глас и ще свържете с онази невидима нишка на вътрешната ви същност, която ще ви насочи и покаже точката на зануляване, когато настъпи момента.

Ако вече сте минали този момент от живота си и не сте отчели вашата точка 0, върнете се назад, направете ретроспекция на тези години и ще я откриете. Там може да ви чака, точно това, което следва да преработите и това да ви даде нов импулс днес, защото всеки миг е Ново начало.

Готови ли сте за зануляване? 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12